03

آذر

1403


فرهنگی و هنری

11 آبان 1398 08:45 0 کامنت

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: یک کتابدارباید کتاب شناس و فراتر از آن، منبع‌شناس باشد و سیرهای مطالعاتی را بشناسد تا بتواند نقش خود را به عنوان مشاوری امین به درستی ایفا کند.

به گزارش صبح ساحل به نقل از ایسنا، علیرضا مختارپور در ادامه سفرهای استانی خود به منظور آگاهی از وضعیت کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور، در قالب سی‌ویکمین سفر استانی خود، به همراه معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل و مدیرکل امور فرهنگی نهاد، با حضور در استان هرمزگان، با کتابداران این استان دیدار کرد.

 مختارپور در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در استان هرمزگان در سی و یکمین سفر استانی خود و محقق شدن دیدار با کتابداران تمامی استان‌های کشور، اظهار کرد: به اعتقاد ما، همه کارکنان در کتابخانه‌ها کتابدار هستند و مجموعه ما کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور به اقتضای دین و ملیت و شغل خود، باید به پنج نوع آگاهی مجهز باشیم که این آگاهی‌ها شامل آگاهی‌های دینی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حرفه‌ای و سازمانی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: کتابداران به لحاظ آشنایی با «معارف دینی»، در وهله اول باید پروردگار، دین و پیامبر خود را بشناسد؛ زیرا کتابداری که با احکام و معارف دینی خود آشنا نباشد، نمی‌تواند کار فرهنگی انجام دهد. همچنین دومین دسته از آگاهی‌های یک کتابدار، آگاهی از «شرایط سیاسی و اجتماعی» است؛ اینکه ما در قرن بیست و یکم در این منطقه و در اوضاع خاص امروزی در حال زندگی هستیم و شناخت این شرایط یکی از ملزومات کار کتابداران است.

مختارپور «آگاهی‌های فرهنگی» را سومین دسته از آگاهی‌های مورد نیاز کتابداران دانست و عنوان کرد: کتابدار باید اطلاعات فرهنگی مناسبی داشته باشد؛ به طوری که کتاب‌ها، نویسندگان، مجلات، فیلم، تئاتر و موسیقی‌ بشناسد و با فضای فرهنگی استان و شهرستان و همچنین مردم خود آشنایی داشته باشد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به «شناخت حرفه ای» را دسته چهارم از آگاهی‌های کتابداران، خاطرنشان کرد: کتابداری و به تعبیر امروز علم اطلاعات و دانش‌شناسی یک علم رو به رشد و تکامل است. کتابداران ما باید بدانند امروز در دنیا چه اتفاقاتی در این حوزه رخ می‌دهد و راه جذب و ارتباط با مخاطب و اطلاع پیدا کردن از کتاب‌ها چه هست. یک کتابدارباید کتاب شناس و فراتر از آن، منبع‌شناس باشد و سیرهای مطالعاتی را بشناسد تا بتواند نقش خود را به عنوان مشاوری امین به درستی ایفا کند.

مختارپور با تأکید برضرورت آگاهی کتابداران از«اطلاعات سازمانی» به عنوان پنجمین آگاهی مورد نیاز کتابداران، تصریح کرد: شناخت سازمان محل خدمت، از دیگر آگاهی‌های لازم برای کتابداران است. دانستن آیین‌نامه‌ها، ضوابط و مقررات، اساسنامه، سیر تاریخی سازمان و ... ضمن اینکه شناختی از مشکلات سازمان بدست می دهد، زمینه ای برای داشتن انتظاراتی منطقی و متناسب با شرایط فراهم خواهد کرد.علیرضا مختارپور در ادامه به بیان مهم‌ترین چالش‌های پیش روی نهاد طی سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلفی چون بودجه و اعتبارات نهاد، نیروی انسانی، تبدیل وضعیت، مالی و اداری و همچنین اقدامات انجام شده برای برطرف کردن این چالش‌ها پرداخت و بخش پایانی این دیدار نیز به بیان پرسش کتابداران و کارکنان استان هرمزگان اختصاص داشت که دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پاسخگوی سوالات مطرح شده بود.

 

همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام محمد ذاکری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان سفر دبیرکل نهاد به این استان را منشأ اتفاقات خوب و پیشبرد بهتر امور دانست و با ارائه آماری از کتابداران کتابخانه‌های استان هرمزگان گفت: درحال حاضر مجموعه کتابداران و کارکنان ستادی دراستان هرمزگان ۱۵۰ نفر شامل ۹۲ زن و ۵۸ مرد است.از این مجموعه ۱۵۰ نفری، ۸۱ نفر زن و ۲۶ نفر مرد هستند درواقع تعداد کتابداران ما ۱۰۷ است و ۴۷ نفر نیروی ستادی هستند.

 استان هرمزگان دارای ۷۶ کتابخانه شامل ۶۱ کتابخانه نهادی و ۱۵ کتابخانه مشارکتی است که از این میزان ۵۰ کتابخانه شهری و ۲۶ کتابخانه روستایی هستندئ

دیدگاه ها (0)
img