16

آبان

1403


اجتماعی

28 فروردین 1392 09:39 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ در دو سال اخیر خبرهای متعددی از نشست‌ها و ملاقات های استاندار با سفرای کشورهای دیگربیش از هر زمان درصفحات خبرگزاری ها و روزنامه ها به چشم می خورد.

در شرایطی که بدترین سالهای اقتصادی را پشت سر می‌گذاریم و انجام پروژه های سرمایه گذاری کشورهای دیگر، می تواند نقطه امیدبیکاران این استان باشد بارها از تفاهم نامه ها شنیده ایم اما نه از اجرای پروژه خبری شده نه از سرمایه گذاری ای که خونی در رگ اقتصادکنونی باشدکه با رشد حداقلی (خبرهای اقتصادی سه شنبه 27/1/92 به نقل از وزیراقتصاد) مواجه است.

قیمت کالاها از سویی امان مردم را بریده و ازسوی دیگر ضعف خدمات شهرداری محیط شهری زندگی را روز به روز بی رمق تر می کند. زمزمه های مردم که گویی  وظایف شهرداری به احداث چند پروژه عمرانی ویا کاشت گل وتامین پارکینگ برای مهمانان نوروزی خلاصه شده دیگر عیان تر از همیشه کاهش خدمات محلات را نمایان کرده است. در این اوضاع و احوال سفر عده‌ای از مقامات  استان در هفته سوم فروردین به چین بدون اطلاع رسانی دقیق وکامل به شهروندان ابهامات بسیاری برجای گذاشته است.

ارتباط بسیار خوب هرمزگان با کشورهای عمان، چین، پرتغال، هند و مانند آن که طبعا باعث نام آشنایی سفرای این کشورها و نیز نام هرمزگان دراین کشورها هم شده است ، هنوز حاصلی که برای شهروندان قابل لمس باشد را به دست نیاورده است.

برقراری ارتباط با کشورهای دیگر تنها دریک بند ازقانون وظایف استانداران دیده می شود که آنهم اعلام می دارد« بررسی زمینه های مشترک همکاری با استانهای کشورهای همجوار و انعقاد یادداشت تفاهم همکاری محلی در چارچوب سیاستها و خط مشی های کلی نظام»(بند 2 ماده 10 شرح وظایف استانداران مصوبه 1377).

درخصوص کشورهای دیگر ماده 20 همین قانون تصریح می دارد استانداران با هماهنگی وزارت کشور و موافقت وزارت خارجه می توانند با مراکز فرهنگی و اقتصادی کشورهای دیگر ارتباط برقرار نمایند.

باتوجه به اینکه اغلب کشورهایی که تاکنون استان هرمزگان با آنها ارتباط برقرار کرده کشورهای غیر همسایه بوده دو پرسش اساسی مطرح می شود: اولاً چرا بعد از اعلام تفاهم نامه همکاری اقتصادی با کشور همسایه یعنی عمان شهروندان هرمزگان هنوز از مصادیق این همکاری و آنچه که عملاً دراین رابطه صورت گرفته اطلاعی ندارند؟ چه بسا مردم استان بخواهند از مزایای این تفاهم نامه بهره مند و بتوانند از تسهیلات فراهم شده یا مزایای این تفاهم نامه استفاده کنند. دوماً با توجه به اینکه ارتباط استان با کشورهای غیر همسایه در حیطه وظایف استانداران قرار نمی گیرد آیا در سفرهای متعدد اخیر ماموریت ویژه ای ازسوی وزارت امورخارجه به عهده استان هرمزگان قرارگرفته است؟ دراین صورت این گونه سفرها چه دستاوردی برای استان هرمزگان داشته است؟آیا امتیازی از این ارتباط از سوی وزارت کشور وامورخارجه به استان اعطا شده است؟

درشرایطی که این سفرها برای مثال منجر به خواهر خواندگی شهری ازشهرهای استان یا مرکز استان با شهری از کشوری دیگر شود( اقدامی که درسالهای گذشته از سوی استان صورت می گرفت) می توان گفت قدمی در راه معرفی استان و نیز فراهم شدن تسهیلاتی برای شهروندانی است که تمایل به گردش خارجی داشته باشند. و می تواندمقدمه ای برهمکاری های بعدی باشد،موضوعی که هنوز شهروندان از آن اطلاعی ندارند.

سفرهای چندگانه مقامات استان همچنان ذهن های شهروندان را خالی از اطلاع ومنتظر شنیدن مصادیق این دستاوردها نگه داشته است.

آنچه تاکنون از نشست های داخلی با سفرای کشورهای خارجی بیرون آمده چیزی بیش از عباراتی کلی نظیر همکاری های مشترک،تفاهم نامه فرهنگی و مانندآن که فقط کلیاتی از یک جلسه است را اطلاع نمی دهد. عباراتی کلی که مشخص نمی کند چه آثار اقتصادی چه پروژه اقتصادی ویاکدام اقدام مشترک فرهنگی مصداق و نمونه دستاورد سفرها بوده است.

 

دیدگاه ها (0)
img