13

مهر

1403


حوادث

04 اردیبهشت 1392 11:47 0 کامنت

 صبح ساحل، حوادث _ چندی پیش خبری مبنی بر مرگ5 نفر ناشی از تزریق پنی‌سیلین چینی در سایتها و جراید درج شد که دكتر ايرج خسرو نيا، رئيس جامعه متخصصين داخلي ايران در گفتگو با بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفته بود:" فردي 40 ساله با بيماري چرك كردن گلو به پزشك مراجعه مي‌كند و پزشك براي وي پني سيلين تجويز مي‌كند اين بيمار پني سيلين تجويز شده توسط پزشك را تزريق كرده و بعد از تزريق به تب و لرز و پايين آمدن فشار خون دچار شده و راه تنفسي وي بسته مي‌شود كه با انجام عمليات احيا به هوش نيامده و متاسفانه بعد از 15 دقيقه بيمار فوت مي‌كند.

وي با اشاره به اين پرونده این طور بیان کرده که نتايج رسيدگي به اين پرونده نشان داد كه اين بيمار به دليل استفاده از پني سيلين وارداتي از چين، جان خود را از دست داده است. وي افزود:" اين فرد بيماري خاصي نداشته و تنها به دليل چرك كردن گلو به پزشك مراجعه كرده بوده و مشكل اصلي به اين دليل بوده كه اين پني سيلين‌ها به صورت قاچاق وارد شده كه هيچ نشانه‌اي براي مشخص شدن تقلبي بودن آنها ندارد".

این مقام مسوول  این فوتی  را  پنجمين نفري دانست كه بر اثر تزريق پني سيلين منجر به مرگ شده است. رئيس جامعه متخصصين داخلي ايران با اشاره به اينكه آمار مرگ و مير به دليل استفاده از داروهاي چيني بالاست تصريح كرد: "متاسفانه در كشور ما نبود آمار در همه عرصه‌ها از جمله مشكلات است". 

  تکذیب خبر

اما هنوز زمان زیادی از انتشار این خبر نگذشته بود که  روابط عمومی سازمان پزشکی در پی درج خبری مبنی بر تأیید ۵مرگ ناشی از تزریق پنی سیلین چینی توسط پزشکی قانونی، به اطلاع ‌رساند بررسی پرونده شکایات با امر درمان و از جمله مرگهای ناشی از تزریق پنی سیلین که حساسیتهای دارویی نسبت به آن از موارد شناخته شده در پزشکی به شمار می‌رود جزو مراجعات معمول سازمان پزشکی قانونی است و در کمیسیون های تخصصی این سازمان مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر پایه بررسی‌های انجام شده مستندی مبنی بر افزایش چنین مواردی در این سازمان وجود ندارد،همچنین هیچ مورد داروی پنی سیلین جهت آنالیز ترکیبات به آزمایشگاههای پزشکی قانونی ارجاع نشده و در نتیجه این سازمان در خصوص ترکیبات و کیفیت داروی پنی سیلین موجود در بازار که به مرگ بیماری منجر شده باشد اظهارنظری نداشته است، لذا مرگهای ناشی از مصرف داروهای قاچاق توسط پزشکی قانونی، تکذیب می‌شود.

در پایان اضافه می‌کند نظارت بر کیفیت داروهای موجود در بازار بر عهده معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

دیدگاه ها (0)
img