02

آذر

1403


اقتصادی

11 اسفند 1398 16:48 0 کامنت

مدیرکل شیلات هرمزگان اظهار کرد: بخش عظیمی از مولد میگو در کشور مربوط به هرمزگان است که یکی از استان‌های پیشرو در تولید میگوی پرورشی است.                                    

به گزارش صبح ساحل، محسن یکتاپور صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت‌های خدادادی و دارا بودن صدها تکنیسین و کارشناسان متخصص و مجرب شیلات از استان هرمزگان به‌عنوان قطب اصلی شیلات در صید و صیادی و آبزی‌پروری یاد کرد.

وی با بیان اینکه شیلات محوری طلایی برای توسعه پایدار استان هرمزگان بوده است، افزود: خوشبختانه حتی در روستاهای دورافتاده هم پیشرفت و توسعه شیلاتی را شاهد بوده‌ایم که وجود حوضچه‌های پرورش ماهی و میگو با مشارکت روستائیان در مناطق دورافتاده گواه همین مهم است.

مدیرکل شیلات استان هرمزگان با اشاره به پیشرفت‌های شیلاتی هرمزگان در سال‌های اخیر گفت: خلیج فارس با دارا بودن ۲۴۰ گونه آبزی یکی از غنی‌ترین ذخیره‌گاه‌های باارزش و استراتژیک منطقه است.

هرمزگان 40 درصد سهم تولیدات شیلاتی کشور را داراست

یکتاپور عنوان داشت: هرمزگان با دارا بودن ۴۰ درصد از سهم تولید آبزیان کشور یکی از استان‌های مهم در تولید و پرورش آبزیان در کشور است.

وی افزود: فانوس‌ماهیان یکی از گونه‌های خاص در دریای عمان بوده و انحصارأ در آب‌های هرمزگان یافت می‌شود و این امتیاز برای هرمزگان موجود هست که بتوانیم با صید این گونه و استفاده از این فرصت اقتصادی راهی برای خودکفایی در تولید غذای آبزیان پرورشی و حتی سهمی در بازارهای جهانی بیابیم.

مدیرکل شیلات استان هرمزگان با اشاره به راه‌اندازی حوضچه‌های پرورش ماهی و میگو در بندر تیاب، سایه‌خوش، بندرخمیر، بندرکلاهی و… پرورش ماهی در قفس در لنگه و قشم و سایر نقاط استان، پرورش ماهیان خاویاری در حاجی آباد و میناب و رودان تصریح کرد: با تکمیل شدن و به ظرفیت رسیدن این تولیدات با تجاری‌سازی آنها شاهد رسیدن به ارزش صادراتی بالاتر و درآمد ارزی بیشتر طی سال‌های آینده خواهیم بود.

یکتاپور ادامه داد: برای اولین بار پرورش ماهی در دریا در هرمزگان به‌عنوان پایلوت با موفقیت انجام شد که امروز شاهد تبدیل استان به قطب تولید ماهی در دریا و حتی قطب تولید و تکثیر لار و بچه‌ماهی در آینده‌ای نزدیک خواهیم شد.

وی تصریح کرد: پرورش ماهی در قفس علاوه بر جبران کمبود ذخایر دریایی و کاهش شدید این ذخایر در سال‌های اخیر به‌دلیل صید بی‌رویه و… می‌تواند موجب اشتغال‌زایی تعداد زیادی از جوانان بیکار در حوزه شیلات و پرورش آبزیان شود.

تولید ماهیان زینتی دریایی تبدیل تهدید به فرصت است

مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه ورود بخش خصوصی در تولید ماهیان تزئینی با حمایت شیلات، عرضه و ارسال آن به استان‌های مورد تقاضا یکی از تهدیدات را به فرصت اشتغال و درآمدزایی تبدیل کرده است، گفت: با تحقق این مهم  دیگر هراس کاهش ذخایر ماهیان تزئینی را نداریم و با اطمینان می‌گوییم که حداقل برای ۵۰-۶۰ نفر در این حوزه طی ۴سال ایجاد شغل نموده‌ایم.

پرورش ماهیان خاویاری در هرمزگان موفقیتی دیگر برای شیلات هرمزگان

یکتاپور با بیان اینکه طرح پرورش ماهیان خاویاری برای اولین بار در هرمزگان اجرا شد و بعد از گذشت یک سال نتایج خوبی هم داشته است، تصریح کرد: پرورش ماهیان خاویاری در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و اشتغال‌زایی در مناطق کمتر توسعه‌یافته می‌باشد.

وی با بیان اینکه پرورش ماهیان خاویاری که تاکنون فقط در شمال کشور بوده است، گفت: این طرح با هدف بهره‌برداری از حداقل منابع آبی در استان اجرا شد که می‌تواند در جهت تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال حرکت کند.

هرمزگان رتبه برتر تولید لارو میگوی پرورشی کشور

مدیرکل شیلات هرمزگان اظهار کرد: بخش عظیمی از مولد میگو در کشور مربوط به هرمزگان است که یکی از استان‌های پیشرو در تولید میگوی پرورشی است.

یکتاپور میگوی مولد را به‌عنوان کلید فرایند تکثیر و تولید بچه‌میگو و همچنین به‌عنوان نهاده اصلی در مراکز تکثیر میگو خواند.

وی حفاظت از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و توسعه پایدار پرورش میگو در کشور، جلوگیری از انتقال بیماری‌های میگو از منابع خارجی، کاهش وابستگی به واردات مولد از منابع خارجی و خروج ارز، بالابودن قیمت میگوی مولد منابع خارجی و مشکلات حمل و نقل و تلفات مولدین، کاهش هزینه‌های تولید مراکز تکثیر میگو، امکان به گزینی و اصلاح نژاد مولدین و تولید نسل برتر، امکان برنامه‌ریزی زمانی بهتر برای تولید بچه‌میگو توسط مراکز تکثیر و… را از اهم اهداف مولدسازی میگو در کشور خواند.

منبع: فارس

دیدگاه ها (0)
img