29

آبان

1403


اجتماعی

04 خرداد 1392 09:06 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ فصل، فصل امتحانات است. صغیر وکبیر، پیر وجوان و نوجوان همه مشغول گذران دوران سخت امتحانات پایان ترم یا به قولی پایان سال هستند. ایامی که کانون گرم خانواده نیازمند آرامش است تا پدر خانواده، مادر خانواده و یا فرزندان این اجتماع کوچک در محیطی آرام خود را برای پشت سر گذاشتن این دوران مهیا کنند.

سال به سال تعداد فارغ التحصیلان مدارس افزایش می یابد و به همان تعداد نیز بر جمعیت دانشجویی کشور افزوده می شود. امروز روز مدرک گرایی است.

برای بسیاری از افراد جامعه کسب مدارک مختلف علمی هدفی است برای رسیدن به درجات شغلی بالاتر. امروز در هر خانواده تعدادی دانشجو به دنبال کسب مدرک تحصیلی هستند. مهم کسب مدرک است. خانواده ها هم چاره ای ندارند جز اینکه برای تامین شغلی فرزندانشان آنها را روانه مراکز آموزشی عالی کنند. حتی امروز بسیاری از پدران و مادران خانواده نیز در پی کسب مدرک عالیه هستند.

کشور ما به سمت وسویی حرکت می کند حتی کارمندان رده پایین با سالها تجربه که به دوران بازنشستگی نیز نزدیک می شوند با شرکت در آزمون های مختلف ردای دانشجویی بر تن کرده اند و این اقتضای جامعه کنونی کشور است که تمام کارمندان دارای مدرک دانشگاهی باشند.

در کنار این موضوع یکی از آسیب های موجود عدم تناسب رشته تحصیلی دانشجویان با شغل آینده آنهاست. این وضعیت برای کارمندان نیز اتفاق می افتد. کارمند اداره روابط عمومی ویا هر بخش دیگر از سر ناچاری وبه دلایل مختلف در رشته تحصیلی غیر مرتبط با شغل خود تحصیل می کنند. همچون رشته کودکیاری و ... که هیچ ربطی به شغلش ندارد. او به دنبال این است که مدرک دانشگاهی کسب کند تا هم حقوقش افزایش یابد وهم پست وسمتش ارتقا یابد. در حال حاضر بیش از 70،80 درصد کارمندان دانشجو هستند.

از دانشگاه آزاد گرفته تا علمی کاربردی وغیره وذالک. در روزهایی که امتحانات در جریان است سخت بتوان مدیر، رییس ویا کارمندی را پیدا کرد. صندلی آقایان و بانوان کارمند دانشجو خالی و مردم برای انجان کارشان سرگردانند. در روزهای برگزاری امتحانات در مراجعه به دستگاههای مختلف وقتی با غیبت مدیر ورییس آن اداره روبرو می شوید پاسخ می شنوید آقای مدیر در ماموریت به سر می برد! ماموریتی که با متحانات گره خورده است. کسی با دانشجو بودن کارمندان ادارات وبانک ها مخالف نیست.

نکته مهم اینکه در این فصل، کار مردم به دلیل شرکت آقای مدیر وکارمند به تاخیر نیفتد. مردم تنها این را می خواهند که کارشان انجام شود نه اینکه اورا حواله دهند که یک ماه دیگر مراجعه کند.

کارمندان یک روز خود را جای مردم فرض کنند. به اداره ای  مراجعه می کنند کارمندی که باید کار او را انجام دهد، در مرخصی یا ماموریت امتحانات است و آقای مدیر هم کسی را جانشین او قرار نداده که کار شما را انجام دهد. مسلماً این شرایط اصلا به مذاق شما سازگار نیست. پس بدانید که در نبود شما مردم چگونه معطل می شوند و کارشان انجام نمی شود.

هر چه سطح دانش و علم کارمندان و اقشارمختلف جامعه ارتقا یابدجامعه به همان اندازه پویا ومسیر توسعه آن نیز هموارتر خواهد شد.

آقایان مدیر وکارمندان تا می توانید درس بخوانید و مدرک بگیرید. البته در طول ترم و فصل امتحانات به مردم هم که برای کار به اداره شما مراجعه می کنند فکر کنید. خدای ناکرده به دلیل غیبت شما کار آنها به تاخیر نیفتد.

دیدگاه ها (0)
img