12

بهمن

1404


حوزه خلیج فارس

22 خرداد 1399 16:30 0 کامنت

سازمان دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به آخرین گزارش دولت امانوئل ماکرون در مورد صادرات اسلحه، ثبت اسناد فروش و انتقالات در طول سال ۲۰۱۹ که هفته پیش منتشر شد از دولت فرانسه خواست تا صادرات اسلحه به عربستان و مصر را متوقف کند.

به گزارش صبح ساحل به نقل از یورونیوز، فرانسه پس از قطر به دولت‌های عربستان سعودی و مصر بیشترین میزان سلاح را فروخته است. به ترتیب عربستان سعودی ۱.۴ میلیارد یورو و مصر یک میلیارد یورو تسلیحات جنگی و نظامی در سال گذشته از فرانسه خریده‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید فروش و صادرات سلاح به عربستانی که متهم به جنایات جنگی در یمن است، تمام ارزش‌ها و اصول این کشور که داعیه حمایت از حقوق بشر را دارد به زیر سوال می‌برد.

این سازمان حقوق بشری درگزارش خود تاکید می‌کند که فروش سلاح به عربستان و مصر بی‌تردید «نشانگر تضادهای عمیق دیپلماسی فرانسه» است.

دیده بان حقوق بشر از فرانسه خواسته است که صادرات اسلحه به عربستان سعودی و مصر را متوقف کند. به گفته این سازمان، فرانسه متهم به حمایت از کشورهایی است که در«قساوت علیه غیرنظامیان ومخالفان» دست بالا را دارند.

براساس گزارشی که در ماه مارس توسط مؤسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (سیپری) منتشر شد، فرانسه ۷.۹ درصد از صادرات جهانی تسلیحات را در بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ انجام داده و رشد ۷۲ درصدی فروش سلاح در این پنج سال داشته است.

از سال ۲۰۱۵، عربستان سعودی با هدف بازگرداندن منصورهادی، رئیس جمهوری تبعیدی، جنگ علیه حوثی‌های یمن را آغاز کرد. سازمان ملل متحد عربستان را عامل بدترین بحران بشردوستانه کنونی در جهان معرفی کرده است. بحرانی که جان ده‌ها هزارتن را گرفته و بیماری و گرسنگی جان ۱۳ میلیون یمنی را تهدید می‌کند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که تصمیم فرانسه برای ادامه فروش اسلحه به عربستان سعودی و مصر نه تنها به آنها کمک می کند تا جرائمشان را ادامه دهند بلکه چراغ سبزی است که روی جنایات ضدبشری «مهر قانونی» می زند.

گزارش‌های متعددی نشان می‌دهد که دولت عبدالفتاح سیسی که با کودتا در مصر به قدرت رسید، از سال ۲۰۱۴ تا امروز، در سرکوب مخالفان اغلب از تجهیزات نظامی پیشرفته فرانسوی‌ها از خودروهای آبپاش گرفته تا انواع مختلف گازهای اشک آور استفاده کرده است.

فروش سلاح به کشورهای خاورمیانه در پنج سال اخیر افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است. روسیه و ایالات متحده مهم‌ترین صادرکنندگان تسلیحات به این منطقه هستند.

دیدگاه ها (0)
img

ثبت نام ۱۵ نفر در انتخابات تکواندو/ پولادگر باز هم رقیب ساعی شد

عراقچی: به امکان توافق با آمریکا درباره برنامه هسته‌ای اطمینان دارم

تکذیب مخالفت شورای فرهنگی زنان و خانواده درباره گواهینامه موتورسیکلت بانوان

افزایش ۲۶ درصدی صدور مجوز سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد قشم

وقوع زمین لرزه ای به بزرگی ۳ ریشتر حوالی کوشکنار هرمزگان

بهره برداری بیش از هزار طرح در هرمزگان بمناسبت دهه فجر

آتش سوزی اتاق یک واحد آپارتمان در بندرعباس

آیا امکان خرید واحدهای صندوق ارزی با ریال وجود دارد؟

بانک مرکزی تورم سالانه منتهی به دی ماه را ۴۴.۲ درصد اعلام کرد

اطلاعیه دفتر رئیس‌جمهور درباره حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ +اسامی جانباختگان

امکان ثبت‌نام جاماندگان ارزشیابی داروسازی دانش‌آموختگان خارج از کشور

ایران‌خودرو: توقف تولید صحت ندارد

کاهش قیمت بلیت‌ هواپیما به دلیل کاهش تقاضا

شارژ ​حساب سرپرستان خانوار مادران باردار و دارای کودک زیر ۲ سال

رییس مرکز بسیج صداوسیما، سرپرست شبکه افق شد

خـبر فوری:

گزینه لغو شیوه دوم خرید کالابرگ فعال شد