14

آبان

1403


سیاسی

17 تیر 1392 10:26 0 کامنت

صبح ساحل، سیاسی _ سالها پیش مکانی را برای زندگی انتخاب کرده ای و سعی داری آنجا محلی برای کسب درآمد مطمئن و نیز ‌آینده فرزندانت باشد. به هرحال فرصتهای جذاب تر سرمایه گذاری یا هر دلیل دیگر عاملی بوده که ترا به سرزمینی غیر از وطن و زادگاه خودت کشانده است.

سرزمین دوم اگر به هر علتی با مهاجر موافق نباشد، ازمهاجری که با سرمایه آمده باشد به راحتی چشم نمی پوشد. همین می شود که تو هم ماندگارمی شوی و زندگی را در سرزمین دیگر بنا می کنی، سرزمینی که سالهاست گفته می شود از سرمایه ایرانی ها شکل گرفت و از تبعات قطع ارتباط ایران با برخی کشورها به سود خود بهره برد و روز به روز ثروت بیشتری کسب کرد. حالا دست کم 20 سال از مهاجرت تو گذشته است شاید هم 30 سال، دیگر آداب آن کشور را بهتر از سرزمین اصلی ات می شناسی. به هرحال ثبت شرکتی درآن سرزمین درهای بیشتری به روی سرمایه ایرانی گشوده است. به دلیل اجرای سیاست درهای باز، امارات هم فرصت های سرمایه گذاری فراهم کرده و هم به قدرت اقتصادی بزرگ و شناخته شده جهانی تبدیل شد.

آن موقع که هنوز درآمد توریستی ناشی از بناها و مجتمع های تفریحی و صدها جاذبه مصنوعی چشم نواز اینچنین ثروتی رانصیب شیخ نشین ها نکرده بود،یا آن زمان که هنوز کل ثروت امارات قادر به هیچ یک از مانورهای اقتصادی فعلی نبود این سرمایه ها اتباع کشورهای دیگر بودکه پشت هم انباشته شد و در انواع و اقسام پروژه ها حضورداشت. و توهم یکی از آنها بودی. شخصی که خود را صاحب نقش اقتصادی درتوسعه یک سرزمین می بیند و کسی که زندگی خانوادگی اش را درآن سرزمین تشکیل می دهد آینده اش را درآنجا بنا کرده، اما یک روز تویی که سالها به نام کشوری دیگر به فعالیت تجاری مشغول بوده ای وآينده ات را در آن می دیدی به اداره امور اتباع همان کشور فراخوانده می شوی و به تو گفته می شود« ظرف مدت یک هفته مهلت دارید خاک این کشور را ترک کنید» و البته برای تمکین از این دستور لازم است که ضمانت قوی هم ارایه کنید. به چه دلیل؟ هیچ توضیحی داده نمی شود. فقط از شما خواسته می شود خاک جایی را که تصور می کردید به شما ادای دین خواهد کرد به دلیل خدمات صادقانه وکمک به رشد اقتصادی اش، به نحو دیگری برخورد خواهد کرد. شیوه ای که با حقوق انسانی یک تبعه کشور دیگر که سالیان سال در ابوظبی ،شارجه یا العین زندگی کرده همخوانی داشته باشد. حالا هویت زندگی شغلی ات به خطرافتاده و در مانده ای که چه راهی پیش رو داری. چنین حسی را فقط وقتی یک تبعه بیگانه باشی درک می کنی.

اخیراً اخباری منتشر شده مبنی براینکه تعدادی از اتباع ایرانی از کشور امارات اخراج شده اند.عده ای که بسیاری شان سالیان درازی در این کشور تاجر وبازرگان وصاحب فروشگاه بوده اند. هرچند تعداد دقیق افرادی که قرار است  اخطار دریافت کنند اطلاعی در دست نیست ،اما‌ چنانکه مهر گزارش می کند« 5 هزار ایرانی در لیست انتظار اداره های امنیت و جوازات امارات متحده عربی هستندکه  به صورت خانوادگی وگروهی روزانه از امارات اخراج می شوند روز به روز بر این لیست تعداد جدیدی اضافه می شود.»

بنا به گزارش رسمی حدود 500 هزار ایرانی در امارات ساکن هستند و حدود 400 هزار شرکت ایرانی نیز به ارزش 300 میلیارد دلار دراین کشور سرمایه گذاری کرده اند.درحالی که  بیشتر اتباع ایرانی ساکن در امارات را هرمزگانی ها تشکیل می دهند هنوز هیچ واکنشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص این موضوع (همچون بسیاری زمینه های دیگر) که نشان دهنده میزان توجه و تلاش آنها برای پیگیری موضوع و رفع مشکل هموطنان باشد دیده نمی شود. باتوجه به حضور چندین ساله بسیاری از هرمزگانی ها در این کشور انتظار مردم این خطه این است که نمایندگان این استان باتوجه به اینکه مدافع حقوق ایرانی هستند هرچه زودتربرای کاستن از فشارهای احتمالی و آسیب های جدی بر هموطنان هرمزگانی تلاش خود را به کار برند و صراحتا مردم را در جریان پیگیری خود قراردهند.

گرچه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفته است این مسئله نه مختص ایرانیان و نه مختص شیعیان است، بلکه اتباع سایر کشورها هم به وزارت خارجه امارات احضار شده اند اما باتوجه به جمعیت بسیار زیاد ایرانیان مقیم امارات طبیعتاً رسیدگی به این موضوع از سوی ایران حساسیت بیشتری را می طلبد.

به  گزارش تسنیم سید حسین نقوی درسخنگوی کمیسیون  امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:تمام اتباع خارجی مقیم امارات مشمول قانون جدیدی می شوندکه امارات متحده عربی وضع کرده وبسیاری از اتباع کشورهای عراق، هند، لبنان و چند کشوردیگر هم به وزارت خارجه این کشور احضار  و از این کشور اخراج شده اند.

وی تصریح کرد: تاکنون حدود 500 نفر از ایرانیان مقیم امارات احضار شده و به خاطر تصویب قانون جدید امنیتی این کشور از آنها خواسته شده که امارات را ترک کنند.معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه نیز با تکرار همین مطلب به خبرنگار خراسان گفت:درحال حاضر سفیر ایران درامارات و مدیرکل ایرانیان  وزارت خارجه در مذاکره با سفیر امارات درتهران درحال رایزنی هستند تا این روند متوقف شود. به گزارش ایسنا حسن قشقاوی ضمن پرهیز از تحلیل و ارزیابی ازاین اقدام امارات گفت: چنین برخوردهایی ازمدتی قبل شروع شده بود اما طی دو، سه ماه اخیر شدت یافته است و معمولاً با احضار افراد بدون اینکه دلیلی اعلام کنند از شخص مقیم می خواهند خاک امارات را ترک کند.

همین گزارش به نقل از مسعود دانشمند رییس اتاق مشترک ایران وامارات می افزاید: امارات محدودیتهای جدیدی درخصوص اقامت اعمال کرده و اقامت شرکتهای بازرگانی غیر فعال را لغو می کند. همچنین سختگیری هایی درباره حضور ایرانیان مقیم اعمال  می شود.

امارات در طول سالیان گذشته چه به دلیل حضور سرمایه های ایرانی ای که برای مقابله با اثر تحریم ها دراین کشورفعالیت می کردند وچه به دلیل کاسته شدن هرساله حجم مبادلات بندری اسکله های ایرانی از جمله شهید رجایی و اخیرا هم تحریم شدیدتر حرکت کشتی ها به سمت این اسکله وجذب تا سرحد امکان کلیه ظرفیت ترانزیت کالاهایی که مقصد بعدی شان ایران یا حتی کشورهای دیگر است درآمد و سود سرشاری کسب کرده که درشرایط عادی قابل تحقق نبود. ضمن اینکه بندر جبل علی امارات دقیقاً به دلیل همین تشدید تحریمها توانست تا حد قابل توجهی مبادلات اسکله شهید رجایی در تبدیل شدن به بندر هاب(که در طرحهای این بندر بود) را به سمت خود بکشاندو عملاً رقیب را از میدان به در کند.

دیدگاه ها (0)
img