02

آذر

1403


اجتماعی

24 تیر 1392 09:40 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ مدیر کل ثبت احوال هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان، پس از سیستان و بلوچستان دارای بیشترین واقعه ولادت در کشور است، اضافه کرد: در هرمزگان شاهد هرم سنی جمعیتی جوان هستیم و نکته‌ای که در بعد کارشناسی باید به آن توجه بیشتری شود ارتقا کیفیت جمعیت است که باید مدنظر قرار گیرد.

 

مهدی عسکری‌زاده  در همایش روز جهانی جمعیت در بندرعباس با بیان اینکه در حال حاضر نرخ ولادت در هرمزگان از وضعیت مناسبی نسبت به دیگر استان‌ها برخوردار است، افزود: نرخ ولادت به طور میانگین در این استان 2.3 درصد است که در برخی از مناطق به 2.7 درصد نیز می‌رسد.

 

وی در عین حال یادآور شد: طی سال 91 در هرمزگان 37 هزار و 280 ولادت به ثبت رسیده است، که این رقم برای سال 90 برابر با 35 هزار و 356 مورد است.

 

عسکری‌زاده گفت: بنابر این آمار ولادت طی سال 91 نسبت به سال 90، با رشد 4.5 درصدی رشد مواجه است.

 

وی بیان اینکه این استان در بالای جدول نرخ جمعیتی کشور قرار دارد، گفت: امروز توجه به سلامت باروری جوانان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

عسکری‌زاده  گفت: در هرمزگان شاهد سوق هرم سنی جمعیتی به سمت سالمندی نیستیم و نکته‌ای که در بعد کارشناسی باید به آن توجه بیشتری شود، ارتقای کیفیت جمعیت است که باید مدنظر قرار گیرد.

 

مدیرکل ثبت احوال هرمزگان با بیان اینکه در باب آموزش‌ها پیش از ازدواج در استان جای کار بسیار وجود دارد، گفت: هرمزگان در بعد آموزش‌های قبل از ازدواج دچار مشکلاتی است که باید با برنامه‌ریزی و رصد چالش‌ها و تدوین برنامه‌ها این مشکلات را رفع کرد.

 

وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش روز جهانی جمعیت در بندرعباس با حضور کارشناسان و مسئولان مربوطه، بیان داشت: این همایش با رویکرد اصلی سلامت باروری جوانان برگزار شد و امیدواریم مباحث مطروحه سبب تحقق اهداف و رفع دغدغه‌های موجود در حوزه سلامت باروری جوانان با توجه به وضعیت استان در این بخش، شود.

 

عسکری‌زاده در ادامه این بخش از سخنان خود یادآور شد: از جمله محورهای این همایش می‌توان به محور اصلی "داشتن فرزندی سالم" شامل بخش‌هایی همانند "تحصیلات، آگاهی از اطلاعات صحیح سلامت باروری"، "برخورداری از مهارت‌های زندگی، مبتنی بر دین اسلام"، "ازدواج به هنگام"، "فرزندآوری به موقع" و "بهداشت و حقوق باروری" اشاره کرد.

 

  98 درصد از زایمان‌ها در هرمزگان در شرایط ایمن  به وقوع می‌پیوندد

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه 60 درصد از بارداری‌ها در هرمزگان از نوع پرخطر است، از افزایش میزان باروری در زنان زیر 18 سال در این استان خبر داد.

 

به گزارش  فارس ، محمود حسین‌پور در این همایش با بیان اینکه آمار مرگ و میر مادران و نوزادان از شاخص‌های توسعه‌یافتگی و یا توسعه‌نیافتگی کشورها محسوب می‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر 800 میلیون دختر در دنیا با قابلیت باروری زندگی می‌کنند که از این تعداد 600 میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران زندگی می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه سلامت باروری در افراد زیر 18 سال طی شعار روز جهانی جمعیت امسال مورد توجه قرار دارد، افزود: ایران در دنیا به عنوان هفدهمین، در آسیا به عنوان دهمین و در منطقه به عنوان سومین کشور پرجمعیت محسوب می‌شود.

 

وی ادامه داد: این در حالی است نرخ مرگ و میر زنان باردار در کشور 1.2 درصد از کل جمعیت زنان بارور است.معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان متذکر شد: طبق سرشماری سال 85، میزان باروری نیز در کشور 1.8 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

به گفته حسین‌پور، در صورت تداوم روند کنونی بارداری و باروری در ایران، در 20 تا 30 آینده چرخه جمعیتی در کشور معکوس خواهد شد.وی اذعان داشت: البته این پیش‌بینی در حال حاضر برای برخی از استان‌ها قابل تعمیم نیست، چراکه در 12 استان نرخ باروری بالای 2.1 یعنی بالاتر از نرخ کشوری است.

 

این مسئول اضافه کرد: سیستان و بلوچستان و هرمزگان در حال حاضر بیشترین رشد باروری را دارند.وی افزود: این پیشتازی به نوعی هم خوب است و هم می‌تواند بد باشد، چراکه این میزان باروری در استان‌های دور افتاده و کمتر برخوردار اتفاق می‌افتد که می‌تواند در شاخص‌های کیفی و سلامت کودک و مادر نامناسب باشد.

 

حسین‌پور ادامه داد: این در حالی است که شهرستان بندرلنگه واقع در غرب مرکز استان، در هرمزگان دارای بیشترین نرخ باروری است.معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: میزان مرگ و میر مادران در هرمزگان از برخی از استان‌ها بیشتر است.

 

وی بیان داشت: این در حالی است که 98 درصد از زایمان‌ها در هرمزگان در فضا و شرایط ایمن و مناسب به وقوع می‌پیوندد.

 

حسین‌پور با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای موفق در عرصه کاهش نرخ مرگ و میر مادران و نوزادان است، افزود: ایران جزو معدود کشورهایی در منطقه است که در صورت بروز مشکل برای مادر اجازه سقط جنین داده می‌شود تا از این طریق از جان مادر حفاظت شود.

 

به گفته این کارشناس سلامت، توسعه مشاور‌ه‌های ژنتیک می‌تواند بارداری‌های خطرناک را تا حد زیادی کاهش دهد.

 

وی اضافه کرد: در حال حاضر سقط جنین‌های غیر قانونی نگران‌کننده شده است.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان با بیان اینکه 60 درصد از بارداری‌ها در هرمزگان از نوع پرخطر است، از افزایش میزان باروری در زنان زیر هجده سال در این استان خبر داد.

 

دیدگاه ها (0)
img