سیاسی
صبح ساحل، سیاسی _ پنج چهره ای که تقریبا در بیشتر دیدارهای مهم رئیس جمهور منتخب، وی را همراهی می کردند. محمد شریعتمداری و حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی جزو افراد نزدیک به روحانی هستند که هم در مرقد امام (ره) و هم در نشست روز یکشنبه روحانی با نمایندگام مجلس، وی را همراهی کردند.
صبح ساحل، سیاسی _ پنج چهره ای که تقریبا در بیشتر دیدارهای مهم رئیس جمهور منتخب، وی را همراهی می کردند. محمد شریعتمداری و حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی جزو افراد نزدیک به روحانی هستند که هم در مرقد امام (ره) و هم در نشست روز یکشنبه روحانی با نمایندگام مجلس، وی را همراهی کردند.البته علاوه بر این، حجتالاسلام روحانی را هنگام ورود به صحن بهارستان محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان و اسحاق جهانگیری نیز همراهی کردند.شفاف: کابینه حسن روحانی گرچه به گفته خود کابینه ای اعتدالی از نیروهای متخصص و متعهد خواهد بود؛ اما این سبب نشده است که هشدارها به رییس جمهور منتخب و گمانهها درخصوص اسامی وزرای احتمالی از متن تحلیلها و خبرها کمرنگ شود. کمتر از یک ماه دیگر عمر ریاست ۸ ساله محمود احمدی نژاد بر ساختمان سفید پاستور به پایان میرسد و حسن روحانی در قامت هفتمین رییس جمهور پا به پاستور می گذارد.
رییس جمهوری که با شعار اعتدال و میانه روی در ایام انتخابات ورود پیدا کرد و بعد از کسب رای اعتماد مردم نیز در چند سخنرانی رسمی از ادامه این مشی اعتدالی در دولتش و در اولین گام در انتخاب اعضای کابینه اش سخن گفت. این روزها اما کابینه روحانی به محور اصلی تحلیل ها و اظهارنظرهای سیاسی تبدیل شده است، چه آنکه در یک سو برخی بر سیاق هشدار و نصیحت و تذکر به رییس جمهور منتخب بر انتخاب وزرایی متخصص، کارآمد و توانمند تاکید دارند و بر هرگونه باندگرایی و سیاسی کاری در انتخاب وزرا هشدار میدهند و در دیگر سو هر روز نامی به عنوان وزیر یکی از وزارتخانههای دولت یازدهم مطرح می شود.
اما در این میان می توان از پنج گزینه اصلی برای حضور در کابینه حسن روحانی یاد کرد. پنج چهره ای که تقریبا در بیشتر دیدارهای مهم رئیس جمهور منتخب، وی را همراهی می کردند. محمد شریعتمداری و حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی جزو افراد نزدیک به روحانی هستند که هم در مرقد امام (ره) و هم در نشست روز یکشنبه روحانی با نمایندگام مجلس، وی را همراهی کردند.
البته علاوه بر این، حجتالاسلام روحانی را هنگام ورود به صحن بهارستان محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان و اسحاق جهانگیری نیز همراهی کردند. اطلاعات یک منبع آگاه حاکی از این این است که به طور قطع این پنج نفر در کابینه دولت یازدهم حضور خواهند داشت. سابقه و تجربه اجرایی و مدیریتی هر یک از آنان که در بدنه سیاسی کشور داشتند، به خوبی می تواند نشان دهد که در چه پستی قرار است این افراد دولت اعتدال را همراهی کنند. حجتالاسلام علی یونسی(وزیر احتمالی اطلاعات و یا وزیر کشور) : وی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات بود که از دولت نخست خاتمی جایگزین دری نجفآبادی شد و در حال حاضر معاونت فقهی و حقوقی رئیسجمهور منتخب ملت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده دارد و رئیس کارگروه سیاسی- امنیتی است. شنیده ها حاکی از این است که وی قرار است برای پست وزیر اطلاعات و یا وزارت کشور از سوی روحانی معرفی شود.
اسحاق جهانگیری (وزیر احتمالی اقتصاد و دارایی) : وزیر صنایع و معادن دولت سید محمد خاتمی بود. او رئیس ستاد انتخاباتی اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات اخیر بود. جهانگیری در دوره دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، نماینده جیرفت بود و مدتی نیز استانداری استان اصفهان را بر عهده داشت. او هماکنون عضو هیات علمی بنیاد باران است. از وی به عنوان مطرح ترین گزینه برای تصدی وزارت اقتصاد و دارایی نام میبرند.محمدباقر نوبخت(وزیر احتمالی صنعت، معدن و تجارت) : وی از چهرههای اقتصادی همراه با رئیسجمهور منتخب در ورود به صحن بهارستان بود که او نیز سابقه چندین دوره نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را دارد. از دیگر سوابق وی میتوان به معاونت اقتصادی - پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد. نوبخت نماینده رییسجمهور منتخب برای تعامل با مجلس است.نوبخت هماکنون دبیر حزب اعتدال و توسعه است و در کنار آن نیز نماینده رئیسجمهور منتخب در امور مجلس به شمار میرود. گمانه زنی ها و شواهد نشان می دهد که روحانی نوبخت را برای وزارت صنعت و معدن در نظر گرفته است.
محمد شریعتمداری (معاون اول) : وی در دولت شهید رجایی معاون امور انقلاب بود و همکاری با آیتالله محمدی ری شهری برای تشکیل وزارت اطلاعات و تصدی معاونت اقتصادی این وزارتخانه را در کارنامه دارد. شریعتمداری در حال حاضر مشاور دفتر مقام معظم رهبری و عضو شورای راهبردی سیاست خارجی و البته رئیس کمیسیون اقتصادی این شوراست و در دهه 60 مسئولیت نظارت و حسابرسی دفتر رهبری را بر عهده داشت و دو دوره نیز، وزیر بازرگانی دولت محمد خاتمی بود و در دوران وزارتش نماینده تامالاختیار دولت در الحاق به سازمان جهانی تجارت بود. وی امروز به یکی از چهره های نزدیک به روحانی تبدیل شده است و شاید به همین دلیل است که وی به احتمال زیاد به عنوان معاون اول دولت حسن روحانی معرفی خواهد شد.
اکبر ترکان (مشاور ارشد رئیس جمهور) : وی قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال توسعه است و مدیریت گروه پژوهشی امور زیربنایی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد. ترکان همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرویهای مسلح در دولت اول آیتالله هاشمی رفسنجانی و وزیر راه و ترابری در دولت دوم سازندگی بوده است و تاکنون تنها فرد غیر نظامی بوده است که وزارت دفاع را بر عهده داشته است. ترکان نماینده رییسجمهور منتخب برای تعامل با دولت فعلی است.ترکان مدیرعاملی شرکت نفت و گاز پارس را در کارنامه دارد و سال گذشته با حکم معاون وزیر نفت به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران منصوب شد. منابع آگاه از وی به عنوان مشاور ارشد رئیس جمهور منتخب مردم، نام برده اند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
انتخاب روحانی و آینده معادلات دیپلماتیک
روحانی امروز برای دفاع از وزرا به مجلس می رود
ساماندهی موافقان دولت توسط تابش، تاجگردون و مطهری
ظریف،کلیدی که قفل های بین الملل را باز می کند
جزییاتی جدیداز تماس تلفنی اوباما و روحانی
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار