به گزارش صبح ساحل، محمد راستاد با اشاره به جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در بنادر و توسعه تجهیزات با استفاده از سرمایههای غیر دولتی، اظهار داشت: یکی از مهمترین پروژههای سرمایهگذاری بخش خصوصی که سال گذشته قرارداد آن نهایی شد، پایانه مواد معدنی بندر شهید رجانی است این پروژه در حال حاضر در مرحله مطالعات سرمایهگذار قرار دارد و به زودی عملیات اجرایی آن امسال آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه این پروژه پایانهای تخصصی برای مواد معدنی و فولادی است، ادامه داد: رقم قرارداد پایانه مواد معدنی و فولادی بندر شهید رجایی در آن مقطع ۵ هزار میلیارد تومان بود و یکی از بزرگترین پروژههای سرمایهگذاری بخش خصوصی در بنادر کشور محسوب میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره نوع قرارداد اظهار داشت: روش ساخت این پروژه با قرارداد BOT (ساخت، بهرهبرداری و انتقال) و مدت زمان آن ۳۳ ساله است.
راستاد اضافه کرد: این پروژه کمک میکند ما از نظر نُرم، کیفیت و بهرهوری عملیات صادرات مواد معدنی و فولادی بتوانیم دستاورد مهمی در مهمترین بندر کانتینری کشور یعنی بندر شهید رجایی داشته باشیم.
وی با اشاره به چشمانداز صادرات محصولات فولادی با محوریت ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ و تأثیر این پایانه در تسریع عملیات تحلیه و بارگیری و تحقق اهداف مشخص شده، اضافه کرد: این پایانه ریل پایه است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره میزان جذب سرمایهگذار خصوصی در توسعه زیرساختها و تجهیزات بندری اظهار داشت: میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در بنادر ما ۱۵ هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان است که عمدتاً در چند سال اخیر محقق شده است.
راستاد ادامه داد: از سال ۹۲ به بعد ۱۳ هزار و ۵۴۵ میلیارد تومان جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در بنادر داشتیم و قبل از آن ۲ هزار و ۲۷۵ میلیارد تومان بود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: ۳۳۱ پروژه در این قالب توسط بخش خصوصی تأمین مالی شده است تا در بنادر کشور در زمینه روبناها، تأسیسات، تجهیزات، تأسیسات پشتیبانی و مراکز تولیدی و ارزش افزودهای، در بنادر کشور ایجاد شود.
راستاد اظهار داشت: بخش عمدهای از این پروژهها به بهرهبرداری رسیده است و در حال حاضر نقش مثبتی در ارتقاء بنادر کشور دارد.