خدمات رسانی حوزه برق هرمزگان در دولت تدبیر و امید در بخشهای مختلف از جمله احداث، توسعه، اصلاح و تقویت شبکه، کاهش تلفات انرژی، تعویض کنتور و تعمیرات حوزه برق در مناطق شهری و روستایی این استان انجام شده است.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسوولان برق هرمزگان ، از ابتدای دولت یازدهم تاکنون میزان تولید برق در این استان ۵۰ درصد افزایش یافته است.
طرح های برق در استان هرمزگان با استفاده از آخرین دانش بکار رفته در شبکه های تولید و توزیع مطابق با شرایط اقلیمی منطقه اجرا شده که حاصل آن افزایش پایداری و قابلیت اطمینان شبکه توزیع برق در این منطقه گرمسیر است.
هرمزگانی که در سالهای نه چندان دور همیشه با مشکل کمبود انرژی برق مواجه بود، امروز با تخصیص اعتبارات ملی و استانی که به واسطه حمایت ویژه دولت انجام شده، شاهد پایداری برق در اوج مصرف تابستان در کنار اضافه شدن شمار مشترکان است.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی شرکت توزیع برق هرمزگان از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ هزارو ۴۹۸ مشترک جدید به شمار مشترکان استان اضافه شده و مجموع مشترکان به ۷۱۲ هزار مشترک افزایش یافته و تعداد روستاهای برق دار هرمزگان نیز به یک هزار و ۷۵۵ روستا رسیده که این آمار افزایشی نشان از توسعه خدمات رسانی در حوزه برق این استان دارد.
افزایش ۵۰ درصدی تولید برق در هرمزگان
بالندگی و توسعه صنعت برق هرمزگان که در سایه توجه و حمایت ویژه دولت تدبیر و امید حاصل شده، در شرایطی می باشد که کشور با تحریم های اقتصادی بسیاری مواجه می باشد و این موفقیتها بیانگر بی اثر بودن تحریم های دشمنان و خودکفایی نیروهای متخصص داخلی در این حوزه دارد.
مدیرعامل شرکت تولید برق هرمزگان گفت:از ابتدای دولت یازدهم تاکنون ۴ نیروگاه حرارتی با ظرفیت ۱۲۲۰ مگاوات در هرمزگان به بهره برداری رسیده که موجب افزایش ۵۰درصدی تولید برق در استان شده است.
رضا مهرانی در توضیح این مطلب اظهار داشت: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، تا پایان سال جاری واحدهای گازی نیروگاه هنگام نیز با ظرفیت ۶۱۴ مگاوات افتتاح می شوند.
وی ادامه داد: این نیروگاه سیکل ترکیبی دارای ۲ واحد گازی ۳۰۷ مگاواتی از نوع کلاس اف و یک واحد بخاری ۲۹۲ مگاواتی بوده که با سرمایهگذاری ۵۴۰ میلیون یورو در غرب شهر بندرعباس در حال احداث است که واحد یک گازی ۹۷ درصد و واحد دو گازی ۸۳ درصد پیشرفت عملیاتی دارد.
وی درباره سرمایه گذاری بخش خصوصی از ابتدای شروع کار دولت یازدهم در ساخت نیروگاههای حرارتی اظهار داشت: تا کنون نیروگاه گازی پاسارگاد قشم و واحدهای گازی نیروگاههای هرمز و انرژی گستر قشم در مجموع به ظرفیت ۵۷۲ مگاوات به بهرهبرداری رسیده است.
مهرانی ادامه داد: واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم نیز با ظرفیت ۳۱۰مگاوات تا تابستان سال آینده ، به شبکه سراسری برق متصل خواهد شد.
بهره برداری از ۹۱ طرح توزیع و انتقال برق در هرمزگان در مدت شش ماه
امسال که به نام سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده، رخدادهای بسیار خوبی در حوزه برق هرمزگان اتفاق افتاده و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۹۱ طرح توزیع و انتقال برق در این استان به بهره برداری رسیده است.
از این شمار ۶۷ طرح برقی در استان هرمزگان هفته دولت و مابقی در قالب پویش الف- ب ایران مورد بهره برداری قرار گرفته است.
از جمله این طرح ها می توان به افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت ۱۱۵ مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۰ مگاوات، ۲۰۷ هزار و ۴۰۳ متر شبکه فشار ضعیف هوایی، ۳۶ هزار و ۲۰۲ متر شبکه فشار ضعیف زمینی و احداث و راه اندازی ۳۴۵ دستگاه پست هوایی و ۵۵ دستگاه پست زمینی اشاره کرد.
کارشناسان حوزه انرژی از جمله مزایای اجرای این طرحها را افزایش ظرفیت شبکه، بهبود ولتاژ و پایداری شبکه انتقال، کاهش تلفات انرژی و تامین برق صنایع و واحدهای خدماتی و تولیدی خرد منطقه و کاهش بار پستهای فوق توزیع ناحیه عنوان می کنند.
برق رسانی به بیش از دو هزار خانوار روستایی در دولت تدبیر و امید
استاندار هرمزگان اواسط مهرماه امسال در حاشیه بهره برداری از طرحهای برق رسانی استان که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رییس جمهوری انجام شد، اعلام کرد: در دولت تدبیر و امید ۱۱۰ روستای بدون برق استان با ۲ هزار و ۱۳۱ خانوار برق دار شدند که برای برق رسانی به این روستاها بیش از ۳۰۳ میلیارد ریال هزینه شده است.
فریدون همتی بیان داشت: در این مدت همچنین ۶ روستای سخت گذر در شهرستانهای بشاگرد، حاجیآباد و پارسیان از طریق سیستمهای فتوولتائیک برق دار شدند
وی اظهارداشت: برق رسانی به پنج روستای بدون برق در نقاط سخت گذر استان نیز تا پایان سالجاری انجام میشود.
همتی خاطرنشان کرد: طرح برقرسانی به ۳۰۰ خانوار عشایر کوچرو در سطح هرمزگان نیز از طریق سامانه های تولید برق خورشیدی قابل حمل تا پایان امسال اجرا خواهد شد.
استاندار هرمزگان ادامه داد: کل روستاهای برقدار استان تاکنون یکهزار و ۷۴۴روستا و با جمعیتی بالغ بر ۷۸۱هزار نفر است.
بر اساس پیش بینیهای انجام شده، در صورت برق رسانی به پنج روستای بدون برق دیگر در هرمزگان تا پایان سالجاری، آمار برق رسانی به روستاهای کدار این استان به ۱۰۰درصد خواهد رسید.
افزوده شدن بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در هرمزگان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۰ هزارو ۴۹۸ مشترک جدید به استان اضافه شده و مجموع مشترکان به ۷۱۲ هزار مشترک افزایش یافته است.
هاجر عبدی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شرکت در حال حاضر بهره برداری از ۹ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۱۵ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۲۶ هزارو ۷۶۶ دستگاه ترانسفورماتور به ظرفیت ۴ هزارو ۷۳۶ مگاولت آمپر را برعهده دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین برق مناطق روستایی در کشور از سیستمهای یک هزار وات استفاده میشود که برای نخستین بار در کشور از پنل های ۲ هزارو ۵۰۰ وات برای روستاهای هرمزگان استفاده شده که این مهم در دولت دکتر روحانی محقق شده است.
این مقام مسوول گفت: عملیات اجرایی احداث نیروگاه سیریک هرمزگان در آینده ای نزدیک شروع خواهد شد.
عبدی یادآور شد: درحال حاضر ۷۱۱ هزار مشترک از خدمات این شرکت استفاده میکنند که مصرف برق آنها نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان افزود: امسال ۱۰ هزار تفاهم نامه همکاری با مشترکان منعقد شده تا مصرف خود را از ساعتهای بعداز ظهر به ساعات قبل یا پس از آن منتقل کنند و در ازای آن از مشوق های این شرکت بهره مند شوند.
فرسودگی ۳۰ درصد شبکه برق هرمزگان
اگرچه توسعه شبکه های برق رسانی در هرمزگان با سرعت بالایی در حال انجام است اما با توجه به شرایط اقلیمی این استان و گرمای حدود ۴۰ درجه در هفت تا هشت ماه از سال، استهلاک این شبکه ها که موجب هدر رفت انرژی نیز می شود، نسبت به میانگین کشوری بالا بوده و هم اکنون ۳۰ درصد شبکه برق رسانی هرمزگان مستهلک است که باید برای اصلاح و نوسازی آن برنامهریزی و اقدام شود تا حرکت صنعت زیربنایی برق که نقشی بی بدیل در پویایی اقتصاد و آبادانی منطقه دارد، بر روی ریل توسعه با سرعتی دوچندان انجام شود .
البته ناگفته نماند که مسوولان برق هرمزگان برنامه ریزی هایی برای نوسازی شبکه برق رسانی استان انجام دادند و طبق اعلام آنها در بخش اصلاح و بهینه سازی شبکه امسال۴۱۱ کیلومتر شبکه در محدوده شهرها و ۱۱۰ کیلومتر شبکه در روستاها مورد اصلاح قرار میگیرد که باید سرعت اجرای این طرح ها افزایش یابد.
برای نوسازی تاسیسات برق رسانی هفت هزارو ۹۰۰ پایه فشارضعیف و حدود ۹۰ دستگاه پست توزیع نیز اصلاح و نوسازی میشود.
براساس آمارهای اعلام شده در پایان سال گذشته تلفات انرژی در استان هرمزگان در مقایسه با سال قبل از آن ۳۶ صدم درصد کاهش یافت و میزان خاموشی ها نیز در این مدت به ۲.۲۳ دقیقه در روز به ازای هر مشترک کاهش یافت در حالی که مصرف انرژی ۴ درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشته است و تمام این آمارها حکایت از عزمی جهادی برای توسعه هر چه بیشتر صنعت برق در استان استراتژیک هرمزگان دارد.
توسعه صنعت برق ایران
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شبکههای برق در ایران توسط متخصصان خارجی نصب و راهاندازی میشد اما امروزه شبکههای انتقال بین شهرها و حتی نیروگاهها توسط متخصصان زبده داخلی ساخته میشود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مهرماه امسال در بخشی از صحبتهای خود در مراسم بهره برداری از پروژه های برق رسانی هرمزگان، گفت: ۱۵۰روستا در ۲۴ استان کشور از ابتدای سالجاری تاکنون از طریق احداث ۳۰۰ کیلومتر شبکه و نصب ۱۷۰دستگاه ترانسفورماتور برق دار شدند.
همایون حائری افزود: ۱۰۵ روستای برق دار شده در کشور جمعیت بالای ۱۰ خانوار و ۴۵ روستا نیز کمتر از ۱۰خانوار جمعیت دارند.
وی با بیان اینکه ۵۷ هزار و ۵۷۰ روستا در کشور هم اکنون برق دار هستند، گفت: از زمان انقلاب اسلامی تاکنون روزانه بهصورت میانگین نزدیک به چهار روستا برق دار شدهاند.
وی ادامه داد: تا پایان دولت تدبیر و امید نیز ۶۲۵ روستا شامل ۴۳۵ روستای بالای ۱۰ خانوار و ۱۹۰ روستای زیر ۱۰ خانوار برق دار میشوند.
بر اساس آمار موجود، رشد مصرف برق در کشور به طور متوسط سالانه ۶ درصد است ولی به همت متخصصان برق ایرانی ، وضعیت تامین برق در کشور در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و این در حالی است که حتی در کشورهای پیشرفته امروز جهان نیز مدیریت صنعت برق برای این میزان رشد مصرف کار بسیار دشوار و هزینه برداری محسوب میشود.
توانمندی ایران در صنعت آب و برق بر کسی پوشیده نیست؛ جایگاه چهاردهم ایران در رتبه بندی جهانی در تولید برق و قرار گرفتن در بین سه کشور برتر در حوزه سدسازی تنها گوشه ای از نتایج چهار دهه تلاش صنعتگران و متخصصان حوزه انرژی در ایران است که سبب شده کشورمان ضمن پیشتاز بودن در منطقه خاورمیانه در زمینه صادرات برق، در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی در امور آب و سدسازی به کشورهای دیگر نیز پیشرو باشد.