نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه:

بیش از پنجاه هزار میلیارد تومان، قانون معافیت مالیاتی/ باید نحوه و رویکرد اخذ مالیات را از بنگاه به‌سمت خانوار ببریم



رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: باید از درآمدهای مالیاتی بیشتر استفاده کنیم و سهم مالیات را در منابع بودجه عمومی افزایش دهیم.
به گزارش صبح ساحل، «محمد باقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ساختار بودجه یک بخش مربوط به درآمدهاست، گفت: درآمدهای فعلیمان پایدار نیست و باید بررسی شود چه کارهایی لازم است انجام شود تا به درآمد پایدار برسیم. با فرض قطع وابستگی به نفت، هم در مورد بودجه و هم در مورد هزینه‌های جاری بودجه، درآمدها را تعیین کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید میزان سهم نفت در بودجه بررسی شود، افزود: درحال حاضر، سهم نفت از بالای 50درصد در بودجه سنواتی، تقریبا به کمتراز10 درصد رسیده است و باید راهکارهایی در نظر گرفته شود تا همین میزان به صفر برسد، دولت سه محل برای جایگزینی درآمد حاصل از نفت در بودجه در نظر گرفته‌است.
نوبخت اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت مختلف یارانه برای کالاهای مختلف ازجمله سوخت و انرژی پرداخت می‌کنیم. از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان، حدود هزار هزار میلیارد تومان مربوط به یارانه‌ای است که بابت انرژی می‌دهیم. اگر بخواهیم ده درصد این را صرفه‌جویی کنیم؛ رقمی در حد صد هزار میلیارد تومان می‌تواند جایگزین فروش و صادرات نفت در بودجه‌‌ شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، بخش دیگر را معافیت‌های مالیاتی دانست و گفت: ما بیش از پنجاه هزار میلیارد تومان طبق قانون معافیت مالیاتی داریم. این غیر از فرار مالیاتی است، امّا در کشور ما از پرداخت مالیات معاف هستند. باید از درآمدهای مالیاتی بیشتر استفاده کنیم و سهم مالیات را در منابع بودجه عمومی افزایش دهیم؛ اما آیا با همین قوانین ‌و مقررات و با همین نظام مالیاتی می‌توانیم؟ 
وی افزود: معتقدیم که باید نحوه و رویکرد اخذ مالیات را از بنگاه به‌سمت خانوار ببریم. یعنی به‌جای اینکه درآمد بنگاه را مبنای محاسبه مالیات قرار دهیم، درآمد کل خانوار را در نظر بگیریم. البته با لحاظ سطح‌بندی؛ یعنی تا یک سطحی از درآمد، خانوارها از پرداخت مالیات معاف‌اند و برای درآمدهای کمتر از آن، نه‌تنها مالیات نمی‌دهند، بلکه به آن‌ها کمک می‌شود و یارانه پرداخت می‌گردد؛ امّا برای درآمدهای بالاتر از آن سطح باید مالیات بدهند.
این موضوع را به‌عنوان «مالیات بر خانوار» تعریف کردیم و در برنامه‌ی اصلاح ساختار هم آوردیم. بحث بعدی‌ مولدسازی دارایی‌ها است. برآورد می‌شود ارزش اموالی و دارایی‌های دولت که بیش از هفت میلیون میلیارد تومان است، در برنامه‌ی اصلاح ساختار بودجه روش‌های مولدسازی این اموال و دارایی‌ها مشخص شد.
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها