03

آذر

1403


اجتماعی

21 آذر 1399 17:53 0 کامنت

مدیرکل محیط زیست استان مازندران ضمن هشدار نسبت به احتمال شیوع مجدد "آنفولوآنزای حاد پرندگان" در تالاب‌های سطح این استان، از روستاییان خواست که از رهاسازی غازها و اردک‌ها در مزرعه و تالاب‌ها به طور جدی خودداری کنند.

به گزارش صبح ساحل، طی هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از سوی ادارات محیط زیست استان‌های مازندران، مرکزی و اردبیل به سازمان‌های دامپزشکی این استان‌ها مبنی بر شیوع بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان در تالاب‌های میانکاله، میقان و میل به ترتیب در این سه استان گزارش شده است.

بر همین اساس، چندی پیش نیز رضا میرزایی؛ مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز ضمن اعلام خبر شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان در تالاب میقان این استان، گفته بود که تردد به مناطق اطراف این تالاب نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است.

همچنین، شهاب‌الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان در استان‌های مازندران، مرکزی و اردبیل و نیز منشأ این بیماری در تالاب‌های کشور، گفته بود که " مشخص شده که بیماری آنفلوآنزای پرندگان به واسطه مهاجرت پرندگانی از کشورهایی مانند قزاقستان و روسیه به کشور ما رسیده است".

حالا، حسینعلی ابراهیمی‌ کارنامی؛ مدیرکل محیط زیست استان مازندارن ضمن هشدار نسبت به احتمال شیوع آنفولوآنزای حاد پرندگان در تالاب‌های سطح این استان، از روستاییانی که از ماکیان نگهداری می‌کنند، خواست که از رهاسازی غازها و اردک‌ها در مزرعه و تالاب‌ها به طور جدی خودداری کنند.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران ادامه داد: با توجه به اینکه پرندگان مهاجر محل خاصی ندارند و شعاع پروازی‌شان نیز زیاد است، احتمال سرایت آلودگی به دیگر مناطق استان وجود دارد بنابراین ضروری است تا نکات ایمنی و بهداشتی از سوی اهالی روستاهایی که از ماکیان نگهداری می‌کنند، رعایت شود.

ابراهیمی‌کارنامی خاطرنشان کرد: اگر چه تلفات ناشی از آنفلوآنزای پرندگان فعلا فقط در پرندگان مهاجر دیده شده است اما مردم و همین طور دارندگان طیور بومی و محلی ضروری است هشدارهای لازم را جدی بگیرند زیرا احتمال ابتلای طیور بومی به این بیماری نیز وجود دارد.

آنفلوآنزای پرندگان گونه‌ای بیماری ویروسی است که ویروس عامل آن از خانوادهٔ Orthomyxoviridae  است.

این ویروس خود دارای سه تیپ A,B،C است. تیپ A توسط تحت آنتی‌ژن‌های H و N تقسیم‌بندی می شود، ویروس هایی که در آزمایش‌ها جداسازی می‌شوند از گونه A این ویروس و از زیررده‌های H۵ و H۷ هستند.

در ژوئیهٔ ۲۰۰۵ گزارش‌های رسمی در مورد همه‌گیری ویروس H۵N۱ در مرز برخی کشورها داده شد. در پایان ماه روسیه و قزاقستان هم گسترش آنفلوانزای پرندگان را گزارش کردند و گفتند عامل بیماری، ویروس H۵N۱ است. چند سالی است که در ایران نیز شاهد شیوع این بیماری در میان پرندگان هستیم که گاهی تلفات زیادی به همراه دارد.

دیدگاه ها (0)
img