اقتصادی
تازهترین گزارش مرکز آمار نشان میدهد نرخ تورم نقطهای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» در استان هرمزگان61 و 2 دهم درصد و برای «خدمات و کالاهای غیرخوراکی» 33 و 6 دهم درصد است
به گزارش صبح ساحل، تازهترین گزارش مرکز آمار نشان میدهد نرخ تورم نقطهای گروه «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» در استان هرمزگان61 و 2 دهم درصد و برای «خدمات و کالاهای غیرخوراکی» 33 و 6 دهم درصد است
بدین معنا که ساکنان هرمزگان برای خرید یک سبد مشخص از خوراکی نسبت به آذرماه سال گذشته باید بیش از61 و 2 دهم درصد هزینه بیشتری بپردازند در حالی که این رقم در آبانماه 63 درصد بود. هم چنین دادههای مرکز آمار کشور نشانمیدهد که استان هرمزگان در یکسال اخیر گرانترین استان کشور برای زندگی بودهاست. همچنین در تورم نقطهبهنقطه یا سالیانه همواره صدرنشین بودهاست.
فاصله تورمی دهک ها بیشتر شدهاست
در بررسی نرخ تورم سالیانه استانها بازهم هرمزگان رتبه نخست را بین استانهای کشور کسب کرد. طبق آماری که در آذرماه امسال منتشر شد، استان هرمزگان با نرخ تورم 35 و 36 دهم درصد، بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه را در بین استانها بهنام خود ثبت کرد. این یعنی مردم هرمزگان در بازه زمانی یکساله بیشترین افزایش قیمت را متحمل یا به عبارتی فقیرتر شدهاند.
تورم سالانه هم در آذرماه 2 دهم درصد افزایش داشتهاست و به 28 و 6 صدم درصد رسیده است، که وضعیت این شاخص در بین دهک ها نیز در بازه 27 و 9 دهم درصد برای دهک اول تا 30 و یک دهم درصد برای دهک دهم نوسان دارد.
محدوده تغییرات تورم 12 ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین 29 و 5 دهم درصد برای دهک اول تا 25 و 6 دهم درصد برای دهک دهم است. هم چنین برا گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین 26 و 3 دهم درصد برای دهک اول تا40 و 3 درصد برای دهک دهم است.
افزایش قیمت اقلام خوراکی در مناطق شهری
هرمزگان اغلب تورم نقطهای بالاتر از میانگین کشوری هم دارد. افزایش قیمتهای خوراکی در کنار بالا رفتن آمار بیکاری پس از شیوع کرونا و رسیدنش به سطح ۱۸ و نیم درصد در تابستان، میتواند نگرانیها در خصوص کوچکتر شدن سبد معیشتی خانوادهها را بیشتر کند. به خصوص اینکه اغلب افزایش قیمتها در گروه کالاهای اساسی بوده است. به گونهای که تورم ۱۲ ماه منتهی به آذر سال جاری و تورم نقطهای آذر گروه نان و غلات ۴۰ و ۶۰ درصد بوده است.
تورم بالای گروه نان و غلات در کنار میانگین تورم نقطهای ۵۶ و 6 دهم درصدی گوشت قرمز و سفید و ۶۰ و 8 دهم درصدی گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» سبد مصرفی اقشار کم درآمد را بیشتر از گذشته در معرض سوءتغذیه و ناهنجاریهای غذایی قرار میدهد.
طبق آماری که در آذرماه منتشرشدهاست در گروه نان و غلات، برنج ایرانی درجه یک و رشته آش با 6 و 4 دهم درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها هم اقلام مرغ ماشینی با 12 و 7 دهم درصد و در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "روغن نباتی جامد" با 17 و 3 دهم درصد بوده است.
هندوانه هم با افزایش قیمت با ٦١ در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل را به خود اختصاص دادهاست.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
پــــــــرایــــــد چرا ۱۰ میلیونی شد؟
لطفا کالای گران نخرید
از روغن تا بنزین موج جدید گرانی ها در راه است
جوانان بیکار سرگردان در بازار خودرو
بازار خودرو همچنان آشفته !!
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران: سن سکته قلبی در ایران به ۳۵ سال رسید/مرگ سالانه ۱۶۰ هزار نفر
گامی بلند برای دریانوردی؛ اتحادیه حملونقل دریایی هرمزگان پیشگام تحول در صنعت دریایی
شورای رقابت قیمتهای جدید خودرو را تایید کرد
بازگشت مالیات مدالآوران المپیک ۲۰۲۴ پاریس
اعمال افزایش قیمت خودرو از اول آذر اجرایی میشود
توضیحات حضرتی درباره افزایش قیمت خودرو