03

دی

1403


اجتماعی

15 بهمن 1399 14:12 0 کامنت
پشه مرگبار آئدس در بندرلنگه مشاهده شده است. 
به گزارش صبح  ساحل و به نقل از صدا و سیما، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: این پشه موجب انتقال بیماری تب خونریزی دهنده دِنگ، زیکا و چیکونگونیا می‌شود.
فاطمه نوروزیان با بیان اینکه هنوز موردی از این بیماری‌ها مشاهده نشده است، گفت: مناطق نزدیک سواحل، اسکله‌ها و بندرگاه‌ها در شهرستان‌های بندری و جزایر، از مناطق پر خطر استان است.
وی گفت: از مبادی ورودی کشور احتمال ورود پشه و انتقال به سایر نقاط وجود دارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ورود لاستیک‌های مستعمل، نی‌های بامبو‌ی وارداتی، کالا‌ها و اجناس وارد شده از کشور‌های آلوده، کشتی و هواپیما، از راه‌های انتقال و ورود این پشه به کشور است. پشه ماده آئدس در آب‌انبارها، بشکه‌ها، آب زیر کولرها، گلدان و بشقاب زیرگلدان یا اشیاء که آب باران در آن جمع می‌شوند، تخم ریزی می‌کند.
دکتر نوروزیان افزود: این پشه در هر خونخواری چندین نفر را می‌گزد و این تغذیه مکرر، موجب بیماری‌های خونریزی دهنده دانگ، چیکونگونیا و ویروس زیکا شود.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل در کنترل پشه آئدس بهسازی محیط است، افزود: پشه‌های آئدس در داخل خانه‌ها، نقاط تاریک، پشت کمدها، زیر تخت و فضا‌های بسته استراحت و در طول روز از انسان خونخواری می‌کند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: آئدس در ساعات فعالیت انسان خونخواری می‌کند و استفاده از پشه بند کمکی در پیشگیری از گزش نمی‌کند.
نوروزیان گفت: یکی از ویژگی‌های این بیماری احساس بهبود پس از چند روز گذشت علائم است، اما بعد از ۴ تا پنج روز، منجر به کما و نهایتا مرگ بیمار می‌شود.
وی درباره علائم بیماری‌افزود: چیکونگونیا عفونت ناشی از ویروس است که از طریق پشه‌ها پخش می‌شود و این بیماری می‌تواند موجب تب، بثورات، خستگی و درد مفاصل شود.
در حال حاضر آئدس در بیشتر کشور‌های اروپایی، افریقایی و آمریکایی یک چالش بهداشتی است.در کشور‌های همسایه مانند افغانستان، پاکستان، عربستان و عمان آلودگی به پشه وجود دارد و سالانه موارد مرگ و میر با این بیماری نیز بالا است.
دیدگاه ها (0)
img