03

دی

1403


سیاسی

18 آبان 1392 09:13 0 کامنت

صبح ساحل ، سیاسی -  رئیس خانه مطبوعات استان هرمزگان گفت: رسانه ها تنها منتقد نیستند بلکه در تعامل سازنده شهرداری و شورای شهر با رسانه ها می توان بااستفاده از ظرفیت رسانه ها، از دیدگاه های مردم آگاه شد وپیام شورا وشهرداری را به مردم رساند.

 

شیرزاد عزتی با بیان اینکه اعضای شورای شهر رسانه ها را محرم خود بدانند خاطرنشان کرد: همه ما بر یک کشتی بزرگ بنام بندرعباس نشسته ایم و وظیفه همه ما کمک به رشد و توسعه متوازن این شهر است. رئیس خانه مطبوعات استان همچنین در بخش دیگری از  سخنان خود به برخی  از مشکلات و چالش های شهر بندرعباس اشاره کرد و خواهان تعامل بیشتر و استمرار همکاری مجموعه شهرداری و شورای شهر با مطبوعات استان شد.

 

 مدیرعامل خانه مطبوعات در ادامه تاکید کرد خانه مطبوعات تنهاتشکل صنفی مطبوعاتی است که برای دفاع از حقوق مطبوعات شکل گرفته است. فاطمه رکن الدینی افزود: عدم وجود زیر ساخت لازم، حمایت نکردن مسوولان ذیربط، تقسیم ناعادلانه آگهی های دولتی بین نشریات و همچنین کمبود فضای مطبوعاتی اعم از مکانی برای اسکان، آموزش و انتشار باعث شده است رسانه کارکرد مناسب خود را درحوزه فرهنگ نداشته باشد. وی مهمترین چالش رسانه های استان را نداشتن فضایی برای فعالیت و فقدان چاپخانه عنوان کرد و ادامه داد: مطبوعات استان از کمبود فضایی برای آموزش و انجام فعالیت مطبوعاتی مناسب رنج می برند، این در حالی است که در بسیاری  استان ها مجتمع رسانه ای راه اندازی شده و با تمرکز رسانه ها در یک مکان مشکلات آنان به حداقل رسیده است.

 

رکن الدینی خاطرنشان کرد: در استان خبرنگاران بسیار توانمندی داریم که در جایگاه های مختلف فعالیت می کنند. مدیرعامل خانه مطبوعات عمده درآمد نشریات را آگهی ها اعلام کرد و گفت: مقداریارانه دولتی که به مطبوعات استان پرداخت می شود بسیار ناعادلانه است زیرا درمقایسه با استانهای دیگر شرایط زیرساختی یکسانی ندارد و هرمزگان فاقد زیرساخت های لازم وکارمطبوعاتی در این استان هم بسیار مشکل تر است. وی یادآور شد: شهرداری وشورای شهر بسیاری استان ها ماهیانه به طرق مختلف به مطبوعات به عنوان بخشی فرهنگی و زیرساختی برای شهر کمک می کنند. رکن الدینی در پایان اظهار داشت: ما از مجموعه شهرداری و شورای شهر حداقل حمایت از مطبوعات را انتظارداریم.

 

راحله ملایی رییس شورای شهر بندرعباس با پذیرا بودن اصحاب رسانه درکنار شورا گفت: شورای چهارم خواستار تعامل با رسانه است و جایگاه خود را درکنار اصحاب رسانه می یابد. محمد نعمتی نیز در این نشست اظهارداشت:مطبوعات و رسانه ها باحفظ امانت و درستکاری به وظیفه خود عمل می نمایند وآنچه از مسئولین انتظارداریم، حفظ حرمت خبرنگاران است. وی درادامه پیشنهادکرد برای جلوگیری از سوء تعبیرها شورا یک رابط فرهنگی و یا یک مشاور مطبوعاتی در کنار خود داشته باشد.

 

محمدحسین رفیعی دیگرعضو هیئت مدیره خانه مطبوعات با اشاره به این که «خبرنگاران برای مدیران شهری می توانند حکم کارشناس را درحوزه فرهنگ داشته باشند».بخش فرهنگ در ادارات هرمزگان جزو حروف والی است که نوشته می شود اما خوانده نمی شود.»

 

وی گفت: جامعه رسانه، کارشناسانی هستند که نادیده های هر اداره و ارگانی را می بینند و می توانند به آنها گوشزد نمایند و در اصل خبرنگاران کسانی هستند. وی ادامه داد: متاسفانه همه دوست داریم که از کارهایمان تعریف شود و با نادیده گرفتن انتقادات سازنده بدون  اینکه بدانیم پایه های سازمان و اداره را از بین برده و ویران می کنیم و می اندیشیم که منتقدین دشمنان ما هستند. رفیعی ابراز داشت: در سالهای گذشته از طرف شورا وعده های متعددی برای حمایت از مطبوعات داده شد که فقط در حد حرف باقی ماند و جامه عمل  به خود نپوشید، این در حالی است که خدمات ارائه شده از طرف مطبوعات به نفع جامعه می باشد. رفیعی با بیان اینکه استعدادهای فراوانی در مجموعه خبرنگاران وجود دارد ادامه داد: اصحاب رسانه در صورتی که مورد حمایت قرار گیرند، می توانند به توسعه فرهنگی شهر کمک کنند.

 

گروه سیاسی: این عضو هیات رییسه خانه مطبوعات استان اشاره به درآمدزانبودن فعالیت های خانه مطبوعات پیشنهاد کرد برای ایجاد منبع درآمد در خانه مطبوعات و حمایت از رسانه های استان  چند بیلبورد در نقاط مختلف شهر به خانه مطبوعات واگذار شود تا با اجاره دادن آنها منبع درآمدی به وجود آید. همچنین طراحی و ساخت دکه های جدید نشریات و اجاره دادن این دکه ها، توزیع عادلانه آگهی و اسپانسر ها به نشریات محلی نیز ازدیگر پیشنهادات وی بود.

 

در ادامه این نشست، پرویز سالاری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطر نشان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر نیازمند حضور رسانه ها و نقدهای منصفانه آنها هستند زیرا اعضای شورا، شورا را برای خود نمی خواهند، بلکه خود را وقف شهر و شورا نموده اند.

 

وی با بیان اینکه نقدها را باید  به عنوان هدیه قلمداد کرد افزود: اگر چه به لحاظ کمی تعداد نشریات هرمزگان زیاد نیست اما به لحاظ کیفی گزارشات، مقالات و خبرهایی که از استان درفضای رسانه ای منتشرمی شود،نشان از مهارت وتلاش خبرنگاران هرمزگان دارد.وی با بیان اینکه ما نیاز به مشورت با نخبگان داریم ابراز داشت: شهر تنها ساختمان و جمعیت نیست بلکه شهر موجودی زنده است که روح دارد و روح آن فرهنگ جامعه است.سالاری ادامه داد: رسانه ها نقش ویژه ای در نهادینه کردن فرهنگ پرسشگری وساماندهی مطالبات به  حق مردم دارند و رسانه است که مطالبات ما مدیریت می کند. وی اظهار داشت: یکی از ارکان اصلی فرهنگ سازی در هر جامعه ای  رسانه ها و اصحاب قلم هستند که با نقد دلسوزانه  و منصفانه سبب پویایی در جامعه می شوند.سالاری یکی از اهداف و برنامه های شورای چهارم را واگذاری بسیار از امور به تشکل های مردم نهاد دانست وگفت خانه مطبوعات یکی از این تشکل هاست. وی افزود: اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس مطبوعات را به عنوان یک مشاور امین در کنار خود می بینند زیرا رسانه ها بهترین مشاورین و کارشناسان در حوزه شهرو مردم هستند.

 

سخنگوی شورای اسلامی بندرعباس بیداری امروز مردم هرمزگان را مرهون آگاهی بالندگی و مطالبه گری آنها تلاش و خدمات ارزنده جامعه خبری استان ذکرکرد..جهانبخش همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغه ها و مشکلات شهری بندرعباس اشاره کرد و خواهان همکاری رسانه های استان برای رفع این معضلات شد. کیانوش جهانبخش رئیس کمیسیون فرهنگی واجتماعی شورای شهرهمچنین با اشاره به عملکرد برخی مطبوعات گفت«بعضی از دوستان مطبوعاتی دراوقات پرالتهاب استان, آنقدر که پل روگذر چهارراه رسالت برایشان مهم بود جدایی پارسیان ازاستان برایشان مهم نبود وبه سادگی از کنارش گذشتند.»

 

گفتنی است سایر اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز به بیان دیدگاههای خود و انتظاراتشان از مطبوعات پرداختند و مقرر شد درخواست های خانه مطبوعات به طور اختصاصی در کمیسیون فرهنگی شورا بررسی شود.

 

دغدغه های جامعه ایثارگری

 

 احترامی نماینده کانون فرزندان شاهد در جمع اعضای شورای شهر از دغدغه های ایثارگران گفت وبه طرح چند پیشنهاد پرداخت.  وی پیشنهادکرد برای اینکه از حال وهوای شهادت جدانشویم یک یا 2 خط از وصیتنامه شهدا درابتدای جلسات شورا خوانده شود.  اختصاص جایگاه های ویژه شهری برای ترویج فرهنگ ایثار وشهادت،اولویت نامگذاری کوچه ها، خیابان ها واماکن جدیدالاحداث به نام شهدا وایثارگران،ایجاد فرهنگسرای مقاومت وایثار برای تمرکز هنرهای حوزه ایثار وشهادت،استعلام از کانون فرزندان شاهد درمورد استخدام مدیران ودرنظرگرفتن اولویت جامعه ایثارگران دراستفاده از خدمات شهری و ایجاد موزه دفاع مقدس از دیگر پیشنهادات نماینده کانون فرزندان شاهد بود.

 

با پیشنهادات ارائه شده مقرر شد که یک نفر از طرف کانون فرزندان شاهد به عنوان مشاور در کمیسیون فرهنگی شورا معرفی شود. طرح و بررسی تشکیل کمیته نامگذاری  رئیس بخش خدمات شهری شهرداری بندرعباس تشکیل کمیته نامگذاری در شورا به رای گذاشته شد. به دلیل زمان بربودن فرایند نامگذاری معابر و اماکن شهری که درکمیته ای متشکل از فرماندار و رئیس بنیادشهید و رئیس خدمات شهری ونماینده ای از شورا صورت می گیرد، شورا مصوب کرد با دعوت از نماینده ای از فرمانداری درکمیسیون فرهنگی شورا، کمیته نامگذاری را دراین کمیسیون تشکیل دهد. خانم ملایی دراین خصوص نیاز به حضور یک پژوهشگر، جغرافیدان ویک تاریخدان به عنوان مشاور در کمیته نامگذاری را مطرح کرد.

دیدگاه ها (0)
img