وی افزود: بیماران مبتلا به دیابت حتی بعد از تزریق واکسن کرونا باید مانند سایر افراد جامعه پروتکلهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، شستشوی مکرر دستها یا ضدعفونی کردن آنها و پرهیز از تردد در محیطهای شلوغ را انجام دهند.
رجب تصریح کرد: در صورت ابتلای یک فرد دیابتی به ویروس کرونا، علائم شدیدتر و وخیمتری را تجربه میکند ولی اگر دیابت را به خوبی کنترل کنند، اثر ویروس کرونا بر دیابت چندان شدید و وخیم نخواهد بود.
وی ادامه داد: ابتلا به بیماری قلبی یا بیماریهای مزمن دیگر، شرایط بیمار دیابتی مبتلا به کرونا را وخیمتر میکند، چرا که وجود بیماریهای دیگر کار بدن را برای مقابله با ویروس کرونا سختتر کرده و سیستم ایمنی بدن ضعیفتر میشود.
به گفته رئیس انجمن دیابت ایران، مبتلایان به بیماری دیابت در شرایط فعلی مانند سایر افراد باید به اصول تغذیه ایمن و سالم خود توجه ویژه کنند، نیازی نیست آنها مصرف ویتامینها و مکملهای دارویی را جزو تغذیه خود قرار دهند و بیشتر از مواد غذایی مفید استفاده کنند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه، داشتن تحرک جسمی منوط به حضور در اماکن ورزشی نیست، گفت: افراد در منزل نیز میتوانند با انجام نرمشهای سبک و کششی فعالیت فیزیکی داشته باشند و پس از هر وعده غذایی به منظور پیشگیری از چاقی حداقل ۱۵ دقیقه در منزل پیادهروی کنند.
مطالعه جدید نشان میدهد ۱۰ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مبتلا به دیابت، در مدت یک هفته بستری شدن در بیمارستان جان خود را از دست میدهند.
محققان دادههای مربوط به بیش از ۱۳۰۰ بیمار کووید ۱۹ مبتلا به دیابت با میانگین سنی ۷۰ سال را که در بیمارستان بستری بودند، مورد مطالعه قرار دادند. از بین این تعداد ۸۹ درصد مبتلا به دیابت نوع دو، سه درصد دیابت نوع یک و بقیه مبتلا به سایر انواع دیابت بودند.
محققان اذعان میکنند که استفاده از انسولین و سایر درمانهای کنترل فشارخون احتمال کووید ۱۹ شدید را افزایش نمیدهد و بیماران دیابتی باید به درمان خود ادامه دهند.