03

دی

1403


اجتماعی

02 شهریور 1400 11:07 0 کامنت

رییس بیمارستان امام خمینی گفت: بیش از ۱۰ بیمارِ کرونایی با عفونت «قارچ سیاه» در بیمارستان بستری هستند.

   

داروی درمان این عفونت «آمفوتریسین بی» است که در آسیا کمیاب شده است. به دلیل نبود دارو بیماران مبتلا به این عفونت یا فوت می‎کنند یا بینایی خود را از دست می‎دهند. در موج جدید کرونا با افزایش شیوع قارچ سیاه مواجه هستیم.

گفتنی است که ، قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست و بعد از شیوع کرونا، در برخی از مبتلایان بیشتر ظاهر می شود و با علائم تورم چشم و افتادی پلک، ترشحات تیره رنگ در داخل بینی و علایم مغزی بروز می‌کند.

قارچ سیاه در افرادی که دارای نقص ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا هستند، بیشتر بروز می یابد و با توجه به اینکه کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند، زمینه بروز این بیماری نیز افزایش می یابد، حدود ۱۲ نفر در کشور به قارچ  سیاه مبتلا شدند و تعدادی از آن ها جان خود را از دست دادند. فقط این که مردم از مصرف خودسرانه کورتون خودداری کنند.

عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی آمریکا، نرخ مرگ و میر ابتلا به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است.  

در مورد علایم قارچ سیاه باید گفت این عفونت روی سینوس‌ها، مغز و ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد. پزشکان مظنون هستند که ممکن است ارتباطی میان این بیماری و داروهای استروئید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می‌رود وجود داشته باشد. بطور کلی بدن قادر به دفع این آلودگی قارچی هست و کسانی که دارای یک سیستم ایمنی بشدت ضعیف هستند، مثلا بیمارانی که پیوند عضو داشته‌اند یا بیماران سرطانی، احتمالا نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند.

 

دیدگاه ها (0)
img