03

دی

1403


اقتصادی

02 بهمن 1392 08:50 0 کامنت

صبح ساحل ، اقتصادی - در سال 90 حادثه تلخی برای یکی از شناورهای مسافربری اتفاق افتاد و در پی آن 17 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.در این حادثه بین 10 تا 15 درصد شناورهای مسافربری موسوم به اتوبوس دریایی مقصر بودند اما طی تصمیمی کاملا اشتباه از سوی استاندار سابق هرمزگان تمام این شناورها از رده خارج شدند.به گزارش جنوب ایران به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری هرمزگان، اولین کمیته استانی انجمن مهندسی صنایع دریایی ایران در استان هرمزگان تشکیل شد که اولین همایش این کمیته با حضور استاندار هرمزگان، دبیر انجمن مهندسی صنایع دریایی ایران، عضو هیئت مدیره اتحادیه مالکین کشتی ایران و فعالان و مدیران عرصه صنایع دریایی هرمزگان در سالن دانشگاه صنعتی امیرکبیر بندرعباس برگزار شد. در این همایش فعالان و مسئولین عرصه صنایع دریایی کشور و استان هرمزگان به بیان نظرات، پیشنهادات و مشکلات پرداختند اما عدم بهره گیری درست هرمزگان از فرصت های عظیم دریایی به نوعی موضوع مشترک تمام سخنرانی ها بود. 

 هرمزگان یک کشتی و تنها راه پیشروی اش، دریا است 

 استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان مانند یک کشتی بر هزار و 100 کیلومتر از سواحل خلیج فارس ایستاده و تنها راه پیشروی اش حرکت به سمت دریا است.

 دکتر جاسم جادری اضافه کرد: هرمزگان یعنی دریا و اگر از همین یک ظرفیت بسیار بزرگ به خوبی استفاده شود می تواند زمینه تحول استان و کشور را فراهم کند. وی ادامه داد: رونق صنایع دریایی باید به عنوان یک اولویت و مهمترین و اساسی ترین برنامه استان مورد توجه قرار گیرد و البته این موضوع به پیگیری های فعالان در این عرصه نیز بستگی دارد.استاندار هرمزگان با بیان اینکه مردم هرمزگان مردمی نجیب و صبور هستند بیان داشت: نجابت خصلت ناب هرمزگانی هاست اما هر مسئله ای برای رسیدن به نتیجه پیگیری مصرانه و همگانی را می طلبد و در زمینه استفاده و بهره گیری از دریا متاسفانه تنها عایده مردم یک ماهیگیری ساده بوده که آن هم به شکلی ناقص است. دکتر جادری خاطر نشان کرد: از صنایع دریایی نیز مانند دیگر بخش ها غفلت شده و فرصت های بزرگ دیروز از دست رفته و باید آغازی نو داشته باشیم. وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم در صنایع دریایی موفق عمل کنیم باید مسائل مربوط به دریا در استان تصمیم گیری، ارائه راهکار و حل شود. وی با بیان اینکه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد شد اذعان داشت: به عنوان استاندار در استان هرمزگان هر کاری که در زمینه بهره گیری بیشتر از فرصت های دریا بتوان انجام داد دریغ نمی کنم و تمامی مدیران را برای فعالیت در این زمینه و همکاری با بخش خصوصی فرا می خوانم. استاندار هرمزگان یادآور شد: بخش خصوصی دارای فکری خلاق، هوشی بالا و ریسک پذیری است که باید از این افراد هر چه بهتر و بیشتر در جهت پیشرفت استان استفاده کرد. جادری با بیان اینکه باید به بخش خصوصی اعتماد کرد ابراز داشت: باید به سمت تمامی دلسوزان بخش خصوصی دست همکاری دراز کنیم و تنگ نظری ها نسبت به بخش خصوصی برداشته شود.

  با همکاری استاندار، اولین کمیته استانی مهندسی دریایی کشور در هرمزگان تشکیل شد

  دبیر انجمن مهندسی صنایع دریایی ایران با بیان اینکه هرمزگان به مهمترین منطقه دریایی دنیا مشرف است افزود: دارا بودن مهمترین و پر تردد بندر کشور و بزرگترین صنایع کشتی سازی هرمزگان را مجهز به بهترین فرصت ها نموده است. دکتر سیف ادامه داد: با توجه به اینکه هزار و 100 کیلومتر از سواحل خلیج فارس در اختیار استان هرمزگان است و در طول این سواحل تعداد بنادر کوچک و بزرگ کم نیست می توان برنامه ریزی های بزرگی برای توسعه صنایع دریایی در این استان کرد. وی اذعان داشت: اولین کمیته استانی انجمن مهندسی صنایع دریایی کشور در استان هرمزگان و به همت و همکاری استاندار هرمزگان تشکیل شد و این موضوع نویدی مسرت بخش از آینده ای بهتر است.

 تحول در صنایع دریایی بدون اعتماد به بخش خصوصی حاصل نمی شود

  

عضو هیئت مدیره اتحادیه مالکین کشتی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه دولت باید بخش خصوصی را در کنار خود ببیند بیان داشت: تحول در صنایع دریایی بدون اعتماد به بخش خصوصی حاصل نمی شود و این یک واقعیت است که باید آن را بپذیریم. مرادی یادآور شد: امروز بیش از 90 درصد جابه جایی کالا در دنیا توسط کشتی انجام می گیرد اما کشور ما و استان هرمزگان با این ظرفیت های عظیم نتوانسته سهم قابل توجهی را کسب کند و آنطور که باید در این زمینه عمل نشده است. وی گفت: بانک ها برای واگذاری تسهیلات به مالکین کشتی بسیار سخت گیرانه عمل می کنند و با درخواست تضامین سنگین ملکی عملا فرد را از دریافت تسهیلات منصرف می نمایند. وی اظهار امیدواری کرد: دولت تدبیر و امید با وضع قوانین تسهیل کننده صنایع دریایی را به ویژه در استان هرمزگان که بیشترین استعداد را داراست متحول نماید.

  کنار گذاشتن یکباره اتوبوس های دریایی هرمزگان  اشتباه بود

  رئیس کشتی سازی ندیم گسترش نیز به نمایندگی از مالکین شناورهای فلزی و مسافربری استان هرمزگان در این همایش ابراز داشت: در سال 90 حادثه تلخی برای یکی از شناورهای مسافربری اتفاق افتاد و در پی آن 17 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند. وی اضافه کرد: در این حادثه بین 10 تا 15 درصد شناورهای مسافربری موسوم به اتوبوس دریایی مقصر بودند اما طی تصمیمی کاملا اشتباه از سوی مسولین سابق استانی تمام این شناورها از رده خارج شدند. وی تاکید کرد: در شرایطی که ما در بحران تحریم به سر می بردیم و همچنان در تامین بسیاری از قطعات با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم با دست خود بر این تحریم های ظالمانه بیشتر دامن زده و خودمان 83 فروند شناور سالم را از رده خارج کردیم. وی با بیان اینکه با گذشت 2 سال اکثر مالکین شناورهای از رده خارج شده هنوز هم نتوانسته اند طبق وعده استاندار وقت تسهیلات دریافت کنند ادامه داد: این شناورها به نوعی سرمایه ملی ما محسوب می شدند اما آنها را در شرایط تحریم از رده خارج کردیم و وعده های واگذاری تسهیلات و جایگزینی شناورهای استاندارد تا حدود زیادی محقق نشده است. وی خاطر نشان کرد: در ابتدا قرار بود 15 فروند شناور ایمن در ایزوایکو ساخته شود و در اختیارتعاونی های تشکیل شده قرار بگیرد سپس این تعداد به 6 فروند تقلیل یافت اما همین تعداد نیز به علت عدم واگذاری تسهیلات بانکی متوقف باقی مانده است. وی تاکید کرد: هرمزگان ظرفیت های بسیار زیادی در حمل و نقل مسافری در زمینه دریا دارد اما تبدیل این ظرفیت ها به فعل یک مدیریت مناسب، منطقی و برنامه ریزی شده را می طلبد.

  مدیریت باید جایگاه خود را در بنادر تقویت نماید 

 مدیر نمایندگی سازمان مدیریت صنعتی استان هرمزگان در این همایش با بیان اینکه مقوله مدیرت در بنادر و دریانوردی مغفول مانده است اظهار داشت: امروز در مباحث فنی بنادر و دریانوردی توانسته ایم در دنیا دارای جایگاه شویم اما متاسفانه در مقوله مدیریت خوب عمل نکرده ایم.محمد کاظم پرنیان اضافه کرد: مباحث مدیریتی در بنادر و دریانوردی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که با مدیریت است که می توانیم به لحاظ توجیه اقتصادی در صنایع دریایی به موفقیت دست یابیم. وی از پیگیری ها برای راه اندازی بزرگترین مرکز آموزشی مدیریت بنادر و دریانوردی در استان هرمزگان خبر داد و گفت: برنامه ریزی های اولیه برای راه اندازی این مرکز انجام شده و تقاضا داریم فعالان عرصه صنایع دریایی در این زمینه نیازها و پیشنهادات خود را ارائه نمایند. شایان ذکر است در این همایش مصباح سایبانی به عنوان رئیس کمیته استانی انجمن مهندسی صنایع دریایی در هرمزگان معرفی شد .

 

دیدگاه ها (0)
img