به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، دکتر درناز صفوی اظهار کرد: بیش از ۳۲ جهش در مولکولهای پروتئینی (اسپایک) در سطح ویروس کرونا در سویه جدید اُمیکرون رخداده که نسبت به سویههای قبلی ویروس، میزان سرایت را چندین برابر کرده است.
وی با اشاره به نظریه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی اروپا تصریح کرد: این جهشها باعث افزایش انتقال ویروس، افزایش احتمال ابتلای مجدد شده است.
متخصص پاتولوژی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان به تشریح علائم بیماری کرونا با سویه اُمیکرون پرداخت و اضافه کرد: شایعترین علائم ابتلا به امیکرون بر اساس گزارشهای ثبتشده آبریزش بینی، سردرد، خستگی، گلودرد و عطسه است و بر خلاف جهشهای قبلی اختلال حس چشایی و بویایی در این جهش کمتر شایع است.
صفوی با اشاره به شباهت بسیار نزدیک سرماخوردگی و امیکرون افزود: بهطورکلی فرد مبتلا باید با هر علامت مشابه در پیک ششم کرونا، اُمیکرون در نظر گرفته شود و قرنطینه را رعایت کند.
وی در خصوص این بیماری بیان کرد: محل درگیری در ویروس امیکرون، بیشتر راههای هوایی فوقانی شامل حلق، سینوسها، حنجره و ابتدای نای بوده و درگیری در بافتهای ریه کمتر دیده میشود.
این متخصص پاتولوژی ضمن اشاره به اثربخش بودن تستهای تشخیصی (پی.سی.آر) در تشخیص ویروس امیکرون تصریح کرد: درصورتیکه حتی تست (پی.سی.آر) در فرد با علائم بالینی منفی بود فرد باید خود را کرونا مثبت تلقی کرده و تحت درمان قرارگرفته و قرنطینه را رعایت کند.
صفوی با تأکید به انجام واکسیناسیون اظهار کرد: طبق تحقیقات انجامشده عملکرد و کارایی واکسنها با تزریق دوز بوستر (یادآور) بسیار افزایش مییابد بنابراین توصیه میشود همه افراد بالای ۱۸ سال که بیش از سه ماه از تاریخ تزریق دوز دوم واکسن (هر نوع واکسن) آنها گذاشته، دوز بوستر را دریافت کنند.
وی بیان کرد: امیکرون در کودکان زیاد دیدهشده و بیشتر با علائم متوسط یا شدید در بیمارستان بستری میشوند که مهمترین علت آن واکسینه نشدن کودکان در سنین پایین است، لذا توصیه میشود کودکان بر اساس بازه سنی اعلامی از سوی وزارت بهداشت و درمان، برای تزریق واکسن اقدام کنند.
صفوی یادآور شد: سازمان جهانی بهداشت بهمنظور کاهش شیوع امیکرون همچون سایر سویههای ویروس کرونا توصیههایی را ارائه کرده که مهمترین آنها همانطور که همه میدانیم رعایت فاصلهگذاری فیزیکی (حداقل یک متر)، شستشوی مکرر دستها، استفاده صحیح از ماسک مناسب و پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد و از همه مهمتر انجام و تکمیل واکسیناسیون است.