03

آذر

1403


اجتماعی

08 خرداد 1401 08:55 1 کامنت

فقر امکانات تفریحی معضل دیرینه شهر بندرعباس است. مسئولان پایتخت اقتصادی ایران تاکنون از ایجاد یک فضای تفریحی-سرگرمی عمومی برای گذراندن اوقات فراغت مردم ناتوان بوده‌اند. تفریحات کودکان، نوجوانان و جوانان به ساحل‌گردی، رفتن به کافی‌شاپ، پاساژ و گیم‌نتی‌ها خلاصه می‌شود. از سال گذشته تحرکات جدی در مسئولان شهری برای ساخت شهربازی دیده شده است. ابتدا اخباری درباره‌ی شروع ساخت شهربازی در ساحل منتشر شد، اما بعد از گذشت ماه‌ها هنوز محل احداث آن مشخص نشده است. چندین مکان برای شهربازی بندرعباس مطرح شده اما اعضای شورای شهر تاکنون به وحدت نظر برای این موضوع نرسیده‌اند. طبق امتیازدهی و ارزیابی مشاور شهرداری بندرعباس، ضلع جنوبی پارک جنگلی در اولویت اول و کوهستان پارک پنج علی در اولویت دوم موقعیت مناسب برای ساخت شهربازی است. با این حال در سی و نهمین جلسه رسمی شورای شهر، اعضا پس از بیان نظرهایشان به بررسی بیشتر مکان‌های مطرح شده رای دادند.

     

کج فهمی از دستور رئیس جمهور؟

جاذبه شهرهای بندری به نمای دریاست و بدیهی است که احداث شهربازی در این محل می‌تواند تاثیر چشم‌گیری بر رونق گردشگری برجای بگذارد. مدیران شهری نخستین بار پارک غدیر را به عنوان محل احداث شهربازی مطرح کردند که پس از مدتی این موضوع رد شد. برخی از اعضای شورای شهر می‌گویند به دلیل دستور رئیس جمهور برای آزادسازی سواحل و رعایت حریم ۶۰ متر دریا، احداث شهربازی در ساحل ممکن نیست (!) از همین رو نوعی کج فهمی در برداشت مسئولان از دستور رئیس جمهور دیده می‌شود. چراکه رئیس جمهور دستور آزادسازی سواحل را برای استفاده مردم و به نفع عموم صادر کرد. بنابر این دستور مقرر شد اراضی ساحلی که در تصرف دستگاه‌های دولتی است، آزاد شود. به گفته‌ی استاندار هرمزگان محدوده‌هایی که بخش خصوصی بدون مجوز و طی مراحل قانونی اشغال کرده‌اند نیز شامل این دستور است اما محدوده‌هایی در حریم ساحل که در اختیار نهادهای نظامی است به دلیل مسائل امنیتی شامل نمی‌شود؛ بنابراین در هیچ کجای دستور ابراهیم رئیسی به این موضوع اشاره نشده است که برای استفاده عموم در ساحل پروژه‌ای انجام نشود. از طرفی احتمال شکست و عدم استقبال مردم از شهربازی در صورتی که هر جایی جز ساحل باشد بسیار محتمل است. «یعقوب دبیری‌نژاد» عضو شورای شهر بندرعباس می‌گوید که پیمانکار این پروژه که سابقه ۳۰ سال احداث شهربازی در شهرهای مختلف را دارد این موضوع را تاکید کرده است که اگر شهربازی هرجایی جز ساحل باشد احتمال شکست آن بالاست. همچنین نباید از تجربه‌هایی چون شهربازی زرون نیز غافل شد. انتظار می‌رود اعضای شورای شهر و مسئولان شهری به این موضوع بیشتر توجه کنند و با رایزنی با استاندار هرمزگان به عنوان نماینده عالی دولت این مهم را محقق سازند. ساحل شرق بندرعباس که در سال‌های اخیر هزینه‌های زیادی برای آماده‌سازی آن شده است می‌تواند به عنوان گزینه، مورد بررسی قرار گیرد.

     

 

     

جدال لفظی در صحن

ضلع جنوبی پارک جنگلی و کوهستان پارک پنج علی دو گزینه مطرح برای احداث شهربازی است. «اصغر حسین پور»، معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس با بیان اینکه در وضعیت فعلی بهترین مکان از دید کارشناسی ضلع جنوبی پارک جنگلی است، گفت: «شاید در دراز مدت بتوانیم شهربازی‌های دیگری با رویکردهای دیگر اطراف شهر احداث کنیم ولی در موقعیت‌ فعلی بهترین مکان این مکان است. درخواست شهرداری از شورا این است که چون این پروسه چند مرحله‌ای است ابتدا مکان مورد نظر تایید شود تا براساس آن پیگیر فرمول سرمایه‌گذاری و اخذ استعلامات انجام شود». شهرداری بندرعباس قطعات شهربازی را خریداری کرده است. به گفته‌ی دبیری‌نژاد قطعات از اسفند ماه خریداری شده و زیر آفتاب در حال پوسیدن است چرا که هنوز اعضای شورا برای مکان به توافق نرسیده‌اند. او می‌گوید در حوزه BRT هم شهرداری مشاور داشته است اما نباید تنها به امتیازدهی مشاور اکتفا کرد. این عضو شورا با بیان اینکه پیمانکار، کوهستان پارک پنج علی را به عنوان محل مناسب دوم برای ساخت شهربازی معرفی کرده است از موافق خود برای احداث شهربازی در این مکان خبر داد. حجت الاسلام حیدری سراجی ضمن مخالفت با احداث شهربازی درمحل کوهستان پارک به خاطر خاک نامناسب گفت: «هیچ سرمایه‌گذاری راضی به حضور در پنج علی نمی‌شود. اگر این مکان انتخاب شد در صورت عدم موفقیت پروژه افراد موافق باید خسارت تحمیلی به شهر را پرداخت کنند». حجت الاسلام عامری به عنوان موافق ساخت شهربازی در پنج علی اظهار کرد که برای جذب سرمایه‌گذار می‌توانیم بسته‌های تشویقی در نظر بگیریم. از ابتدا این مکان برای شهربازی مشخص شده بود و برای رونق آن هزینه‌های زیادی شده است. اگر شهربازی در این محل ساخته نشود گویی بودجه صرف شده، از بین رفته است. موسوی دیگر عضو شورای شهر نیز تاکید کرد که باید مسائل ترافیکی ضلع جنوبی پارک جنگلی دوباره بازبینی شود. او پیشنهاد داد که «ورودی بلوار شهید رجایی» و دو سه مکان دیگر همزمان بررسی شود. دوری محلات کمتر برخوردار از محل {ضلع جنوبی} پارک جنگلی و نبود پارکینگ در آن منطقه از دیگر مواردی است که مطرح شد. «عیسی عباسی» با انتقاد به روند طولانی انتخاب مکان شهربازی این اقدام را ظلم به شهروندان تلقی کرد. سایر اعضای شورای شهر از نظر مشاور شهرداری حمایت کردند. شهرداری قرار است در ازای مجوز، زمین و قطعات با سرمایه‌گذار همکاری کند. ۸۴ میلیارد تومان برآورد رقم سرمایه‌گذاری برای این پروژه است. در پایان مقرر شد بررسی‌های بیشتری برای انتخاب مکان احداث شهربازی صورت گیرد.

 

   

به بوشهر هم نمی‌رسیم؟

شهرداری بوشهر در سال‌های اخیر اقداماتی خوبی در زمینه عمران و تنظیف شهر انجام داده است. بزرگترین چرخ و فلک کشور یکی از پروژه‌هایی است که به تازگی در این شهر و در کنار دریا افتتاح شد. اتمام این پروژه به خاطر عدم مطالعات اولیه چندین سال طول کشید که همه‌ی این موارد می‌تواند به عنوان تجربه در بندرعباس برای تسهیل در روند کار استفاده شود. از آنجا که شهرداری بندرعباس ید طولایی در پروژه‌های شکست خورده مانند زیباسازی خورها، ساخت آکواریوم، آبنمای موزیکال دارد و شوراهای شهر نیز کارنامه نامقبولی در حمایت از پروژه‌های ناکام دارند، انتظار می‌رود نسبت به انتخاب مکان مناسب شهربازی از ظرفیت دریا غافل نشوند. شهر بندرعباس در زمینه پروژه‌های عمرانی طی سال‌های اخیر بسیار عقب مانده است. جز بلوارکشی، احداث پل و خیابان، پروژه شاخص دیگری ندیده‌ایم. بنابراین انتظار می‌رود در زمینه انتخاب محل شهربازی که خواسته قدیمی مردم شهر است توجه بیشتری شود.حال باید دید مسئولان شهری و اعضای شورای شهر برای انتخاب مکان شهربازی بندرعباس به چه تصمیمی می‌رسند و کدام محل را برای این پروژه انتخاب می‌کنند.

    

                                                              (سازه ابتدایی چرخ و فلک بوشهر)

دیدگاه ها (1)
img
img
علی شادی 2 سال پیش
بندرعباس همیشه از امکانات شهری محروم‌ مونده چون شهرداری و شواری شهر عقب افتاده ای داره،