29

آبان

1403


فرهنگی و هنری

16 شهریور 1401 11:10 0 کامنت

علی حبیب زاده در ۱۶ شهریور ۱۳۲۳ در بندرعباس به دنیا آمد. پدرش عبدالله به حرفهٔ نانوایی مشغول بود که در آن زمان از شغلهای معتبر به‌حساب میآمد. مادرش نیز آموزگار بود که به روزگار خود از اعتبار برخوردار بوده و این مهم میباید در علیخان و دیگر فرزندان تأثیری مثبت و فرهنگی بر جای مینهاد.

زندگینامه علی حبیب زاده

علی حبیب زاده، خواننده هرمزگانی در ۱۶ شهریور ۱۳۲۳ در بندرعباس به دنیا آمد؛ پدرش عبدالله به حرفهٔ نانوایی مشغول بود که در آن زمان از شغلهای معتبر به‌حساب میآمد. مادرش نیز آموزگار بود که به روزگار خود از اعتبار برخوردار بوده و این مهم میباید در علیخان و دیگر فرزندان تأثیری مثبت و فرهنگی بر جای مینهاد. به نوشته صداوسیمای هرمزگان؛ در کودکی نیز که به مکتب می‌رفت.. و آنگاه به خوانندگی ترانه و ترانه‌سرایی روی آورد. مهروموم‌های نوجوانی به اجرای نقش‌هایی در تئاتر دبیرستان می‌پرداخت؛ تجربه‌های ترانه‌سرایی و آشنایی با موسیقی را در کنار ابراهیم سپری کرد. مدتی را در مجالس تفسیر و قرائت قرآن مجید شرکت کرد و در چند فیلم کوتاه بازی خود را به نمایش گذارد و سرانجام در  ۶۸ سالگی زندگی در اردیبهشت سال ۹۱ در سوئد درگذشت.

        

فعالیت‌های هنری علی‌خان

علی حبیب زاده ملقب به علی‌خان از با منصفی بودن تجربه‌های بسیار خوبی کسب کرد و در فیلم " برکهٔ خشک" نیز باهم بازی داشتند. تجربه‌های ترانه‌سرایی و آشنایی با موسیقی را در کنار ابراهیم سپری کرد. رامی (ابراهیم منصفی) از یک‌سو، موسیقی نوینی را آفرید که در سطح ایران جایگاه مناسبی از آن خود ساخت و از سوی دیگر علی‌خان، موسیقی دیگری از "بندری" را پدید آورد که به زمان خود از طرفداران زیادی برخوردار بود.

مدتی را در مجالس تفسیر و قرائت قرآن مجید شرکت کرد و با توجه به صدای خوب وی، تلاوت قرآن را با صدای خوش در مجالس و مساجد می‌خواند. بعدها گروه موسیقی کلودنگ را پایه نهاده و سرپرستی آن را عهده داشت. ترانه" روزگارُم چه سختن" از اولین کارهای او بود که بسیار موردتوجه مردم قرار گرفت وی را در زمرهٔ خوانندگان پرطرفدار قرارداد. حبیب زاده در مدتی اندک قریب به چهار سال موفق شد بیش از سی ترانه به وجود آورد. فهمت ببه بالا، سَهَلَه سُهیلو، اگریم روزه  و ... از هواداران بیشتری برخوردار شدند. ویژگی کار حبیب زاده آن بود که عمدتاً از آلات موسیقی بومی چون پی په، دهل، کسر، جفتی بهره می‌جست.

ریتم در کارهای علیخان متأثر از ریتم موسیقی اهل هوا و موسیقی اصیل بندرعباس به‌علاوهٔ خلاقیت خود اوست. این خلاقیت بهقدری است که او برای هر ترانه و آهنگ ریتم را به شکل خاصی تنظیم میکند و شاید اوج این خلاقیت در کار رمضون (اگریم روزه) نمایان باشد.

حبیب زاده پس از نصرک و ارسلان و منصفی، چهارمین کسی است که در موسیقی رایج هرمزگان تغییر و تحول ایجاد نمود و سیاق خاص خود را دنبال کرده که متفاوت از دیگران بود.  حبیب زاده در بازیگری نیز استعداد داشت.  وی در چند فیلم کوتاه بازی خود را به نمایش گذارد ازجمله در فیلم‌هایی از حسن بنی‌هاشمی فیلم‌ساز توانا و نام‌آور بندرعباس "برکهٔ خشک " و " گردش در یک روز خوش آفتابی".

و بعد از انقلاب، ناخواسته تن به مهاجرت سپرده و فعالیت‌های وی در ایران متوقف ماند و سرانجام در  ۶۸ سالگی زندگی در اردیبهشت سال ۹۱ در سوئد درگذشت.

      

 

دیدگاه ها (0)
img