06

دی

1403


اقتصادی

23 شهریور 1401 10:52 0 کامنت

به گفته بسیاری از زائران نرخ‌های کرایه حمل برای ناوگان اتوبوسرانی افزایش بسیاری یافته است این در حالی است که پیش از این اعلام شده بود که تنها ۷۵ نرخ کرایه‌ها افزایش یابد، اما بررسی‌های میدانی حاکی از افزایش ۱۰۰ تا ۱۲۵درصدی نرخ کرایه‌های حمل ونقل در پایانه‌ها به ویژه پایانه مرزی مهران است.

کمبود ناوگان معضل جدی برای بازگشت زائران 

از سوی دیگر کمبود ناوگان خود معضل جدید دیگری است که گریبانگیر زائران برای برگشت به شهر‌های خود شده است.

در همین رابطه شهریار افندی زاده معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی گفت: با توجه به زمان کوتاه سفر اربعین، سیستم حمل و نقل هم به طبع محدود است. در گذشته ما پیش بینی می‌کردیم حدود ۵ میلیون جابجایی از طریق مرز‌های کشور به عراق داشته باشیم؛ تا ۲۰ شهریور حدود ۳ میلیون زائر از مرز‌های کشور عبور کرده است که این آمار ارقام به دلیل بازگشایی مرز‌ها قبل از تاریخ مذکور متفاوت است.

او گفت‌: ما تلاش کردیم بالاترین ظرفیت را در بخش ریلی را ایجاد کنیم به طوری که در مسیر‌های ریلی در محور تهران اهواز خرمشهر و مشهد، تهران و خرمشهر را افزایش ظرفیت داده ایم.

به گفته او، از طرفی بین مرز مهران و ایلام یک ترافیک بسیار سنگین به طول ۸۶ کیلومتر در تاریخ‌های ۱۷ و ۱۸ شهریور رخ داد که این مقداری برنامه‌های ما را با اختلال روبرو کرد، در حال حاضر روال عادی در مرز مهران داریم، البته تعداد ورودی به کشور بیش از تعداد خروجی تاکنون گزارش شده است.

معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی  با توجه به آغاز موج برگشت زائران از پایانه‌های مرزی امکانات و ناوگان برای برگشت زائران در نظر گرفته شده و تاکنون هم توانسته ایم اتوبوس‌ها را در پایانه‌ها برای بازگرداندان زائران از مرز‌های زمینی به ویژه مهران در خدمت بگیریم.    

افندی زاده گفت: بنابراین مدیریت در پایان‌های مرزی در حال انجام است، به طوری که مجبوریم برخی از اتوبوس‌ها را ۱۰ الی ۱۵ ساعت در مرز‌های کشور نگه داریم. به نظر من باید بعداز اربعین یا یک کار کارشناسی شده سفر‌های سال آینده را از طریق کاروان با مدیریت سازمان حج زیارت تسهیل کرد، نیروهای وزارت راه تمام تلاش خودشان را انجام می‌دهند.

هیچ شرکتی حق گران فروشی ندارد 

همچنین در همین رابطه داریوش باقر جوان، مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: متاسفانه دستگاه‌های دیگر طبق مصوبه ستاد اربعین مقرر کرده بودند که ۳هزار و۷۰۰ دستگاه ناوگان برای جابه‌جایی زائران در اختیار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قرار دهند، اما تاکنون کمتر از ۱۰ فروند ناوگان در اختیار ما قرار داده اند گفت: از سوی دیگر در روند رفت زائران که این دستگاه‌ها حتی با دستور مخبر معاون اول رئیس‌جمهور  به این بخش اضافه نشد و ما امیدوار بودیم که این همکاری در زمان برگشت بیشتر باشد که متاسفانه تاکنون موفق نبوده است.

او گفت: هیچ یک از شرکت‌های حمل نقلی و یا رانندگان حق افزایش کرایه بیش از نرخ مصوب را ندارند و در صورت مشاهده با این شرکت‌ها برخورد خواهد شد.

باقر جوان گفت: تابلو‌های نرخ‌های مصوب در تمامی پایانه‌ها نصب شده و نیرو‌های بازرسی و تعزیرات هم در پایانه‌ها هستند و مسافران در صورت مشاهده به شماره ۱۴۱ پیامک کنند. 

مدیرکل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری گفت: پیش از این ۷۵ درصد نرخ کرایه‌ها افزایش یافته بود، اما مجدد با تصویب ستاد اربعین نرخ کرایه‌ها افزایش ۱۰۰ درصد یافته و شایعاتی که به ۱۲۵ تا ۱۳۰ درصد افزایش یافته است را رد می‌کنم.

بخش حمل و نقل ریلی هم در این حوزه به کمک زائران اربعین آمده و در این حوزه هم ۶ رام قطار در مسیر های منتهی به پایانه های مرزی آمده و تعداد جابه‌جایی زائران در این حوزه افزایش یافت.

براساس این گزارش وضعیت مرز‌ها در روز‌های اخیر بسیار نابه سامان و شلوغ بود، اما هم اکنون با مدیریت بهتر و تسریع در اعزام زائران به شهر‌های نجف حجم تردد بهتر شده و امیدوار هستیم زائران با مدیریت زمان برگشت خود شرایط بهتری را برای سایر زائران فراهم کنند.

  

منبع:خبرنگاران جوان

دیدگاه ها (0)
img