03

دی

1403


اقتصادی

17 آذر 1401 09:34 0 کامنت
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی گفت که به دلیل افزایش قیمت قطعات لوازم خانگی، تقاضا در این صنف در سال‌های اخیر فقط ۱۰ درصد رشد داشته که افزایش چشمگیری نیست.
      
به گزارش صبح ساحل، فرهاد بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آمار دقیقی از تغییر تقاضا برای تعمیرات لوازم خانگی در دسترس نیست، اظهار کرد: مشاهدات حاکی از افزایش حدود ۱۰ درصدی مراجعه به تعمیرات در سال‌های اخیر است. چرا که قیمت قطعات هم افزایش قیمت چشمگیری داشته است. ممکن است افراد دستگاه‌های دیگری را جایگزین لوازم خود کرده باشند.

وی افزود: این آمار برای کولرهای گازی، پکیج، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، یخچال و فریزرهای خانگی، سردخانه‌های صنعتی و آبسردکن است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و تعمیرکاران صنایع برودتی، تهویه مطبوع، لباسشویی و قطعات یدکی  گفت که افزایش قیمت قطعات باعث شده مراجعه به این صنف افزایش خاصی نداشته باشد.

گفتنی است در گزارش‌های میدانی فروشندگان عموما از رکود در بازار گلایه دارند و می‌گویند که بخاطر افزایش قیمت لوازم خانگی، مردم بیشتر به تعمیرات روی آورده‌اند و فقط کسانی برای خرید به بازار می‌آیند که مجبور باشند.

        

لوازم خانگی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد گران شده است

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی: لوازم خانگی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد گران شده است آیا معافیت‌های مالیاتی نیز به همان میزان تغییر کرده است؟ امروز سازمان امور مالیاتی معیار مالیات‌ستانی را تراکنش‌های مالیاتی عنوان کرده است و در شیوه مالیات ستانی هزینه‌ها فروشندگان در نظر گرفته نمی‌شود. اصناف همواره مالیات بر درآمد را پرداخت کرده‌اند و پرداخت این مالیات را حق خود می‌داند، اما در این افزایش نرخ‌ها کمر همه فروشندگان شکسته شده است و ما انتظار داریم که دولت از ما حمایت کند دولت در مالیات، اخذ عوارض شهرداری به اصناف کمک نکرد، این در حالیست که اصناف همواره در شرایط دشوار همراه دولت‌ها بودند.

در هفته های گذشته نرخ ارز شاهد نوسانات شدید و افزایش قیمت بوده است که همین دلیل موجب گرانی شدید لوازم خانگی شده است.افزایش قیمت لوازم خانگی و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم منجر به این شد تا اغلب مردم به سمت تعمیرات لوازم برقی بروند. اما اگر امکان تعمیر وجود نداشته باشد، خرید لوازم خانگی دست دوم گزینه بعدی مردم است.

البته در این میان هستند کسانی که قدرت مالی خرید لوازم خانگی را دارند، اما به دلیل بی‌اعتمادی به سراغ تولیدات داخلی نمی‌روند. ازحمله آنکه با ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی در بازار به وفور برندهای خارجی تقلبی مشاهده می‌شود.

  

قیمت برخی لوازم خانگی

بررسی قیمت لوازم خانگی در بازار نشان می‌دهد، قیمت یخچال ایرانی در بازار از ۱۲ میلیون تومان آغاز می‌شود و به ۲۷ میلیون تومان نیز می‌رسد. برای خرید یخچال ساید ایرانی بین ۲۸ میلیون تا ۳۳ میلیون تومان نقدینگی نیاز است.

یخچال برندهای خارجی بین ۵۰ میلیون تا ۹۵ میلیون تومان قیمت دارد. یخچال ساید برند بوش در بازار با قیمت ۱۱۲ میلیون تومان در حال فروش است.

قیمت انواع ماشین لباسشویی ایرانی در بازار از شش میلیون و ۷۵۰ هزار تومان آغاز می‌شود و تا ۱۷ میلیون تومان نیز پیش می‌رود. اما خرید ماشین لباسشویی از برندهای خارجی از ۱۷ میلیون تا ۳۶ میلیون تومان نیز در حال فروش است.

همچنین بررسی قیمت انواع گاز نشان می‌دهد که قیمت برخی از برندها حتی با قیمت یخچال ساید برند خارجی، برابری می‌کند. در حال حاضر قیمت گران‌ترین اجاق گاز از برند لوفرا ۱۳۸ میلیون تومان است. هم اکنون قیمت اجاق گاز دومتیک در بازار بیش از ۶۸ میلیون تومان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد برای خرید اجاق گاز از برندهای ایرانی بین چهار میلیون تا ۱۷ میلیون تومان نقدینگی نیاز است.

از سوی دیگر گران‌ترین قیمت تلویزیون از برندهای داخلی در بازار حدود ۸۱ میلیون تومان است؛ این تلویزیون ۸۶ اینچی و فوق هوشمند است.

در ادامه بررسی قیمت لوازم برقی، باید گفت که قیمت ارزان‌ترین ماشین‌ ظرفشویی در بازار ۱۵ میلیون تومان و گران‌ترین آن ۳۶ میلیون تومان است.

  

«صدور کارت‌های اعتباری» برای خرید لوازم خانگی

به تازگی نیز سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صمت، از به ثبات رسیدن قیمت لوازم خانگی خبر داد و گفت: در حال حاضر تمرکز ما روی ثبات قیمت است. همانطور که شاهدیم یکسری متغییرها افزایش پیدا کردند، اما همچنان ثبات را در این بازار شاهد هستیم.

بر اساس این گزارش، اخیرا وزارت صمت از طرح جدید خود تحت عنوان «صدور کارت‌های اعتباری» برای خرید لوازم خانگی خبر داد.

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، از صدور کارت‌های اعتباری ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید کالاهای ایرانی خبر داد. بر اساس این طرح قرار است تا سقف ۲۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای خرید کالاهای ایرانی به متقاضیان اختصاص پیدا کند. سود این کارت‌ها ۱۸ درصد و با بازپرداخت سه ساله تعیین شده است. اما فعالان صنفی این طرح را با توجه به سود بالای بانکی و محدودیت در انتخاب برند از پیش شکست‌خورده می‌دانند.

دیدگاه ها (0)
img