17

تیر

1405


علم و فناوری

18 فروردین 1402 20:06 0 کامنت

عکس جدیدی که توسط یک ستاره‌شناس در کالیفرنیا ثبت شده است، لحظه سوختن یکی از ماهواره‌های «استارلینک» را در جو زمین نشان می‌دهد.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، لحظه‌ای که یکی از ماهواره‌های اینترنتی جدید «استارلینک»(Starlink) متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) از مدار خارج می‌شود، به سمت زمین سقوط می‌کند و در جو می‌سوزد، توسط یک ستاره‌شناس در کالیفرنیا ثبت شد.

این ماهواره، یکی از جدیدترین ماهواره‌های گروه «V۲Mini» شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) است که به گفته ماسک، مشکلاتی را تجربه می‌کند.

«جاناتان مک‌داول»(Jonathan McDowellan)، ستاره‌شناس و اخترفیزیکدان «مرکز اخترفیزیک اسمیتسونین»(SAO) گفت: این ماهواره، ماه گذشته به مدار زمین پرتاب شد. ۲۱ ماهواره در ۲۷ فوریه پرتاب شدند و دسته‌ای از آنها مشکل داشتند اما تنها یکی از آنها سرنگون شد و بقیه در برزخ مداری مانده‌اند تا اسپیس‌ایکس تصمیم بگیرد که می‌توان آنها را تعمیر کرد یا خیر.

مک‌داول خاطرنشان کرد که حداقل ۱۴ استارلینک دیگر پرتاب خواهند شد اما ماهواره‌های کنونی آماده بازنشستگی هستند. وی افزود: ۳۹۱۲ ماهواره استارلینک در مدار وجود دارد که ۳۰۵ مورد از آنها بازگشته و سوخته‌اند. ماهواره‌های از بین رفته نیز در حال سقوط کردن هستند زیرا آماده بازنشستگی شده‌اند و راه را برای ماهواره‌های V۲Minis جدید باز می‌کنند.

اگرچه V۲Minis جدید است اما ماسک پیشتر فاش کرده بود که مدل‌های جدید این گروه، مشکلاتی را تجربه می‌کنند که ممکن است اسپیس‌ایکس را وادار کنند تا آنها را از مدار بیرون بیاورد.

ماسک در ۲۲ مارس توییت کرد: بسیاری از فناوری‌های جدید در استارلینک V۲، همان طور که انتظار می‌رفت، با مشکلاتی روبه‌رو هستند. برخی از ماهواره‌ها از مدار خارج می‌شوند و برخی دیگر پیش از رفتن به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی، به طور کامل آزمایش خواهند شد.

مک‌داول در مصاحبه با دیلی‌میل گفت: موتورهای استارلینک آن قدر قوی نیستند که بتوانند ماهواره‌ها را تا انتها پایین بیاورند. بنابراین، ماهواره‌ها در جو بالایی زمین رها می‌شوند، دوباره به زمین می‌آیند و در یک نقطه تصادفی می‌سوزند. نمی‌توان دقیقا زمان و مکان سقوط آنها روی زمین را پیش‌بینی کرد.

ماهواره‌ مورد نظر، «استارلینک-۳۰۰۶۲»(Starlink-۳۰۰۶۲) نام دارد و یکی از ۲۱ ماهواره‌ای است که روز ۲۷ فوریه از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال»(CCSFS) در فلوریدا پرتاب شد.

اسپیس‌ایکس ادعا می‌کند که ماهواره‌های جدید V۲ Minis در مقایسه با مدل‌های پیشین، حدود چهار برابر ظرفیت شبکه را در بر دارند.

دیدگاه ها (0)
img
img

نرخ انواع ارز در ۱۷ تیر در مرکز مبادله ایران مشخص شد

تردد کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز طبق ضوابط جمهوری اسلامی آزاد است

چهره ۸ تیم مرحله چهارم نهایی مشخص شد/ برنامه دیدارهای حساس جام

زمان توزیع کارت آزمون ارشد اعلام شد/نحوه رفع نواقص کارت

تجمع دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد بندرعباس در اعتراض به برگزاری حضوری امتحانات

یک سال پس از کوچ مردی که آینده را در ظرفیت‌های بومی دید

حملات آمریکا نقض فاحش بند یک یادداشت تفاهم خاتمه جنگ است

اجتماع امشب مردم بندرعباس؛ ۱۷ تیر ۱۴۰۵

دور جدید تشدید تنش در تنگه هرمز

پاسخ دانشگاه آزاد به مطالبه امتحانات مجازی؛ تصمیم‌گیری در اختیار سازمان مرکزی است

همه زیرساخت‌ها سالم است، اما یک پرواز لغو شد

نسخه آزمایشی عمومی iOS 27 به‌زودی از راه می‌رسد

شاگردان پیاتزا در آزمون بزرگ؛ هفته‌ای تعیین‌کننده برای والیبال ایران

ورزش چگونه عضلات پیر را سالم نگه می‌دارد؟

پرداخت تسهیلات به فعالان حوزه گردشگری در هرمزگان

img
خـبر فوری:

مهلت بهره‌مندی از معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تا پایان سال ۱۴۰۷ تمدید شد