03

دی

1403


سیاسی

01 مهر 1402 08:51 0 کامنت
عملیات اجرایی پروژه پل خلیج فارس پس از هفت سال توقف بهمن ۱۴۰۱ همزمان با دهه فجر با حضور «حجت‌الله عبدالملکی» دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور آغاز شد اما کمتر از 7 ماه خبر  تعلیق و توقف آن منتشر شد. در دولت‌های گذشته تصمیم‌هایی مختلفی برای پروژه‌ پل خلیج‌فارس گرفته شد اما به نظر می‌رسید دولت سیزدهم عزم جدی برای احیای این پروژه دارد. پل خلیج فارس آرزوی دیرینه هرمزگانی‌هاست که از زمان روی‌کار آمدن دولت سیزدهم بار دیگر روی زبان‌ها افتاد اما گویا تمام موضوعات بیشتر یک شو خبری بوده و این پروژه بدون هیچ توضیح مشخصی متوقف شده است و بازهم سرنوشت آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. «احمد مرادی»، نماینده بندرعباس، حاجی آباد، خمیر و قشم در مجلس در واکنش به خبر توقف پروژه پل خلیج‌فارس تاکید کرد:«حتما از تریبون مجلس تذکر می‌دهم. دولت باید کمک کند تا این پروژه به هر طریق ممکن به سرانجام برسد».
 
 انتظار از دولت تسریع در اجرای پروژه است نه توقف
مرادی در گفت و گو با صبح ساحل، با تاکید بر اینکه از دولت سیزدهم توقع و انتظار این بود که پروژه‌ها را با سرعت بیشتری جلو برد نه اینکه به یکباره متوقف و تعلیق‌ کند، اظهار کرد: پروژه پل خلیج فارس چندین سال است که بلاتکلیف مانده، در ابتدای همین دولت هم مجددا کلنگ زده شد اما گویا یک دفعه متوقف و تعلیق‌اش شده که این زیبنده نیست.نماینده هرمزگان در مجلس گفت: مسئولین ما به کشورهای خارجی سفر می‌کنند تا کشورهای دنیا را ببینند، تجربه کنند و بعد بیایند در کشور آن را پیاده کنند؛ نه اینکه بدتر و  کار متوقف شود.وی با بیان اینکه کل طول این پل به یک و نیم کیلومتر هم نمی‌رسد، افزود: کشورهای همسایه را ببینیم؛ ترکیه چندین پل بدین شکل یا از این بزرگتر زده است. باید بتوانیم این کار را انجام دهیم چون مردم توقع و انتظار دارند. قشم جزیره گردشگری است اگر این پل زده شود در سال‌های آتی می‌توان قشم را به راه آهن سراسری متصل کرد. مرادی در پاسخ به اینکه آیا مطالبه‌گری برای اختصاص بودجه ملی به پل خلیج فارس از سوی مجمع نمایندگان استان انجام شده است؟ گفت: فلسفه راه‌اندازی این پل استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بوده؛ یعنی سرمایه گذار بیاید این پروژه را اجرا کند و به بهره‌برداری برساند و بابت آن عوارض دریافت کند. آخرین تصمیمی که گرفته شد این بود دولت با قرارگاه خاتم الانبیا تهاترهایی داشته باشند که تامین مالی شد و بعد هم پروژه را شروع کردند. این نماینده مجلس اظهار کرد: حتی تقویم زمانی هم برای آن تعریف کردند که طی 36 ماه تمام شود. اما اکنون شنیده‌ها حاکی از این است که متوقف شده.
 
 حتما از تریبون مجلس تذکر می‌دهم
 وی با تاکید بر اینکه این کار و تصمیم در دست دولت است، بیان کرد: شخص رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به دنبال انجام این پروژه بودند. یک اراده‎ای در مدیریت‌های قبلی بود هم از جانب «آقای سعید محمد» و هم مدیرعامل قبلی منطقه آزاد قشم، به دنبال این بودند که به هر طریق ممکن این پروژه انجام گیرد.نماینده هرمزگان در مجلس عنوان کرد: مشکل بودجه‌ای برای اجرای این پروژه مطرح نبود. پروژه‌های بزرگتری در کشور در حال اجرا است. از بزرگراه‌ها گرفته تا پالایشگاه‌ها؛ بنابراین دغدغه مالی خیلی توجیه خوبی نیست. با توجه به این همه سرمایه‌گذارانی که بخش خصوصی و شرکت‌های خصولتی که وجود دارد. مرادی در بخش دیگری در پاسخ به اینکه آیا گمان می‌کنید افرادی در داخل یا خارج استان برای اجرای این پروژه کارشکنی کرده‌اند؟ گفت: این دیدگاه متاسفانه وجود دارد که شخص مثلا توجیه می‌کند که اگر پروژه پل خلیج فارس اجرا شود به محیط زیست آسیب می‌رساند. این درحالی است که تمام دنیا پروژه‌های این چنینی دارد و ما می‌توانیم با الگوبرداری از اینها پل خلیج فارس را نیز پیش ببریم. مهم این است که این کار انجام شود. نماینده بندرعباس، حاجی آباد، خمیر و قشم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  به طور کلی می‌گویم که این دیدگاه منفی و اختلاف نظر در بعضی مدیران وجود دارد، اظهار کرد: علت دقیق توقف یا تعلیق پل خلیج فارس را نمی‌دانم. وی در پایان عنوان کرد: من کار نظارتی و قانونی خود را انجام می‌دهم و حتما از تریبون مجلس تذکر می‌دهم و از دولت هم می‌خواهم در این خصوص تجدید نظر کند. دولت باید کمک کند تا این پروژه به هر طریق ممکن به سرانجام برسد.
 
روزنامه صبح ساحل
دیدگاه ها (0)
img