29

آبان

1403


اجتماعی

30 آذر 1390 09:06 1 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - یک روز اراده، تاریخی را در تقویم جدالی کشور رقم زد تا بهانه‌ای باشد برای نشان دادن اهمیت صنعت حمل و نقل و تجلیل از دست‌اندرکاران این حوزه، هر چند کامیونداران کشور بودند که به ندای امام راحل لبیک گفتند اما در کنار آنان دست‌های پنهان و فداکار دیگری نیز فرمان این حرکت تاریخی را در دست داشتند که با گذشت حدود 16 سال از نامگذاری روز حمل و نقل، هنوز آنگونه که بایسته و شایسته باشد تقدیری به عمل نیامده است. گمنامانی چون غلامحسین افشار که فعالیت خود را با موسسه بار "ساحل بندر" ، " میهن و افشاربار" آغاز کرد. افشار نامی آشناست که حضور وی به بیش از 30 سال در این عرصه بر می‌گردد. اگر امروز انجمن به نام کارفرمایان شرکت‌های حمل و نقل استان هرمزگان وجود دارد، این مهم محقق نشده است مگر با پیگیری و تلاش یکی از فعالان حمل و نقل استان که در روز 26 آذر ماه 1362 دلهره تامین قوت مردم این سرزمین را داشت. افشار یکی از ده‌ها حماسه آفرین این روز بود که در پشت این جبهه‌ی اقتصادی  با تلاش و اقدامی بسیجی 26 آذرماه را رقم زدند. به پاس قدردانی از این بزرگوار و به نمایندگی از همه کسانی که در هرمزگان برگ زرینی را در تاریخ حمل و نقل ایران رقم زدند، هم کلام این پیشکسوت و یکی ازمؤسسان انجمن کارفرمایی شرکت‌های حمل و نقل استان شدیم تا درباره آنچه که در این روز گذشت بیشتر بدانیم .

غلامحسین افشار می‌گوید: کشتی‌ها هفته‌ها در اسکله پهلو گرفته بودند، انبارها دیگر جایی برای نگهداری اقلام و کالاهای فاسد شدنی  نداشتند، سودجویان از این فرصت استفاده کرده بودند و کشتی‌های خارج از رده نرسیده به مقصد غرق می‌شدند و یا با بارگیری غیر استاندارد روزها در اسکله معطلی داشتند تا از این طریق دموراژ کسب کنند، از طرفی برخی نفوذهای جریان‌های ضد انقلاب  در نقش رانندگان اقدام به تحریک رانندگان می‌کردند که خوشبختانه با درایت رهبر کبیر انقلاب و صدور فرمان تاریخی ایشان نقشه‌هایشان خنثی شد و از سراسر کشور موتور کامیون‌های خاموش روشن و از پارکینگ ها خارج شد. افشار با تحسین حماسه‌سازی های رانندگان در آن دوران می‌افزاید : حضور کامیونداران در خیابان‌ها از اسکله باهنر به سمت کمربندی و تا خروجی شهر چشمگیر و ترافیک عجیبی را ایجاد کرده بود، هیجان، شور و شوق در شهر پدید آمده بود و دلهره از بین رفتن کالاهای اساسی مردم به خاطر گرمای هوای بندرعباس از بین رفت. شرکت‌های حمل و نقل استان که در آن روزها مؤسسه‌ایی بودند حدودا به تعداد انگشتان دست، پا به پای کامیون‌داران این حرکت را هدایت می‌کردند، بنده نیز به عنوان عضوی کوچک از این جامعه بزرگ حمل و نقلی ماموریت یافتم تا حدود 50 هزار تن گندم استان گرگان را تامین کنم. دبیر دو دوره انجمن کارفرمایان شرکت‌های حمل و نقل هرمزگان از تنوع بارها و اقلام موجود در انبارها سخن گفت و بیان داشت : در آن دوران به دلیل کمبود کامیون‌ها که اغلب هم غیرفعال و متوقف بودند، رانندگانشان درگیر مسائل انقلاب شده بودند و با فرمان امام راحل گویا موتور و چرخه حمل و نقل به حرکت افتاد که می‌توان از آن به عنوان جهادی در این عرصه نام برد ؛ بار و کالاها متنوع بود و رانندگان هر آنچه را که دوست داشتند جابجا می‌کردند، قطعات ، خوراک دام ، گندم ، ذرت و ... نمونه‌هایی از این اقلام بود.

افشار انقلاب را نعمتی دانست که به برکت آن کامیون‌های خارجی مانند: ترکی ، افغانی، هندی ، پاکستانی و حتی بلژیکی وجود داشت بدون اینکه دردی را دوا کنند ؛ از ایران خارج شدند و ما توانستیم به خودکفایی برسیم. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در آن زمان شرکت‌های معدودی از قبیل: ایران توکل، ساحل بندر، امید وجود داشت که اغلب شعبه‌های تهران بودند و به دلیل رکود وجنگ تعطیل شدند تا اینکه بعد از تشکیل ستاد اولویت حمل و نقل و یا ستاد هماهنگی حمل و نقل که در حال حاضر به عنوان حمل و نقل و پایانه‌ها شناخته می‌شود ، مجوزها و فعالیت شرکت‌ها شروع و اکنون به بیش از 70 شرکت رسیده است. این فعال عرصه حمل و نقل که بیشتر تمایل داشت از روزهای حماسه آفرینی سخن بگوید به خواسته ما اشاره ای به فعالیت‌های شرکت افشار بار بندر نمود و افزود: این شرکت جزء اولین های بندرعباس بود اکنون با کادر مجرب، و در کمال سلامت کاری و اقتصادی در خدمت مردم و ایران اسلامی است و توانسته برای حداقل 30 نفر ایجاد اشتغال نماید و در رقابتی سالم توانسته اعتبار و اعتماد لازم را کسب نموده و به فعالت خود بدون هیچ تخلف ادامه دهد. افشار شرکت مذکور را اولین شرکتی معرفی نمود که مجهز به سیستم الکترونیکی، رایانه‌ای و اتوماسیون شد و توانست همگام با تکنولوژی نوین در این مسیر گام بردارد. از مزایای دیگر این شرکت این است که مورد مقبولیت و مدیران آن مورد احترام مدیران دستگاه‌های متولی این امر است. وی راز موفقیت خود را در استفاده از قوه تفکر در امور ، مدیریت صحیح ، رعایت انصاف و اعتدال و مهمتر از همه ایمان و توکل به خدا می‌داند.

اما آقای افشار کمی از کمرنگ بودن نقش شرکت‌های حمل و نقل گله‌مند بود و می‌گفت: حمل و نقل در زمان طاغوت از نظر رانندگان زالو و ارتباط نامناسبی بین رانندگان و شرکت‌ها برقرار بود که حتی اگر تمام درآمد شرکت‌ها به رانندگان پرداخت می‌شد باز هم رضایتشان جلب نمی‌شد. وی اضافه کرد: اکنون به برکت انقلاب اخذ مجوزها به سهولت و در کمترین زمان اعطا می‌شود و دلجویی هایی از شرکت‌ها شده اما هنوز سهم ما و نقش شرکت‌ها آنچنان که باید معرفی نشده است. وی یادآور شد : برای اخذ مجوز 7 سال دوندگی کردم اما به لطف انقلاب محقق شد که اگر نبود هنوز هم بلاتکلیف بودم. نکته قابل توجه درباره این پیشکسوت و فعال عرصه حمل و نقل این است که با انعقاد قرارداد با بیمه آسیا، ایجاد بیمه مسوولیت کالا، دغدغه شرکت های حمل و نقل را کاهش داد و معضلات پیشروی این حوزه را به حداقل رساند. و اکنون به لطف این عزیزان است که بار و اقلام با خیال آسوده به مقصد می‌رسدو این بیمه  به لطف  این بزرگوار سراسری شد وآسایش شرکت ها به دلیل دغدغه سرقت کالاها که معضلی سنگین در آن دوران بود تامین گردید. وی ابراز امیدواری کرد: همکاران گرامی وعزیز سعی بیشتری در رفع مشکلات حمل ونقلی داشته باشند و در انتخابات دوره ششم انجمن افرادی شایسته را انتخاب کنند که بتوانند آینده ای روشن ، ایده آل و سالم  جهت پیشبرد  اهداف کاری تهیه و به اجرا در آوردند.

قدردانی وسپاس : مدیرعامل شرکت افشارباربندر از زحمات دست‌اندرکاران حمل‌ونقل به جهت اعطای فرصتی برای ادای وظیفه بعنوان بخش کوچکی از شکل دهنده حرکت تاریخی 26 آذر 1362قدردانی کرد. وی همچنین از کلیه مسوولان بویژه وزیرمحترم، مدیرکل ، تمامی کارکنان وزارتخانه و همکاران خود درکانون ها ،‌انجمن‌ها ورانندگان زحمت‌کش نیز قدردانی نمود .

غلامحسین افشار نایب‌رئیس و مدیرعامل وبنیان‌گذار شرکت حمل‌ونقل افشاربار بندر ازاعضای هیات مدیره این شرکت به ترتیب : آقایان حسین عطار آبکنار مدیریت مالی وبهروز خوشحال وهابی‌زاده عضو هیات مدیره،نیز تشکر ویژه نمود. 

 

دیدگاه ها (1)
img
img
ابی 4 سال پیش
بازار یک هفته است تعطیل می باشد