29

آبان

1403


حوادث

11 اردیبهشت 1391 09:29 0 کامنت

صبح ساحل، حوادث _  بیمار  87 ساله ای  که با علائم تب، درد شکم و زردی به مرکز آموزشی درمانی شهید محمدی بندرعباس مراجعه کرد بدون  جراحی وبیهوشی، سنگ 32 میلیمتری از مجرای کیسه صفراوی وی خارج شد. فوق تخصص گوارش و كبد با تایید این خبر گفت: با توجه به شرایط بیمار کاندید ERCP شد و طی این عمل موفقیت آمیز سنگ 32 میلیمتری مجرای صفراوی بیمار خارج شد و روز بعد بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد.

به گزارش پايگاه خبري اطلاع رساني وب دا خليج فارس، دکتر سید حمید موسوی افزود: این بیمار با علائم تب، درد شکم و زردی به مرکز آموزشی درمانی شهید محمدی بندرعباس مراجعه کرد، طی بررسی های اولیه و انجام سونوگرافی تشخیص کلانژیت و سنگ مجاری صفراوی برای بیمار داده شد. وی افزود: اما با توجه به اینکه سنگ مجرای صفراوی بیمار بزرگ گزارش شده بود امکان خارج نمودن آن از طریق ERCP بسیار مشکل به نظر می رسید از طرف دیگر با توجه به سابقه ناراحتی قلبی و سن بیمار انجام عمل جراحی باز برای خارج نمودن سنگ با خطرات فراوانی همراه بود. این پزشک فوق تخصص گوارش و کبد در تشريح اين عمل اظهار كرد: با توجه به شرایط بیمار کاندید ERCP شد و طی این عمل موفقیت آمیز سنگ 32 میلیمتری مجرای صفراوی بیمار خارج شد و روز بعد بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد.

وی خاطر نشان كرد:  لازم به ذکر است که خارج کردن سنگ هایی بیش از 20 میلیمتر از طریق ERCP بسیار مشکل و نادر می باشد.اين عضو هيئت علمي و فوق تخصص گوارش و كبد در خصوص عمل ERCP گفت: عملERCP برای مشخص کردن محل و برداشتن سنگها مجاری صفراوی کاربرد دارد درERCP  پزشک آندوسکوپ را به معده و سپس به درون روده هدایت می کند، سپس ماده رنگی خاصی را تزریق می نماید که به طور موقت مجاری دستگاه صفراوی را رنگی می نماید، سپس مجرای صفراوی مبتلا تعیین محل می شود و از وسیله ای روی اندوسکوپ برای دیدن مجرا استفاده می شود، سنگ در یک سبد کوچک گیر انداخته شده و به وسیله اندوسکوپ بیرون آورده می شود.

دیدگاه ها (0)
img