03

دی

1403


24 شهریور 1403 08:10 0 کامنت
یکی از شاخص‌های پیشرفت و توسعه کشورها، داشتن سرمایه‌های انسانی کارا و توانمند می‌باشد. به طور قطع اگر جامعه‌ای از این مزیت مهم و موهبت بزرگ برخوردار نباشد نمی‌تواند به هدف‌های اساسی خود که همانا سعادت و پیشرفت مردم آن جامعه است دست پیدا کند. بر هیچ کس پوشیده نیست که دانشگاه‌ها به‌ طور مستقیم و آموزش و پرورش به طور غیر مستقیم ولی اساسی و زیربنائی، خواستگاه نیروهای انسانی هستند که که دیر یا زود سکان هدایت کشتی کشور را به دست خواهند گرفت و آن را به ساحل نجات و خوشبختی خواهند رساند. بررسی آمار قبولی و رتبه‌های برتر کنکور در رشته‌های مختلف دو حقیقت بزرگ را آشکار و هویدا می‌کند.نخست اینکه درصد بسیار بالایی از قبولی کنکور در رشته‌های تاپ و پر طرفدار و همچنین رتبه‌های نخست کنکور(از یک تا ده)مربوط به  ۶ یا ۷ استان برخوردار از امکانات  آموزشی می‌باشد و نیز مربوط به دانش آموزانی است که در مدارس خاص، سمپاد و غیر دولتی تحصیل کرده‌اند و این یک حقیقت بزرگتری را فاش می‌کند و آن این که توزیع آموزش در کشور به هیچ وجه عادلانه نیست و این بر خلاف قانون اساسی است که تحصیل را تا پایان مقطع متوسطه به طور مساوی رایگان اعلام کرده است.
دولت در اینجا چه وظیفه‌ا‌ی بر عهده دارد؟
خوشبختانه آقای پزشکیان رئیس جمهور اخیرا در اولین گفت و گویی که با مردم داشتند به درستی به این مهم اشاره داشته و این معضل و نابرابری‌های آموزشي را بیان نمودند. دولت الان صورت مسئله را به درستی می‌فهمد و به علت مشکل پی برده است. دولت اذعان دارد که کیفیت آموزش در مدارس دولتی پایین است و حتی عمق فاجعه در بعضی از استان‌ها به حدی است که از هر ۲۰ دانش آموز ۵ نفر سواد خواندن و نوشتن ندارند و قطع مسلم خروجی چنین مدارسی  در پایان دوره متوسطه دوم توان رقابت با دانش‌آموزان مدارس خاص و غیر دولتی را ندارند. پس چاره کار چیست؟ البته اینجا جا دارد از مسئولین مدارس غیردولتی همانند تیزهوشان و فرزانگان که طی سالیان گذشته بیشترین آمار قبولی را در کنکور داشتند و سهم زیادی در تامین نیروهای انسانی متخصص خصوصا علوم پزشکی و مهندسی را داشتند  تقدیر و تشکر شود.
دولت باید از تاسیس چنین مدارسی توسط بخش خصوصی  استقبال و حمایت کند تا آن‌ها بتوانند دانش آموزان نخبه و بی‌بضاعت را هم پوشش دهند و نیز سعی کند مدارسی مانند مدارس انرژی هسته‌ای که زیر نظر سازمان انرژی هسته‌ای کشور در برخی از شهرها فعالیت می‌کند و از مدارس موفق ایران است در دیگر شهرها خصوصا مناطق محروم گسترش دهد.
مدارس انرژی اتمی به عنوان مدارس غیرانتفاعی شناخته می‌شوند اما نسبت به سایر مدارس غیرانتفاعی از سطح آموزشی و امکانات بیشتری برخوردار هستند و به دلیل ایجاد محیطی پویا و دارا بودن فضای رقابتی، نتایج مطلوبی را برای دانش‌آموزان خود به ارمغان آورده‌اند.همچنین بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که دبیرستان انرژی اتمی به دلیل برخورداری از امکانات رفاهی بیشتر و دارا بودن برنامه‌ریزی دقیق، برای دانش‌آموزان جذاب‌تر است و علاقه‌ی آن‌ها را به درس و تحصیل افزایش می‌دهد.
در کنار آن برخی از کارشناسان نیز معتقدند که سطح آموزشی مدارس انرژی اتمی با مدارس تیزهوشان برابری می‌کند. دانش‌آموزان مدارس انرژی اتمی نیز برابر بودن سطح آموزشی بین این دو نوع مدرسه را با گرفتن رتبه‌های بالا در آزمون‌ها و المپیادها، ثابت کرده‌اند.
خوشبختانه خبرهایی از راه اندازی مدارس انرژی هسته‌ای در استان شنیده می‌شود ولی باید فرصت را به نخبگان مناطق مختلف استان هم داده شود تا به‌طور رایگان در این مدارس تحصیل کنند و البته راه‌اندازی هنرستان‌های جوار هم با پیگیری استاندار، آموزش و پرورش و همت صنایع هم می‌تواند به تامین نیروهای کارشناسی صنایع در آینده کمک کند.
علاوه بر آن دولت باید به ارتقاء سطح آموزش مدارس دولتی   توجه جدی داشته باشد که با توجه به وضعیت مالی دولت و نیز کمبود بسیار بالای معلم حداقل در کوتاه مدت مقدور و میسر نیست و یا این‌که  در  سراسر کشور خصوصا استان‌های محروم و کم برخورداری مانند هرمزگان استعدادهای درخشان را با تاسیس مدارس شبانه‌روزی با کیفیت و با امکانات مناسب و نظارت کامل برای دانش آموزان نخبه و تیز هوش و کم بضاعت مدیریت نماید تا این عزیزان توان رقابت با دیگر دانش آموزانی که در مدارس غیر دولتی تحصیل می‌کنند را داشته باشند و نیز خیال کشور از تربیت نیروهای انسانی زبده برای اداره آینده کشور راحت باشد.

روزنامه صبح ساحل

img
دیدگاه ها (0)
img