02

آذر

1403


09 مهر 1402 08:03 0 کامنت
 دکتر مهدی ملاحی دانش آموخته علوم سیاسی و تحلیل گر مسائل اجتماعی و سیاسی
   
در عصر نو برای توسعه و پیشرفت جامعه، انتخاب نمایندگان با شایستگی و تخصص‌های متنوع در علوم میان رشته‌ای مانند تاریخ، اقتصاد، حقوق، سیاست، محیط زیست و فناوری نوین،نظام حکمرانی و قانون گذاری و....از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این یادداشت، به بررسی ضرورت بروز رسانی نمایندگان مجلس با دانش علوم میان رشته‌ای و تأثیر آن در ساختار و آینده روشن نسل نو در گام دوم انقلاب می‌پردازیم.
در زمان‌های گذشته، برخی از نمایندگان مجلس (با حفظ احترام و تشکر از زحمات گذشته) عمدتاً در زمینه‌های قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری با استفاده از تجربیات اجرایی فعالیت می‌کردند. اما در عصر نو با پیشرفت علم و فناوری، مسائل پیچیده‌تری در جامعه مانند جنگ ترکیبی، جنگ نرم، هوش مصنوعی، جنگ اقتصادی و تحریم اقتصادی، حملات سایبری، بحران زیست محیطی، امنیت غذایی و سلامت و...به وجود آمده است که نیازمند دانش متخصصان متنوع در علوم مختلف جهت حل خلاقانه مسائل اقتصادی، اجتماعی، فناوری نوین، فرهنگی، زیست محیطی، سیاسی، حقوقی و روابط بین الملل می‌باشند. بروز رسانی نمایندگان مجلس با دانش علوم میان رشته‌ای امکان می‌دهد تا نمایندگانی با دانش و تخصص‌های متنوع در زمینه‌های مختلف در کمیسیون های متعدد مجلس حضور موثر داشته و در تنظیم، اصلاح و الحاق طرح ها و لوایح فعال باشند.
تأثیر این بروز رسانی در آینده روشن نسل نو بسیار قابل توجه است. همچنین می‌توان از تخصص‌ها و دانش فنی آنها در فرآیند تصمیم‌گیری، تصمیم سازی و قانون‌گذاری هوشمندانه بهره‌برداری کرد. این نمایندگان با داشتن دانش در زمینه‌های مختلف قادر به تحلیل هوشمندانه مسائل و ارائه راهکارهای پربازده‌تر و پایدارتر و در نهایت کارآمدتر در گام دوم برای نسل امروز و آینده خواهند بود.به طور مثال، بروز رسانی نمایندگان مجلس می‌تواند تأثیر بسیاری در آموزش و پرورش برای نسل نو داشته باشد. داشتن نمایندگانی با دانش تخصصی نوین و فهم شرایط جدید در عصر نو، می‌توان در برنامه‌های آموزشی و نظام تحصیلی تغییراتی هوشمندانه ایجاد شود که با توجه به نیازهای پرورشی، آموزشی، علمی و فناورانه روز جامعه، دانش آموزان و دانشجویان را برای آینده‌ای روشن و موفق امیدوار کند.در نهایت، بروزرسانی نمایندگان مجلس به معنای ایجاد تعامل بین علوم مختلف، سیاست و حکمرانی هوشمند در عصر جدید است. این تعامل می‌تواند به توسعه و ترویج همکاری بین دانشمندان، پژوهشگران و سیاستمداران منجر شود. از آنجا که هدف قانون گذاری و حکمرانی نو بهبود کیفیت زندگی جامعه است، می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه و کارآمدتر در عرصه سیاست منجر گردد.با توجه به مطالب فوق، لازم است که نمایندگانی بروزرسانی شده در گام دوم برای آینده روشن نسل نو مورد توجه تک تک افراد جامعه قرار گیرد. این امر نه تنها می‌تواند به توسعه پایدار و پیشرفت جامعه کمک کند، بلکه در طولانی‌مدت، تأثیر مثبتی بر روند تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های هوشمندانه استان وکشور خواهد داشت.

img
دیدگاه ها (0)
img