عضو انجمن برنج ایران:

پیش بینی افت بیشتر قیمت برنج در ماه‌های آینده/ امسال هم در بخش عرضه و هم تقاضای برنج ایرانی دچار رکود شده‌ایم



وضعیت بازار برنج در سال جاری به گونه‌ای است که هم تقاضا وجود ندارد و هم عرضه کم‌رمق است اما با این وجود تولید نسبت به سال گذشته، افزایش داشته است. به گفته عضو انجمن برنج ایران، رکود در بخش عرضه به آن دلیل است که، کشاورزان دچار بی‌اعتمادی شده‌اند، این بی‌اعتماد به دلیل آن است که سال گذشته دلالان برنج را از کشاورزان ارزان خریداری و به چند برابر قیمت فروختند.

اقتصاد آنلاین نوشت: سال گذشته قیمت برنج ایرانی رکورد تاریخی زد و دست بسیاری از خرید آن کوتاه شد. کشاورزان دلیل گرانی بی‌سابقه برنج را حضور دلالان می‌دانند که در فصل برداشت ورود کرده و محصول را ارزان خریدند و با چند برابر قیمت به بازار عرضه کردند. البته طبق اعلام وزرات جهادکشاورزی؛ در این گرانی کاهش تولید نیز بی‌تأثیر نبود و بهانه به دست دلالان داده است.

«اسفندیار قاسم‌زاده»، عضو انجمن برنج ایران، درباره وضعیت تولید و بازار برنج در سالجاری، گفت: در توصیف کلی بازار برنج برای سال‌جاری باید از کلمه رکورد در تمام بخش‌ها استفاده کرد، چراکه امسال ما هم در بخش عرضه و هم تقاضای برنج ایرانی دچار رکود شده‌ایم.

قاسم‌زاده تصریح کرد: کشاورزان برای جلوگیری از سوء استفاده واسطه‌ها و‌ امید به اینکه محصول خود را با قیمت مناسب‌تری بفروشند از عرضه برنج خودداری می‌کنند.

وی به گزارش‌هایی اشاره کرد که، خبر از دپوی ۲۵ درصد از برنج تولیدی در شالیکوبی‌ها می‌دهد، به عبارت دیگر، میزان قابل توجه‌ای از برنج‌ها در انبار‌ها به‌ امید افزایش قیمت دپو شده است.

قاسم‌زاده با تأکید براینکه شرایط در بخش تقاضای بازار نیز مناسب نیست، افزود: تقاضا در بازار مصرف بسیار افت داشته است و برای همین میزان برنجی که اکنون در بازار عرضه می‌شود هم مشتری وجود ندارد.

وی شرایط بازار را برای ارقام پر محصول برنج بدتر توصیف کرد و افزود: افت بازار مصرف برنج‌های پر محصول موجب شده، قیمت این نوع از برنج‌ها به رغم افزایش هزینه تولید مانند سال گذشته باشد.

قاسم‌زاده در یک مقایسه، میزان درآمد حاصل از تولید برنج پر محصول نسبت به برنج‌های ارقام بومی را کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان در هر هکتار عنوان کرد.

وی یادآور شد: میزان تولید برنج پر محصول در سالجاری نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشته است.

قاسم‌زاده قیمت خرید هر کیلوگرم برنج ارقام بومی مانند طارم و هاشمی از کشاورزان را ۸۵ تا ۸۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود: هر کیلوگرم از این برنج‌ها ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان فاکتور می‌شود و در هنگام ارسال به شهرستان‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد به قیمت آن به دلیل هزینه‌های مانند حمل و نقل و سود بازرگان اضافه می‌شود.

وی اظهار کرد: همچنین در ارقام پر محصول هر کیلوگرم برنج پر محصول ندا ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان، هر کیلوگرم برنج شیرودی ۴۰ تا ۴۸ هزار تومان و هر کیلوگرم برنج فجر ۶۶ تا ۶۷ هزار تومان فاکتور می‌شود.

این عضو انجمن برنج ایران پیش‌بینی کرد: در ماه‌های آینده بازار برنج کشور شاهد افت بیشتر قیمت باشد.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها