۶۳ درصد مشاغل در هرمزگان مشاغل غیر رسمی هستند



 معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: ۶۳ درصد مشاغل در این استان را مشاغل غیر رسمی تشکیل می‌دهند که در جایی ثبت نمی‌شود.

      

به گزارش صبح ساحل، عبدالحمید سعدینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص آمار نرخ اشتغال و بیکاری در هرمزگان اظهار داشت:‌ زمانی آمار درست و دقیق و قابل اعتناست که ثبت مبنا وجود داشته باشد مانند وقتی که آموزش و پرورش براساس ثبت‌نام‌های انجام شده تعداد دانش آموزان را اعلام می‌کند.

وی اضافه کرد: آماری که مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری هرمزگان در فصل‌های مختلف می‌دهد محاسبه و تخمین انجام شده از عملیات آماری از کمتر از یک درصد جامعه است، جمعیت نمونه‌ای که در این شیوه آمارگیری مورد استناد قرار می‌گیرند شاید کمتر از یک درصد جامعه این استان را هم در برنگیرند اما به کل جمعیت استان تعمیم داده می‌شود.

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان یادآور شد: زمانی می‌توان به آمارهای نیروی کار استناد و تکیه کرد که ثبت مبنا داشته باشیم اما اکنون تخمین، محاسبه و برآورد است، در این روش نمونه بسیار کوچک به عنوان جامعه آماری در نظر می گیریم که ممکن است زیر یک درصد جمعیت این استان باشد و آن را به کل استان تعمیم می‌دهیم.

سعدینی تصریح کرد: این ممکن است صحیح یا اشتباه باشد، بنابراین آمار داده شده در خصوص نرخ بیکاری در هرمزگان قابل بررسی است، اما آیا بررسی‌های ثانویه و تکمیلی بر روی آمارهای داده شده انجام شده یا خیر را هم باید در نظر داشت.

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان تاکید کرد: چطور آمار بیکاری این استان در دوره‌ای که کرونا کنار رفته بیشتر از زمانی شده که کرونا در جامعه موجب توقف بسیاری از فعالیت‌ها شده بود.

سعدینی تصریح کرد: همچنین چطور زمانی که اثر تحریم‌ها به نسبت کمتر شده نرخ بیکاری افزایش یافته است، همانطور که می‌دانیم بین رشد اقتصادی و بیکاری یک رابطه معنادار وجود دارد و هرچه نرخ رشد اقتصادی بیشتر باشد نرخ بیکاری کمتر می‌شود، حال چطور در زمانی که وضعیت رشد اقتصادی رو به بهبود است نرخ بیکاری افزایش یافته است.

وی بیان کرد: این پرسش‌هایی است که به صورت کارشناسی بایستی مورد بررسی قرار گرفته و دلایل آن تبیین شود تا بدانیم چه اتفاقی رخ داده است.

وی خاطرنشان کرد:‌ برای تعیین دقیق نرخ بیکاری لازم است اطلاعات و داده‌های همه شاغلان اعم از فرهنگیان، نظامیان، بازاریان و سایر اقشار در یک سامانه ثبت شود،‌ آنگاه می‌توان گفت چند درصد جامعه بیکار هستند یا اینکه باید به سراغ سرشماری نفوس و مسکن رفت که در دوره‌های ۱۰ ساله انجام می‌شود و مسایل خاص خود را دارد.

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: ایجاد چنین سامانه‌ای کاری است که بایستی در مرکزی سیاسی و اداری کشور انجام گیرد و وزارت تعاون با ارتقای سامانه رصد گام‌های اولیه را برای ایجاد پایگاه مبنا برای این منظور برداشته است.

سعدینی اضافه کرد:‌ سامانه رصد آغاز عملیات ثبت مبنا در حوزه اشتغال در کشور است که تکمیل آن به چند سال زمان نیاز دارد، اطلاعات هر فردی که شاغل شود، برای اشتغال وام دریافت کند، مجوزی بگیرد و فعالیتی را آغاز کند در این سامانه ثبت می‌شود.

وی افزود: این آغازی برای تحول در آمار حوزه کار است که تا رسیدن به وضعیت مطلوب زمان می‌برد و اگر می‌خواهیم اطلاعات دقیق در حوزه وضعیت نیروی کار داشته باشیم باید ثبت مبنا داشته باشیم.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها