08

دی

1403


حوادث

30 آذر 1390 09:06 0 کامنت

صبح ساحل ، حوادث - وضع قوانین جدید راهنمایی و رانندگی سوژه داغ اغلب محافل است. رسانه ها و مسئولان بارها و با اعلام قانون اجرای جرائم جدید، رانندگان و شهروندان را در جریان این موضوع قرار داده اند رانندگانی که با سعه صدر و توجه دقیق به قانون در خیابان ها و جاده‌ها رانندگی می کنند، احترام به قانون را  احترام به حریم هموطنان می دانند. اما در این بین، رانندگانی هستند که به قانون توجه ای ندارند و باعث چالش هایی در زندگی خود و دیگران می‌شوند. تنها با اجرایی شدن قانون جرایم سنگین، این افراد خاطی نقره داغ می شوند و روزی چشم باز می کنندمتوجه می شوند که باید تمام حقوق یک ماه کاری خود را بابت جرایم پرداخت کنند. 

 باگذشت هفت ماه از ابلاغ قانون جدید راهنمایی و رانندگی و اعمال نمرات منفی برای تخلفات حادثه‌ساز، بسیاری از رانندگان رفتار ترافیکی خود را اصلاح کرده‌اند به طوری که آمار پلیس حاکی از کاهش 23 درصدی تصادفات منجر به فوت در جاده های استان هرمزگان است.

حرکات نمایشی، سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز، حرکت مارپیچ ، دنده عقب در بزرگراه‌ها، حرکات غیر مجاز، عبور از محل ممنوعه ، تجاوز به چپ محور راه عبور وسائط نقلیه ، عدم رعایت حق تقدم ، دور زدن در محله‌های ممنوع، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی ، نقص فنی موثر در سیستم روشنایی ، عدم رعایت مقررات حمل بار و موارد خطرناک ، عدم رعایت شرایط مندرج گواهینامه ، عدم رعایت توجه به فرمان پلیس و عدم توجه به حمل بار تخلفاتی هستند که باعث نمره منفی می شوند.اگر راننده متخلفی در مرحله اول 30 نمره منفی اخذ کرد گواهینامه او به مدت 3 ماه توقیف می‌شود و 400 هزار ریال باید به خزانه دولت واریز نماید  و اگر در مرحله دوم، تخلفاتش را تکرار کرد و 25 نمره منفی در گواهینامه اش به ثبت رسید ،گواهینامه اش 6 ماه توقیف می شود و باید  600 هزار ریال وجه نقد به خزانه دولت پرداخت کند تا گواهینامه را پس بگیرد. اخذ 20 نمره منفی در مرحله سوم، باعث باطل شدن گواهینامه و طی کردن مراحل اداری با پرداخت یک میلیون ریال می‌شود.

 از اول دی ماه سال جاری، مرحله دوم قانون جرایم جدید در جاده‌ها و خیابان‌ها عملیاتی خواهد شد، مبالغ جریمه ها هم از حداقل 200 هزار ریال تا سقف 2 میلیون ریال تعیین شده است.

اجرای قانون جرائم و کاهش تصادفات رانندگی

 به گفته فرمانده پلیس راه استان هدف از افزایش جریمه ها بهینه سازی رفتارهای رانندگی و کاهش تصادفات رانندگی است.

سرهنگ علی مجیدزاده اظهار امیدواری کرد با اجرای مرحله دوم قانون جدید راهنمایی و رانندگی 15 تا 20 درصد رانندگان پرمخاطره اصلاح شوند و این قانون باعث شود آنها به اجبار به حریم هموطنان احترام بگذارند.

 سرعت و سبقت غیر مجاز یک میلیون ریالی

وی با اشاره به 171 نوع تخلف پیش‌بینی شده در قانون گفت: بیشترین مبلغ جرائم مربوط به رانندگان در حال مستی است که علاوه بر توقیف 6 ماه گواهینامه این فرد به دستگاه قضایی معرفی و خودروی وی هم توقیف می‌گردد. سرهنگ مجیدزاده سرعت غیر مجاز و سبقت غیرمجاز را دو عامل حادثه‌ساز در جاده‌های دو طرف برون شهری نام برد که اگر رانندگی مرتکب به این اعمال گردد. خودروی وی به مدت 72 ساعت توقیف می‌گردد. وی این دو عامل را مشمول جرائم یک میلیون ریالی خواند.

جریمه 500 هزار ریالی عبور از محل های ممنوع

سرهنگ مجیدزاده جرائم مشمول 500 هزار ریالی را در حوزه پلیس‌راه مربوط به توقف در حریم میدان، تصادفات ناشی از عدم توجه به جلو، سبقت از سمت راست وسیله نقلیه، استفاده از خودروهای شیشه دودی، تجاوز از سرعت مجاز از 30 تا 50 کیلومتر ، عبور از محل ممنوع، تجاوز از خط وسط ، دور زدن در محل ممنوع ، استفاده از تلفن همراه در حین حرکت با سرعت 60 کیلومتر ذکر کرد.

وی گفت: رانندگانی که منجر به تخلف نقص فنی در سیستم روشنایی، عدم رعایت حمل بار ، در آغوش گرفتن اطفال در حین رانندگی ، حمل تیرآهن بدون شرایط ایمنی، عدم رعایت مقررات حمل بار ترافیکی ، نداشتن بیمه شخص ثالث ، توقفدوبله محل ایستادن ممنوع، حمل مواد سوختی خارج از باک، رانندگی با وسیله نقلیه پلاک غیرم جاز ، مشمول پرداخت جریمه 500 هزار ریالی می‌گردند.

عدم توجه به ایست پلیس، 400 هزار ریال جریمه

فرمانده پلیس راه استان، نداشتن پلاک جلو و یا ناخوانا بودن، عدم رعایت حق تقدم،  روشن نکردن چراغ از هنگام غروب تا طلوع، عدم حرکت وسیله نقلیه در وسط خطوط ، استفاده از وسایل آتش‌زا از قیبل اجاق گاز یا پیک نیک، تجاوز از سرعت مجاز با 30 کیلومتر سرعت، عدم توجه به فرمان ایست از جرائم 400 هزار ریالی اعلام کرد.

وی حمل بار تجاری به وسیله عمومی به خصوص مسافر، حرکت در دنده عقب در بزرگراه، استفاده از لاستیک خارج از استاندارد و عدم بارگیری صحیح و مهار ایمنی بار را مشمول این جریمه دانست.

بوق زدن در محل های ممنوع، 300 هزار ریال جریمه

سرهنگ مجیدزاده با اشاره به جریمه 300 هزار ریالی اظهار داشت: هر گونه تخلف عبور و مرور که اختلال ایجاد کند، همراه نداشتن دفترچه و تثبیت سرعت وسیله نقلیه عمومی ، همراه نداشتن گواهینامه رانندگی، همراه نداشتن پروانه تاکسیرانی، بیرون کردن سر یا اعضای بدن از خودرو در حین رانندگی، نداشتن یا نقص چراغ های جلو و عقب، بوق زدن در محلهای ممنوع شامل این جریمه می‌شود.

این مقام مسوول گواهینامه که مدت زمان آن گذشته، عدم مقررات در گردش هر گونه علائم و نوشته قسمت داخل و بیرون از خودرو، استفاده از تلفن همراه زیر 60 کیلومتر، پرتاب و ریختن ضایعات از خودرو، حمل مسافر یا وسیله شخصی، عدم کلاه ایمنی موتورسواران، عدم استفاده از کمربند ایمنی توسط راننده وسرنشینان، نداشتن بارنامه و صورت نامه مسافری، سوار کردن مسافر بدون بلیط و سوار کردن سرنشین اضافی شامل جریمه 300 هزار ریال دانست. وی این را هم اضافه کرد که عدم استفاده از کمربند ایمنی و بودن بلیط برای هر نفر 300 هزار ریال جریمه می‌گردند.

استعمال دخانیات  حین رانندگی جریمه 200هزار ریالی

سرهنگ مجیدزاده ، نداشتن گواهینامه معتبر فنی، سوار اطفال زیر 12 سال، همراه نداشتن برگ توزین برای خودروهای باربری، همراه نداشتن کارت سلامت روحی برای رانندگان ناوبری و مسافربری ، توقف وسیله نقلیه در جهت مخالف، توقف در محل ممنوع، حمل و در آغوش گرفتن حیوانات، همراه نداشتن کارت شناسایی خودرو، خوردن و آشامیدن ، استعمال دخانیات در حین رانندگی را شامل برگ جریمه 200 هزار ریالی دانست.

 

دیدگاه ها (0)
img