بهگزارش صبح ساحل، مجتبی قهرمانی صبح امروز (یازدهم آبان ماه) در آئین تودیع و معارفه دادستان مرکز استان هرمزگان که در سالن اجتماعات حوزه علمیه هرمزگان برگزار شد، با اشاره به اقدمات گسترده دستگاه قضا در استان هرمزگان، اظهار کرد: مبارزه به پدیده قاچاق یکی از وظایف مهم در استان هرمزگان محسوب میشد که خوشبختانه تا کنون در این زمینه موفق عمل شده است واقدامات بزرگ و در سطح ملی رقم خورده است.
وی، با اشاره به تبعات اجتماعی، مالی و قانونی قاچاق در یک منطقه، عنوان کرد: قانونگریزی جوانان، ایجاد فاصله طبقاتی، ناامنی جادهها و ...از جمله آسیبهای قاچاق در استان هرمزگان بود؛ به همین جهت برنامهریزی دقیق و چند بعدی برای مبارزه با این افراد انجام شد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان، با اشاره به حمایتهای دولت برای مقابله با فساد به ویژه قاچاق سوخت، بیان کرد: یکی از چالشها دستگاه قضایی برای مبارزه با قاچاق در دولتهای گذشته عدم توجه و سهلانگاریهای دولته به این موضوع است که در حال حاضر شرایط را حیاتی کرده است.
قهرمانی، با اشاره به اجرای طرح «نظارت و پایش جایگاهها سوخت» توسط دستگاه قضایی، خاطرنشان کرد: در ۱۶ جایگاه مرکز استان هرمزگان ۱۶ کارمند به عنوان نماینده دادستان و نظارت بر روند توزیع سوخت در سطح شهر بندرعباس مستقر شدند که در نتیجه آن از قاچاق چهار میلیون و ۹۸۶ هزار لیتر به ارزش ۱۴۰ میلیارد تومان فقط در ۱۶ روز جلوگیری شد.
وی مطرح کرد: محاسبات نشان دهنده قاچاق روزانه ۲.۵ میلون لیتر با ارزش ۷۰ میلیارد تومان در استان هرمزگان است که حکایت از حجم بالای تاراج اموال عمومی دارد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان مطرح کرد: طبق پایش تصویری صورت گرفته در یک تعویض روغنی در یک روز بیش از پنج هزار و ۵۹۰ خودرو سوخت قاچاق میکردند.
قهرمانی گفت: دستگاههای مرتبط با موضوع سوخت و حمل و نقل کشور متاسفانه سیاستهای دقیق و درستی در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت ندارند به همین جهت اقدام موثری از سوی آنها برای نظارت برای اموال عمومی دیده نمیشود که پیشنهاد میکنم دادستان کل کشور علیه مدیرانی که در مرکز کشور دچار بیتوجهی و سهلانگاری نسبت به این موضوع هستند اعلام جرم کند.