مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: در پاییز 1402نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 11.4 درصد بوده و این نرخ بالاتر از نرخ بیکاری عمومی است که نیازمند برنامه ریزی ویژه برای اشتغال فارغالتحصیلان است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: در پاییز 1402نرخ بیکاری فارغ التحصیلان 11.4 درصد بوده و این نرخ بالاتر از نرخ بیکاری عمومی است که نیازمند برنامه ریزی ویژه برای اشتغال فارغالتحصیلان است.
به گزارش صبح ساحل و به نقل از تسنیم، بیکاری دانشگاهیان تقریباً 2 برابر بیسوادهاست. این مسئله ای است که برای کشور به یک بحران تبدیل شده است.
تا دهه 60 تقریباً مشکل خاصی با عنوان اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور وجود نداشت و حتی افراد دیپلمه نیز می توانستند به آسانی در مشاغل مختلف وارد شده و فعالیت کنند، اما امروز شرایط کاملاً تغییر یافته و افراد با مدارک کارشناسی تا دکترا نیز با چالش های فراوانی برای ورود به بازار کار مواجه اند.
کارشناسان می گویند اینکه چرا اقتصاد ایران به چنین وضعیتی دچار شده، برای این است که توان جذب تقاضاهای شغلی موجود را ندارد و در نتیجه چند میلیون تقاضا برای کار شکل می گیرد. جهش یکباره میزان تولدها در دهه 60 و رسیدن آنها به سن کار در دهه های 80 و 90، رشد نامناسب و ضعیف بنگاه های شغل ساز، ورشکستگی، تعدیل نیرو، در برخی موارد ورود تکنولوژی های نوین در کار، افزایش چشمگیر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی و تغییر ذائقه آنها نسبت به کار؛ می توانند در ایجاد شرایط فعلی بازار کار ایران تاثیر مستقیم داشته باشند.
به گفته ی مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار: در بررسی وضعیت اشتغال و بیکاری فارغالتحصیلان در سال 1401نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کاردانی 10درصد و نرخ مشارکت آنها معادل 50درصد، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان کارشناسی 15درصد و مشارکت آنها 48درصد، نرخ بیکاری فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد 9درصد و نرخ مشارکت بیش از 68درصد و نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دکترا 3درصد با مشارکت بالای 70درصد بوده است.
رمضانی در ادامه گفت: سال آینده علاوه بر تمرکز بر روی کمیت اشتغال که سالانه یک میلیون اشتغال است وارد مرحله برنامه ریزی در حوزه کیفیت اشتغال و مخاطبین ویژه اشتغال هم خواهیم شد. برای اولین بار امسال در نظر گرفتیم که به صورت متوسط 25درصد از تعهد اشتغالی که استانها دارند مربوط به فارغ التحصیلان شود. بازار کار کشور را که در سالهای اخیر بررسی میکنیم 25درصد شاغلان کشور، فارغ التحصیل هستند. اما اشتغالی که تا کنون دولت ایجاد میکرده کمتر از 10درصد به فارغ التحصیلان اختصاص مییافت. امسال از همکارانمان در دستگاههای مختلف درخواست کردیم که باید خدمات اشتغال خود را به متوسط وضعیت بازار کار یعنی 25درصد برسانند. اگر این اتفاق بیفتد حتماً جامعه فارغ التحصیلان ما این را احساس خواهند. احتمالا طرحهایی ایجاد خواهد شد که حتما فارغ التحصیلان در آن اشتغال پیدا کنند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اینکه مشارکت جامعه فارغ التحصیل ما در بازار کار بالاتر است باید گفته شود. این نشان میدهد که فارغ التحصیلان وارد بازار کار می شوند و امید دارند که شغل پیدا کنند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
میزان اشتغال در شهرک ها و نواحی صنعتی استان افزایش یافت
باید مشکلات زیرساختی شهرک های صنعتی هرمزگان رفع شود
اولویت اشتغال نیروهای بومی باشد
تلاش دستگاه ها برای ایجاد اشتغال رضایت بخش نیست
تنها ردپایی از توسعه برای هرمزگان می ماند
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
گامی بلند برای دریانوردی؛ اتحادیه حملونقل دریایی هرمزگان پیشگام تحول در صنعت دریایی
شورای رقابت قیمتهای جدید خودرو را تایید کرد
بازگشت مالیات مدالآوران المپیک ۲۰۲۴ پاریس
اعمال افزایش قیمت خودرو از اول آذر اجرایی میشود
توضیحات حضرتی درباره افزایش قیمت خودرو
رشد ۱۷۴۹۸ واحدی شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز