به گزارش صبح ساحل، سال گذشته بود که اتحادیه اروپا در ارائه لیستی از تحریمها درباره ایران نام شرکت با عنوان ابرآروان را هم اعلام کرد. در واقع عنوان این سرویسدهنده بینالمللی فعال در حوزه فناوری ابری با این استدلال که در سالهای گذشته در پروژههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات حضور داشت، در میان تحریم شدگان قرار گرفت.
ماجرا از این قرار بود که ایمیلهایی از دهها کسبوکار ایرانی در فضای مجازی منتشر شد که به ایمیلهای مراجع قضایی پاسخ داده بودند. بهطور معمول در تمام نقاط جهان این دست ایمیلها به کسبوکارهای اینترنتی بهویژه پلتفرمها و ارایهدهندگان خدمات زیرساختی ارسال میشود و این سرویسدهندگان موظفند نسبت به قوانین وضع شده از سمت نهادهای نظارتی مناطق و کشورهایی که در آنها سرویس میدهند، پاسخگو باشند. در این بین، چند ایمیل از ابر آروان نیز منتشر شد که منجر به واکنش در بین کاربران شبکههای اجتماعی شد.
در همین رابطه این شرکت تاکید کرد که تنها بر سرویسهای خود دسترسی و نظارت داشته و تنها امکان قطع سرویس ابری کاربران خود را دارد. در این فرآیند، انجام حکم قضایی به معنای قطع سرویس ابری کاربران است و نه اعمال فیلترینگ اینترنت. این قطع سرویس در محصول CDN / DNS روی دامنه کاربر و در سرویس زیرساخت ابری، روی IP ابرک (سرور ابری) کاربر انجام میشود.
حال با گذشت نزدیک به یک سال و نیم از این موضوع خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر خروج این شرکت از تحریم های اعلام شده منتشر شد. این شرکت در اطلاعیه خود توضیح داده است که در پی شکایت آروانکلاد و ارایهی مستندات فنی و حقوقی به دیوان دادگستری اروپا (European Court of Justice)، این شرکت از فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا خارج شد.
ابرآروان اعلام کرده از این تصمیم شورای اروپا استقبال میکند و به اقدامات حقوقی خود در محاکم و مراجع بینالمللی ادامه خواهد داد.