03

دی

1403


اجتماعی

23 اردیبهشت 1403 08:22 0 کامنت
خشم به اشکال مختلف بر سلامت جسم و روان ما اثر می‌گذارد. افرادی که به طور مداوم و مکرر با خشم مواجه می‌شوند، ممکن است با مشکلات جدی در سلامت روان روبه‌رو شوند. اختلالاتی مانند استرس و اضطراب، افسردگی، اعتیاد و عدم ارتباط صحیح با دیگران از جمله مشکلاتی هستند که افراد خشمگین به آن دچار می‌شوند.خشم یک احساس قدرتمند است که به دلیل آزار، ناامیدی، احساس صدمه دیدن یا ناامیدی در افراد ایجاد می‌شود. همانطور که این احساس می‌تواند سبب تغییرات مثبت در افراد شود، خشم سرکوب‌شده هم می‌تواند منجر به پیامد‌های مخرب طولانی مدت برای مغز و بدن شود. افرادی که به طور مداوم و مکرر با خشم مواجه می‌شوند، ممکن است با مشکلات جدی در سلامت روان روبه‌رو شوند. اختلالاتی مانند استرس و اضطراب، افسردگی، اعتیاد و عدم ارتباط صحیح با دیگران از جمله مشکلاتی‌اند که افراد خشمگین به آن دچار می‌شوند.
  

 ارتباط خشم با اضطراب و استرس

مطالعات نشان داده خشم و اضطراب می‌توانند به یکدیگر تبدیل شوند. وقتی فرد مضطرب در موقعیت تهدیدآمیز قرار می‌گیرد به شکل ناخودآگاه خشم را به عنوان راهی برای فرار از شرایط موجود انتخاب می‌کند. خشم بخش جنگ و گریز مغز را فعال می‌کند. این مساله تشدید اضطراب را به همراه دارد. همچنین بروز شدید خشم می‌تواند فرد را دچار اضطراب کند. این اضطراب ممکن است به دلیل نگرانی از قضاوت دیگران در مورد رفتار فرد هنگام عصبانیت باشد.
خشم همچنین با فعال کردن سیستم بیولوژیک بدن، باعث ترشح هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول می‌شود و به عنوان یک عامل افزایش‌دهنده استرس عمل می‌کند. قرار گرفتن در محیط یا شرایط استرس‌زا باعث تضعیف سیستم ایمنی شده و در این شرایط افراد زودتر از حالت عادی عصبانی می‌شوند.
  

 رابطه خشم با افسردگی

یکی از دلایل موثر بر افسردگی خشم است. خشم سرکوب‌شده یا خشم درونی در افراد افسرده رایج است و می‌تواند افسردگی را هم تشدید کند. خشم اگر بخشی از اختلال افسردگی باشد به شکل تحریک‌پذیری، خصومت و حملات خشم خود را نشان می‌دهد. فرد افسرده نسبت به مسائل ساده و بی‌اهمیت تحریک‌پذیر است، به سرعت عصبانی می‌شود و واکنش منفی نشان می‌دهد.
خصومت، اما یک مرحله بالاتر از تحریک‌پذیری است و فرد افسرده خشم خود را به دیگران ابراز کرده و با آنان دشمنی می‌کند. در حملات خشم، فرد افسرده خیلی سریع و شدید خشم خود را ابراز می‌کند و حتی ممکن است میزان بروز خشم فرد نسبت به موقعیت، نامتناسب بوده و به واسطه مسائل بی‌اهمیت ایجاد شده باشد. علت خشم مرتبط با افسردگی ممکن است اختلال در عملکرد سروتونین باشد. به بیان دیگر، بر هم خوردن تعادل مواد شیمیایی در مغز ممکن است روی خشم، افسردگی و زودرنجی تاثیر بگذارد.
بندرعباس. سه راه گمرک . کوچه روبروی نمایندگی ایرانخودرو . مرکز مشاوره آرامش تلفن ۳۳۳۴۰۶۲۴
روزنامه صبح ساحل
دیدگاه ها (0)
img