خواندنیها
امروزه لزوم نصب آسانسور در هر ساختمانی بیش از پیش احساس می گردد. انواع و اقسام آسانسورهای باربری و نفر بر با ظرفیت های مختلف تولید می گردند که کاربرد فراوانی دارند. اما نکته مهم در این رابطه این است که از نصب تا سرویس ماهانه آسانسور، نکات مهمی وجود دارد که باید به دقت به آنها پرداخت. اما سوال مهم این است که سرویس آسانسور بهتر است یا تعمیر آسانسور؟
هر آسانسور با هر ظرفیتی، از چند جز اصلی تشکیل می شود. موتور آسانسور که حکم قلب آن را دارد و تمام عملکرد آسانسور به این قطعه وابسته است. تابلو فرمان که همان مغز آسانسور است و تمام فرمان ها و نحوه کار آسانسور به آن بستگی دارد. ریل ها که به رفت و آمد کابین کمک می نماید. کابین آسانسور که خود از چندین جزء تشکیل شده است و در ابعاد مختلف وجود دارد. درب های آسانسور که به دو دسته درب کابین و درب طبقات تقسیم می شود. کابل یا سیم بکسل که همان بازوی هدایت کننده آسانسور به بالا و پاین می باشد. ترمز آسانسور یکی از مهم ترین قسمت های آن به شمار می رود که ایمنی آن نقش مهمی در سلامت سرنشینان آسانسور دارد.
پس از نصب و شروع به کار آسانسور، برخی از بخش های آن باید به صورت معمول در بازه های زمانی مشخص چک شده و در صورت نیاز تعمیر گردد. شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور پس از عقد قرارداد، به صورت ماهانه و یا طبق بازه زمانی مشخص، یکی از تکنسین های خود را برای بازدید از آسانسور، به ساختمان مشتری ارجاع می دهد. در این سرویس، ابتدا موتورخانه آسانسور بازبینی می گردد تا عاری هر گونه مشکل گردد و دمای آن تنظیم شود.
سپس تمام بخش های مصرفی آسانسور نظیر سیم بکسل، ترمزها و لنت ها، ریل ها، اتصالات، پیچ ها و... بررسی می گردد. پس از چک شدن ریل ها و تمیز کردن آنها، نوبت به بررسی کابین آسانسور می رسد. درب کابین و درب طبقات باید به درستی باز و بسته شوند. بررسی سیستم تهویه، چراغ ها، سیستم اعلان اضطراری از دیگر مواردی است که در هنگام چک کردن کابین صورت می گیرد. نرخ سرویس آسانسور سال1403 بر اساس عملکرد تکنسین و مواد مصرفی در سرویس تعیین می گردد.
پاسخ به این سوال یکی از مهم ترین دغدغه های ساکنین یک ساختمان می باشد. اما تعمیر آسانسور به دو مقوله مجزا تقسیم می شود. گاه منظور از تعمیر آسانسور، بازسازی و راه اندازی مجدد آن پس از مدت هاست و گاه به معنای تعمیر یک قطعه و راه اندازی دوباره آن می باشد. بازسازی آسانسورهای قدیمی، قطعا یک امر به صرفه تلقی می گردد. چرا که خرید یک آسانسور جدید، معضلات زیادی از جمله تخریب و بازسازی مجدد چاله آسانسور، نصب کابین و موتور و... دارد.
اما گاه ساکنان یک ساختمان بر این نظرند که آسانسور تا زمانی که به درستی کار می کند، نیازی به سرویس ماهانه ندارد و در صورت بروز مشکل، باید برای تعمیر آن اقدام نمود. باید گفت که این تفکر کاملا اشتباه است. عدم سرویس ماهانه آسانسور می تواند سلامت جانی سرنشینان آن را تهدید نماید. ایمنی آسانسور با هیچ مبلغی قابل جبران نخواهد بود. در وهله دوم، در صورت بروز مشکل در هر یک از قطعات آسانسور و نیاز به تعمیر یا تعویض آن ایجاد می گردد که خود مشکلاتی به همراه دارد. گاه یک قطعه در بازار نایاب می گردد و نیاز به تعویض آن با مدت ها از کار افتادن آسانسور مساوی خواهد بود. همچنین در صورت تعمیر، آن قطعه مانند روز اول نخواهد شد و عمر بسیار کوتاه تری خواهد داشت. بنابراین سرویس ماهانه آسانسور، بسیار بهتر از تعمیر آن می باشد.
استفاده از آسانسور باید با توجه به نکات مختلفی صورت پذیرد تا عمر مفید آن افزایش یابد. سرویس ماهیانه آسانسور از جمله نکاتی است که سبب عملکرد صحیح و طول عمر آن می گردد. سوال عده ای از مردم این است که سرویس آسانسور بهتر است یا تعمیر آسانسور؟ باید گفت که به طور قطع، پیشگیری از بروز خطا و نیاز به تعمیر بسیار بهتر از تعمیر و تعویض قطعات است. بنابراین باید سرویس آسانسور را جدی گرفت و برای انجام آن از کارشناسان و تکنسین های مجرب کمک گرفت.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تصاویر هوایی اختصاصی صبح ساحل از آرامستان باغو حومه بندرعباس تیر ۱۴۰۳
پادکست شماره غم درس یا
قسمت ۱۲ - سیاست شکستخورده
نباید عده ای با استفاده رانت و رابطه به وام های کلان دست یابند
سازمان«فرهنگی» یا «ورزشی»
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی: جدا کردن دولت از بدنه اقتصاد کشور جدیترین درگیری ما است
حمل و نقل کالا و مسافر میان ایران و عمان آسان میشود
استاندار هرمزگان در در دومین کنفرانس بینالمللی اقتصاد دریا پایه عنوان کرد: دریا سرمایه ای برای توسعه ملی و رفع ناترازی های اقتصادی استان
هواشناسی هرمزگان4 بهمن 1403؛ تمهیدات لازم برای کاهش خطر سرمازدگی محصولات کشاورزی به کار گرفته شود
نماینده ولی فقیه در هرمزگان در دومین کنفرانس بینالمللی اقتصاد دریاپایه: از فرهنگ ساحلنشینان صیانت کنیم
به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان هرمزگان؛آغاز دومین کنفرانس بینالمللی اقتصاد دریاپایه