سرویس بین الملل
با پدیده ورشکستگی تولید متاثر از قطع برق در صنایع بزرگ و کوچک مواجه هستیم.
با پدیده ورشکستگی تولید متاثر از قطع برق در صنایع بزرگ و کوچک مواجه هستیم. صنایعی که دولت در تامین انرژی مورد نیاز آنها ناتوان مانده و تابستان با محدودیت برق و زمستان با کمبود گاز دست و پنجه نرم میکنند. تابستان امسال محدودیتهای خاموشی به اوج خود رسید و چراغ تولید صنایع را مدتی خاموش کرد. فولاد هرمزگان، فولاد مادکوش، سیمان هرمزگان و... از جمله صنایعی بودند که خاموشی منجر به تعطیلی این صنایع برای مدتی شد. سایر صنایع بزرگ استان نیز با کاهش محدودیت و ظرفیت تولید فعالیت داشتند. 22 شهرک صنعتی هرمزگان هر هفته به مدت حداقل دو روز و نیم به طور کامل خاموش بودند. به گفته «رضا مهرانی»، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق استان:«هرمزگان در سال جاری حدود 700 مگاوات ناترازی برق داشته است». در صورت اضافه شدن ظرفیتهای نیروگاهی جدید در استان این ناترازی {روی کاغذ} سال آینده به عدد «438 مگاوات» خواهد رسید. در این شرایط میطلبد که صنایع انرژیبر به وظیفهای که قانون برای آنها مشخص کرده عمل کنند و در بازتوانی نیروگاههای استان یا ایجاد ظرفیتهای جدید همراه شوند.
معاون امور صنایع اداره کل صمت هرمزگان در تشریح وضعیت قطع برق صنایع بزرگ و کوچک استان گفت:«براساس اعلام شرکت برق منطقهای محدودیت برق صنایع در سراسر کشور از ابتدای خرداد ماه آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد اما نکته مورد اشاره این است که تابستان امسال {شرکت برق} به برنامه پایبند نبوده و سهمیه برق صنایع عملا کاهش یافت». «ایوب رحیمی»، افزود:«صنایع طی سالهای قبل در زمان محدودیت برق، برای انجام تعمیرات یا اورهال برنامهریزی میکردند اما امسال چون زمان {محدودیت برقی} زیاد شد؛ دچار وقفه تولید هستند». معاون امور صنایع اداره کل صمت هرمزگان با تاکید بر اینکه تمام صنایع بزرگ محدودیت برقی داشتند، اضافه کرد:«بعضی از واحدها میتوانند ظرفیت تولیدشان را به یک یا دو خط یا یک یا دو کوره یا دیگ کاهش دهند اما برای برخی واحدها این امکان وجود ندارد و به همین علت واحدهایی داریم که عملا متوقف بودند. واحد مادکوش به دلیل اینکه برق مورد نیازش تامین نبود متوقف شد».
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی هرمزگان در تشریح وضعیت محدودیتهای برق برای واحدهای تولیدی گفت: برنامه همکاری با شرکت توزیع برق ابتدا برای یک روز در هفته برای شهرکهای صنعتی مقرر و گفته شد امکان تغییر برنامه وجود دارد. این محدودیت از نیمه تیرماه به یک و نیم روز در هفته افزایش یافت و در هفتههای گذشته اعلام شد محدودیت 7 تا 10 شب نیز روزانه اعمال میشود که موجب نارضایتی واحدها شد. «سید امیر امیریزاده»، افزود: هفته گذشته ابلاغ دیگری از شرکت توزیع برق صادر شد که تا یازدهم شهریورماه میزان همکاری واحدها باید سه روز در هفته باشد.این سه روز در هفته مورد تایید ما نبوده است و {خاموشی} روز سوم را هنوز ما نپذیرفتیم اما از ناچاری دارند اعمال میکنند. هرگاه برق شهرکی را قطع میکنند اعتراض میکنیم. فشار میآوریم و معمولا وصل میشود. وی در پایان گفت: هنوز برآورد دقیقی از میزان خسارت واحدهای صنعتی نداریم؛ به زودی راستیآزمایی و جمعبندی در این زمینه انجام میشود. در ادامه طی گفت وگو با مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق استان هرمزگان به آخرین وضعیت ناترازی برق در استان و پروژههای ظرفیت جدید پرداختهایم.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان در تشریح وضعیت ناترازی انرژی در استان اظهار کرد:«در تابستان سال جاری نیاز مصرف استان در حدود 4200 مگاوات بوده است که 2900 مگاوت آن در بخش توزیع و الباقی آن در بخش صنایع است. با توجه به حداکثر توان تولیدی نیروگاههای استان به میزان تقریبی 3500 مگاوات، میتوان ناترازی را در حد 700 مگاوات برآورد نمود. این ناترازی در اوج مصرف تابستان سال 1403 از طریق برنامههای مدیریت مصرف به ویژه بر بخش صنایع و عمومی مدیریت شد. به منظور جبران این ناترازی، برنامههای احداث نیروگاه توسط دولت، بخش خصوص و صنایع از یکسو و بازتوانی نیروگاههای فرسوده و استمرار برنامههای مدیریت مصرف از سوی دیگر راهگشا است. «رضا مهرانی»، در پاسخ به اینکه برای رفع ناترازی برق در استان چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت:«خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته و با حمایتهای دولت محترم در حال حاضر طرحهای احداث متعددی در حوزه نیروگاههای حرارتی در هرمزگان وجود دارد که از آن جمله میتوان به واحد بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 160 مگاوات، نیروگاه گازی جاسک به ظرفیت 42 مگاوات، نیروگاه فولاد نورد آنامیس در شهرستان جاسک به ظرفیت 470 مگاوات و همچنین برنامههای احداث نیروگاه توسط صنایع استان اشاره کرد».
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه چه میزان ظرفیت قطعی تا سال آینده اضافه خواهد شد، افزود:« واحد بخار نیروگاه حرا قشم به ظرفیت ۲۶۰ مگاوات تا پایان سال به شبکه سنکرون میشود. نیروگاه جاسک نیز با توان ۴۲ مگاوات به مدار تولید اضافه میشود. نیروگاه حرا (غدیر) قشم هم نیروگاه سیکل ترکیبی است که دو واحد گازی آن درمدار هستند و واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات هم اضافه میشود». مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان اضافه کرد:ـ« به طور معمول مصرف کشور سالانه در حدود 7 درصد افزایش مییابد که بر این اساس نیاز مصرف هرمزگان در تابستان سال آینده در حدود 300 مگاوات بیشتر خواهد شد. به امید خداوند متعال این افزایش مصرف را میتوان با به مدار آمدن واحد بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی قشم، نیروگاه گازی جاسک، و انجام تعمیرات مؤثر بر روی واحدهای قدیمی مدیریت کرد». به گفته مهرانی، احداث نیروگاه جدید در شرق استان به منظور برنامههای راهبردی توسعه سواحل مکران بسیار پراهمیت است لذا در شرق استان پروژههای احداث نیروگاه در جاسک و سیریک برنامهریزی شده است. وی در پاسخ به اینکه تا این لحظه کدام صنایع برای ایجاد نیروگاهها اقدام کردند؟ اظهار کرد:«تاکنون واحد اول گازی شرکت آلومینیومالمهدی به ظرفیت 183 مگاوات در مدار تولید قرار گرفته است و ساخت واحد دوم گازی این نیروگاه نیز پیشرفتهایی داشته است».
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان تاکید کرد: «ایجاد هر 100 مگاوات نیروگاه حرارتی تقریباً 65 میلیون یورو هزینه در بر دارد که با کمتر از این مبلغ میتوان پروژه بازتوانی نیروگاههای فرسوده را به سرانجام رساند».
براساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از صنعت برق، صنایع انرژیبر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلف هستند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل پنجاه و پنج درصد (۵۵%) و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع احداث کنند و در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد. آلومینیوم المهدی بندرعباس تنها شرکتی است که مطابق این قانون اقدام به احداث نیروگاه کرده است. در جهت رفع ناترازی برق، عدم خاموشی گسترده صنایع و عقب ماندگی از برنامه تولید، نیاز است علاوه بر اینکه دولت زمینههای سرمایهگذاری در صنعت برق را تسهیل کند، صنایع نیز برای حل این معضل به زعم خود پای کار بیایند و حداقل در بازتوانی نیروگاههای استان حمایت کنند.
روزنامه صبح ساحل
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تصاویر هوایی اختصاصی صبح ساحل از آرامستان باغو حومه بندرعباس تیر ۱۴۰۳
پادکست شماره غم درس یا
قسمت ۱۲ - سیاست شکستخورده
نباید عده ای با استفاده رانت و رابطه به وام های کلان دست یابند
سازمان«فرهنگی» یا «ورزشی»
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار