29

آبان

1403


اجتماعی

25 شهریور 1403 08:07 0 کامنت

کودکان در هر سنی تجربه کسب می‌کنند و از اطرافیان و محیط پیرامونشان درس می گیرند . یکی از حساس‌ترین دوره برای کودکان، جدا شدن آن‌ها از محیط خانواده و ورودشان به پیش دبستانی است .

بهتر است فرزندان را برای این جداسازی های چندساعته آماده کنید تا  بتوانند تعامل و مراودات بهتری با همسالان و مربیان خود داشته باشند. برای آماده سازی کودکان بازی های هدفمندی طراحی شده که بسیاری از کارشناسان و روانشناسان کودک به انجام این بازی‌ها و نظارت والدین اصرار دارند. از آنجایی که کودکان در سنین پیش دبستانی بیشتر فرصت تعامل با بازی‌های مختلف را دارند، در نتیجه می‌توانند مهارت‌های اجتماعی و تحصیلی خود را بهبود بخشند.

این بازی‌های هدفمند می‌توانند به توسعه مهارت‌های مهمی مانند هماهنگی دست و چشم، حل مسئله و تفکر انتقادی کمک کنند. علاوه بر این، بازی‌های هدفمند می‌توانند فرصتی را برای کودکان ایجاد کنند تا در مورد موضوعات مختلف مانند ریاضی، علوم و زبان بیاموزند. یکی از این بازی‌ها، «بازی چترنجات» است . در این بازی کودکان به شکل دایره دور یکدیگر جمع می‌شوند و یک پارچه بزرگ را به صورت گروهی در هوا نگه می‌دارند. یکی از کودکان باید توپ را روی پارچه بیاندازد و کودکان دیگر با استفاده از پارچه آن را بالا و پایین بیاندازد. در این بازی هدف این است که کودکان با هماهنگی حرکت کنند و مانع از افتادن توپ به روی زمین شوند. در ادامه می‌توان برای افزایش پیچیدگی بازی از چند توپ به صورت همزمان استفاده کرد.

این بازی علاوه بر بهبود تعامل اجتماعی و افزایش تمرکز کودکان به افزایش هماهنگی بین چشم و عضلات آن‌ها نیز کمک زیادی می‌کند.از دیگر بازی های هدفمند در این دوران می‌توان به بازی‌ها و فعالیت هاییی مانند نقاشی ،رنگ آمیزی،درست کردن کاردستی  و.. اشاره کرد. والدین می توانند با انجام این بازی‌ها کودک را با مفاهیمی همچون رنگ،اشیا، کوچک و بزرگی، بالا و پایین، سبک و سنگین،مشاغل،حیوانات و ... آشنا سازند.  بازی های پرتابی نیز یکی از بازی های دوست داشتنی در میان کودکان است به این معنی که می توانید سه سبد با سه رنگ توپ در اختیار آن‌ها قرار دهید و بگویید هر رنگ توپ را باید در همان رنگ سبد بیاندازد. این بازی علاوه بر اینکه دقت و تمرکز کودک را افزایش می‌دهد، حس مسئولیت‌پذیری و نظم او را نیز افزایش می‌دهد.

همچنین بازی‌های تخیلی نیز بخش مهمی از رشد کودک است و بازی‌های هدفمند می‌توانند این نوع بازی را آسان‌تر کنند. بازی‌هایی که شامل بازی وانمودی، داستان سرایی یا خلق جهان‌های تخیلی هستند، می‌توانند به رشد تخیل و خلاقیت کودکان کمک کنند.فراموش نکنید در انتخاب بازی‌های هدفمند به سن، توانایی و علاقه کودکان توجه کنید . انتخاب بازی‌هایی با محتوای آموزشی مناسب و تنوع در بازی‌های هدف دار باید با علایق و روحیات کودک سازگار باشد. بازی‌های هدفمند می‌توانند به کودکان کمک کنند تا به شیوه‌ای سرگرم کننده و جذاب، مهارت‌های مختلف را یاد بگیرند.

روزنامه صبح ساحل

تگ ها:

دیدگاه ها (0)
img