02

آذر

1403


سیاسی

03 مهر 1403 08:33 0 کامنت
انتخاب استاندار بومی برای نخستین بار در کردستان؛ اخبار حاصله در خصوص حمایت تمام‌قد مجمع نمایندگان هرمزگان از گزینه‌های بومی و توجه و تأکید رئیس‌جمهور به جلب رضایت مجمع نمایندگان در زمینهٔ انتخاب استانداران؛ جملگی نشان از آن دارد که هرمزگان بیش از هر زمان دیگری به فرصتِ «انتخاب استاندار بومی» نزدیک شده است. در همین رابطه با «همایون امیرزاده» فعال سیاسی-فرهنگی گفتگو کرده‌ایم.
امیرزاده با تأکید بر اینکه هرمزگان زنگ تفریح مدیران کم‌تجربه نباید باشد گفت: «هرمزگان نیازمند استانداری با بینش فراگیر است و یک استاندار جناحی نمی‌تواند استان را به سرمنزل مقصود برساند. اگر استاندار آینده درگیر مسائل پیش‌پاافتاده جناحی باشد از رسالت بزرگی که در بحث توسعه‌ی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بر دوشش است، جا می‌ماند».
  

 برخی استانداران حتی فرصت نکردند نام مناطق هرمزگان را به یاد بسپارند

همایون امیرزاده افزود: عرض تبریک دارم به مردم کردستان که صدای آن‌ها توسط رئیس‌جمهور محترم و حاکمیت شنیده شد و بعد از مدت‌ها آرزوی کردستانی‌ها با انتخاب یک فرد بومی محقق شد. این نوع انتخاب نشان‌دهنده‌ی صداقت آقای پزشکیان در موضوع قول‌های دوره انتخابات است.
وی اضافه کرد: اکثر کاندیدا بعد از پایان کارزار انتخابات قول‌ها و وعده‌های خود را فراموش می‌کنند؛ اینکه آقای پزشکیان با همان نگاه بی‌آلایش و صادقانه سعی دارند که قول‌های انتخاباتی خودشان یعنی تقویت گفتمان وفاق و توجه به مناطق مختلف کشور را عملیاتی کنند، نشانه‌های خوبی از آغاز تغییرات سیاسی-مدیریتی در کشور است.
این فعال سیاسی بابیان اینکه هرمزگان نیز در طول دهه‌های گذشته از انتخاب مدیر عالی غیربومی رنج‌برده است؛ گفت: نه اینکه تمام استانداران غیربومی که به هرمزگان آمدند موفق نبودند البته که برخی از استانداران در تربیت نیروی بومی موفق بودند و سعی کردند کادر‌سازی‌هایی انجام دهند اما چون عمر مدیریتی آن‌ها اکثراً کم بوده است اگر نیاتی هم این مدیران یا استانداران غیربومی داشتند محقق نشده است.
امیرزاده اضافه کرد: معمولاً وقتی نیرویی خارج از استان وارد هرمزگان می‌شود یک مدت قابل‌توجهی را باید به شناخت محیطی بپردازد. مدیران و استاندارانی داشتیم که آمدند و رفتند اما حتی فرصت نکردند نام برخی از مناطق استان را به یاد بسپارند. وقتی از درون مجموعه هرمزگان زمینه برای انتخاب استاندار فراهم شود؛ قطعاً همگرایی درونی ایجاد می‌شود. همچنین مطالبات و انتظار تلاش مضاعف از استاندار بومی بیشتر است.
  

 اتحاد درون استانی برای انتخاب استاندار بومی احساس می‌شود

این فعال سیاسی-فرهنگی در خصوص رصد همگرایی و وفاق میان نیروهای سیاسی استان برای انتخاب استاندار بومی گفت: به‌عنوان یک هرمزگانی که در حال حاضر خارج از استان است اما ارتباطات پیوسته‌ای در درون استان دارد می‌گویم که این مدل همگرایی در داخل استان که الآن برای انتخاب یک استاندار بومی پیش‌آمده قطعاً انسجام‌ساز است و باعث همدلی می‌شود و پیام متفاوتی را نسبت به دوره‌های گذشته به مرکز اعلام می‌کند. این همگرایی را حس می‌کنیم؛ هرروز تقویت می‌شود؛ ان‌شالله نتیجه این همگرایی نیروهای اصلی و ماندگار استان، انتخاب استانداری ماندگار از درون هرمزگان عزیز باشد.
وی افزود: پربسامد بودن وفاق بین گروه‌های سیاسی-اجتماعی {و نه گروه‌های غیر اصیل که یک‌شبه حضور و ظهور پیدا می‎کنند و بعد محو می‌شوند} دیده می‌شود. نیروهای درونی استان هرمزگان فارغ از هر جناح‌بندی حول محور گزینه‌های بومی در تلاش هستند؛ این تلاش بسیار ارزشمند است و تا همین الآن هم باید به نیروهای درونی هرمزگان تبریک گفت.
امیرزاده افزود: لازم است تأکید کنم که این همگرایی نشان‌دهنده‌ی بلوغ سیاسی- اجتماعی گروه‌های سیاسی استان و نمایانگر هم‌صدایی مؤثری است که در هرمزگان بعد از مدت‌ها ایجادشده است.
وی بابیان اینکه ما حق نداریم نگاه متعصبانه‌ای نسبت به سکان‌داری مهم‌ترین رکن اجرایی و حاکمیتی یک کشور برای استان یعنی استانداری داشته باشیم، اظهار کرد: نباید نگاه ما صرف بومی‌گرایی بدون پشتوانه منطقی باشد. بومی‌گرایی نباید منجر به این شود که چشمانمان را بر روی کشف نیروهای توانمند بومی ببندیم؛ یعنی بگوییم چون یک نفر صرفاً هرمزگانی است پس می‌تواند استاندار باشد. این نگاه بسیار غلط و مخرب است.
این فعال سیاسی-فرهنگی خاطرنشان کرد: بسیاری از مواقع ما چوب عدم توانمندی نیروی بومی را خوردیم چه در داخل و چه در خارج از استان؛ بعد شاهد بودیم کسانی سکان استانداری هرمزگان را بر عهده گرفتند که در مقایسه با نیروهای متوسط هرمزگان هم آن‌چنان توانی از خودشان نشان ندادند.
به گفته امیرزاده، نیروهای هرمزگان حتی در موفقیت استانداران کم‌توان هم نقش برجسته‌ای داشتند. خیلی از افرادی که در استان هرمزگان آمدند استاندار شدند و بعد پله‌های ترقی را به‌عنوان معاون وزیر و... طی کردند، پشتوانه‌ی اجرایی آن‌ها بدنه هرمزگانی بوده؛ این بدنه کارشناسی متعلق به هرمزگان است.
  

 هرمزگان پله ترقی تازه‌کارها نیست

این فعال سیاسی-فرهنگی درباره مؤلفه‌های انتخاب استاندار گفت: هرمزگان نباید پله‌ی ترقی برای کسانی باشد که در سیستم حاکمیتی باید برای خود جای پا باز کنند. هرمزگان کارگاه آموزشی مدیران خارج از استان نیست. هرمزگان نباید استانی باشد که در مقاطع مهم تغییر مدیریت‌ها به حاشیه برود؛ چون هرمزگان منحصربه‌فرد است و کسی باید اینجا خدمت کند که اول شناخت محیطی کاملی داشته باشد و دوم بتواند ظرفیت‌های مهم استان را به‌خوبی شناسایی کند و به کار بگیرد.
امیرزاده تأکید کرد: هرمزگان استانی کم‌برخوردار نیست؛ هرمزگان از ظرفیت‌های اجرایی، اقتصادی و توانمندی‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بسیار برخوردار است لذا کسی باید هرمزگان را تولیت کند که یک نگاه بسیطی داشته باشد. هرمزگان ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و عقبه بسیار قوی فرهنگی دارد. اگر استاندار هرمزگان نگاه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نداشته باشد نمی‌تواند موفق شود. استاندار هرمزگان باید ظرفیت‌های پس‌کرانه‌های خلیج‌فارس و مکران را به‌خوبی در وجود خود ملکه کرده باشد. اگر استانداری بیاید که فهم درستی از زیرساخت‌های توسعه‌ی اقتصادی دریا محور نداشته باشد نمی‌تواند این استان را به‌خوبی مدیریت کند.

 هرمزگان امروز نیازمند استاندار مطالبه‌گر است

  
وی بابیان اینکه هرمزگان نیازمند استانداری است که نگاه خارج از مرزها و درواقع نگاه فرامرزی داشته باشد، گفت: مگر می‌شود در حاشیه شمال خلیج‌فارس بود اما استاندار هرمزگان از اتفاقات و تغییرات جنوب خلیج‌فارس بی‌اطلاع باشد. مگر می‌توان تصور کرد که کسی استاندار هرمزگان باشد که خلیج‌فارس را نشناسد و ابعاد مهم اقتصادی این استان را درک نکرده باشد. شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی بهترین تعبیر را در مورد هرمزگان و بندرعباس داشتند که هرمزگان لبه جلویی منطقه‌ی نبرد است یعنی اگر خدایی نکرده اتفاقی برای کشور بخواهد رخ دهد، بندرعباس ما یکی از اهداف مهم است.
این فعال سیاسی-فرهنگی در پایان اظهار کرد: اگر استاندار آتی نگاه سرمایه‌گذاری نداشته باشد نمی‌تواند با منابع اندکی که از مرکز تزریق می‌شود توسعه‌ای محقق کند. استان هرمزگان استانداری می‌خواهد که دست گدایی به سمت مرکز دراز نکند چگونه می‌شود که بسیاری از منابع استان به حوزه‌های حکمرانی ملی واریز شود اما هرمزگان خودش بی‌بهره باشد. هرمزگان امروز نیازمند یک استاندار مطالبه گر، عالِم و با شناخت از عرصه‌های ملی است.

روزنامه صبح ساحل

تگ ها:

دیدگاه ها (0)
img