29

آذر

1403


یادداشت

14 مهر 1403 08:20 0 کامنت

 ایران با برخورداری از ۶۸ گونه ماده‌ی معدنی و شناسایی نزدیک به ۶۰ میلیارد تُن ذخایر زیرزمینی از دید گوناگونی، در بین ۲۰۰ کشورجهان، در جایگاه دهم دنیا قرار دارد. به عبارت دیگر حدود ۷ درصد از ذخایر معدنی کل جهان در کشور ما قرار دارد.
با وجود این موهبت بزرگ، ایران باید به صورت بالقوه یکی از ثروتمندتربن کشورهای دنیا محسوب شود و با این فرض چون بخش صنعت و معدن برای کشور پولساز است باید ایمنی و رفاه برای کارکنان و کارگران این بخش همانند صنعت نفت جزو اولويت‌های وزارت صمت باشد. اما حادثه دلخراش و جانسوز معدن طبس که بسیاری از خانواده‌ها را در سوگ عزیزانشان نشاند و دل همه‌ی ایرانیان را به درد آورد گویای چیز دیگری است. جمعی از کارگران معدن بدون اینکه ایمنی استاندارد و مرسومی داشته باشند در اعماق زمین(عمق ۲۵۰ متری زمین و۷۰۰ متری به صورت مورب)در گرمای جانسوز و در لابلای گازهای خطرناک با حقوق پایینی مشغول کار بودند.به اذعان کارشناسان با یک سنسوری که نسبت به غلظت گاز متان حساس است و هشدار می‌دهد، می‌شد جلوی این فاجعه را گرفت و 52 خانواده را این چنین داغدار نکرد.
سوالات متعددی اینجا باید پاسخ داده شود. آیا مسئولین از خرابی سنسور مطلع بودند و هیچ اقدامی نکردند و یا اطلاع نداشتند که آن هم عذری بدتر از گناه است؟ آیا همه‌ی کسانی که در جلوگیری از بروز این فاجعه کوتاهی و یا سهل‌انگاری کردند توبیخ و مجازات و اخراج خواهند شد؟چرا بعد از بازدید رئیس جمهور فقید از این معدن و دستور ویژه‌ی ایشان این مشکلات رفع نشد؟چرا از انفجار معدن پورت استان گلستان و کشته شدن چند ده کارگر زیر آوار و توجه افکار عمومی به مسئله ایمنی و بهداشت کار باز هم درس عبرتی گرفته نشد؟این نخستین بار نیست که معدن طبس دچار حادثه کار می‌شود و در سال ۱۴۰۰ وقوع حادثه در این معدن یک کشته و یک زخمی برجای گذاشت. چرا بعد از گذشت ۳ سال فکری برای رسیدگی و نظارت بر ایمنی این معدن صورت نگرفت تا این فاجعه پیش بیاید؟
آیا مقصرین این فاجعه از صدر تا ذیل استعفا خواهند داد؟ آیا وزارت صمت به خانواده‌های جانباختگان غرامت پرداخت خواهد کرد؟ و سوالی اساسی‌تر آیا من بعد ایمنی کارگران بخش صنعت از عمق معادن تا صنایع ذوب و احیا و مراحل بعدی، اولویت اول وزارت صمت خواهد بود؟ و آیا شرط فعالیت معادن چه خصوصی و چه دولتی ایمنی کامل و استاندارد با نظارت دولت در صدر برنامه‌های وزارت صمت قرار خواهد گرفت؟ و ده‌ها آیا و چراهای دیگر که در این زمینه وجود دارد و باید به آنها پاسخ صریح و شفاف داده شود تا دیگر هیچ کارگری در زیر چرخ‌های معیوب صنعت کشته نشود و حسرت دیدن دوباره هیچ پدری به دل هیچ زن و فرزندی نماند.

 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img