فرهنگی و هنری
به مناسبت سند خواهرخواندگی میان کنگ و لافت ناخدایان کنگ سفری به سمت لافت داشتند تا گواهی شود بر پیوند عمیق و دیرینهای که موجهای خلیج فارس میان این دو بندر بافتهاند. این سند، صدای خاطرات و تاریخ مشترکی است که در قلب مردمان این دو سوی آب نهفته است.
به گزارش صبح ساحل، سفر ناخدایان از بندر کنگ به لافت، روایتی از اتصال و پیوند عمیق این دو بندر کهن ایرانی است، که برای سدهها در فرهنگ و تاریخ دریانوردی خلیج فارس جایگاه ویژهای داشتهاند. ناخدایان و ملوانان کنگی که به قصد سفر راهی دریا میشوند، مسیری را طی میکنند که در گذشته برای تجارت میان این دو بندر تاریخی برقرار بوده است. این سفر در واقع احیای سنتی است که زمانی بخشی از زندگی روزمره مردمان منطقه بود و تجار و ملوانان با استفاده از لنجهای بادبانی، کالاها و منسوجات را بین دو بندر جابجا میکردند.سفر ناخدایان از بندر کنگ به جزیره لافت با لنج، قصهای کهن و مملو از خاطرات دریا و بادهای خلیج فارس است. این مسیر آبی که امروز همچنان به واسطه لنجهای چوبی و شناورهای کوچک طی میشود، ریشه در قرنها پیش دارد؛ زمانی که لنجها تنها راه ارتباط و تجارت میان بنادر بودند. در آن روزگار، ناخدایان با دانش بومی خود از ستارگان و بادها، راه خود را در دل آبهای نیلگون مییافتند و از کنگ و لافت، کالا و مسافر را با عشق و ایمان به مقصد میرساندند. این سفرها قلب تپنده فرهنگ دریانوردی جنوب ایران به شمار میرفت و همچنان، بازتابی از میراث و هویت مردمان جنوبیست که در یادها باقی مانده است.پای صحبت یکی از ناخدایان که نشسته باشی میدانی دریا رابطهی عمیقی با این افراد دارد؛ دریا برای ناخدایان کنگی چیزی فراتر از کار یا گذران زندگی است؛ دریا عشقِ دیرینهی آنهاست، ناخدا حاج علی فروزان در میان خاطراتش مرور میکند؛ لنچ فقط یک قایق نیست؛ خانهای است روی آب، جایی که شاید روزها دور از خانوادههایمان بودیم، اما در کنار امواج بوده و سالها با آنها زیستهایم.
ما ناخدایان، شبهای بسیاری را زیر آسمان پرستاره، دل به دریا سپردهایم و با نجواهای کهن اجدادمان از ستارگان و بادهای موسمی، راه را یافتهایم. دریا برایمان یادآور شجاعت است ما نسل به نسل، هنر دریانوردی را به فرزندانمان میسپاریم چراکه هر موج برایمان قصهای از گذشته است و باید این رسم ماندگار باشد.ساحل لافت میزبان ناخدایان بندرکنگ بود و این میزبانی با جشن و موسیقی همراه شد. پس از نماز عشا در بندر تاریخی لافت، ناخدایان این دو بندر در مراسم شاواری گرد هم آمدند. شعرها و آوازهایی که در این مراسم خوانده میشوند، بیانگر عشق، غربت و زندگی در کنار دریا است که با استفاده از سازهای محلی مثل نیانبان، دهل و عود اجرا میشوند.این شبنشینی سنتی با موسیقی سنتی همراه بود، مهمانان لافت فرصتی یافتند تا با دوستان دیرین خود تجدید دیدار کنند.
«حاج غلام یزدانپناه»رئیس شورای شهر تاریخی کنگ در این مراسم ضمن تشکر از مردم لافت گفت: « مردمان جزیره لافت و شهر کنگ رابطهای دوستانه و برادرانه دارند و رفت و آمد خانوادگی بین آنها برقرار است. این مراسم به یادآوری خاطرات ناخدایان و مردمان دیگر جزایر نیز کمک میکند. این مراسم فرهنگی نه تنها جنبه تفریحی دارد، بلکه نوعی پاسداشت فرهنگ بومی و تاریخچه زندگی مردمان این مناطق نیز محسوب میشود».
نظرسنجی
اخبار مرتبط
جزییات خواندنی از فیلم زندگی رضا صادقی
عمل به قرآن رمزموفقيت ملت ايران است
عرضه کتاب با 40 درصد تخفیف در نمایشگاه کتاب
پشتكوهی: از نمایشی كه دغدغه مردم ندارد، بیزارم!
معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر خیابانی حوزه هنری هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار