02

دی

1403


اقتصادی

20 آبان 1403 20:27 0 کامنت

کارشناس مسئول زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی هرمزگان دلیل این موضوع را عدم هماهنگی زنبورداران با همکاران حوزه خدمات و جهاد کشاورزی دانست و گفت: سم‌پاشی اطراف کندوها کاری غیراصولی و برای خود کندوها و زنبورها هم مضر است و این اقدامات از سوی زنبورداران حرفه‌ای و متخصص هرگز انجام نمی‌شود.
«افروز ترکی»  گفت: فرآیند کوچ زنبورها به‌صورت قانونی ابتدا باید از شهرستان مبدأ کارهای دامپزشکی آن انجام شود و با هماهنگی همکاران ما در شهرستان مقصد نامه کوچ گرفته شود. اگر زنبوردار جای مشخصی نداشته باشد و با باغدار خاصی هماهنگ نشده باشد برای وی مکانی تعیین می‌شود.وی ادامه داد: متأسفانه اکثرزنبورداران مهاجر بدون هماهنگی همکاران ما در مرکز خدمات و جهاد کشاورزی اسکان پیدا می‌کنند و ممکن است با سم‌پاشی اطراف کندوها و عدم اطلاع مرکز خدمات و جهاد کشاورزی مشکلاتی چون مرگ زنبورخواران را به وجود آورند. این مقام مسئول ادامه داد: سم‌پاشی و اقدامات این‌چنینی را زمانی می‌توانیم کنترل کنیم که زنبوردار و باغدار با همکاران ما در مرکز خدمات و جهاد کشاورزی هماهنگ باشند.

 وی در رابطه با سم‌پاشی اطراف کندوها توسط زنبورداران گفت: سم‌پاشی زنبورستان معمولاً رایج نیست. البته داروهایی برای کنترل بیماری زنبوران درون کندو استفاده می‌شود. از طرفی سم‌پاشی اطراف کندوها کاری غیراصولی و برای خود کندو هم بسیار مضر است. این مقام مسئول ادامه داد: زنبورداران معمولاً به علت تلفاتی که سم‌پاشی برای کندو به همراه دارد از این اقدام خودداری می‌کنند. حتی سم‌پاشی باغ و مزارع اطراف هم برای کندو مضرر است. وی افزود: زنبورداری در استان هرمزگان بیشتر در شهرستان‌های بندرعباس رودان و حاجی‌آباد انجام می‌شود. هم زنبورداران بومی و هم زنبوردارن مهاجر بیشتر در این سه شهرستان حضور دارند.
وی در رابطه با مکان زنبورداری اضافه کرد: همکاران ما در شهرستان با توجه به پوشش گیاهی، مرتع‌ها، باغ‌ها و مزارع به زنبوردار جایی مناسب ازلحاظ گذرگاه و اسکان در زمستان پیشنهاد می‌دهد.


البته این مکان برای گذران در زمستان و افزایش جمعیت زنبوران است و با تائید زنبوردار انجام می‌شود. این مقام مسئول در رابطه با فعالیت زنبورداری و پرورش زنبورعسل گفت: کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند مانند سایر فعالان حوزه کشاورزی بایستی مهارت‌های لازم برای زنبورداری و پرورش آن را کسب کنند اما تشکل‌هایی مانند شرکت تعاونی زنبوردارن نیز وجود دارد که می‌توانند در آن عضوشوند البته الزامی برای عضویت در این شرکت‌ها وجود ندارد. هر شخصی می‌تواند در صورت کسب مهارت‌های لازم در این حوزه فعالیت کند.این مقام مسئول تأکید کرد: سم‌پاشی برای کندو بسیار مضرر است. زنبور حشره‌ی بسیار حساسی است، حتی اگر جایی ترانس برق وجود داشته باشد به خاطر فرکانس‌های برق زنبورها از آن فضا فاصله می‌گیرند.

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img