اقتصادی
هرساله بسیاری از پرندگان برای گذراندن پاییز به ایران میآیند که هرمزگان نیز یکی از مقاصد حضور پرندگان از جمله زنبورخواران است. معمولا در این ایام از سال شاهد مرگ دلخراش تعدادی از پرندگان زنبورخوار اطراف مزارع پرورش زنبور عسل هستیم که با واکنشهای زیادی از سوی حامیان محیطزیست همراه است.
در همین راستا با یکی از کارشناسان جهادکشاورزی گفتگو و علت مرگ این پرندگان را بررسی کردیم. این مقام مسئول معتقد است که سمپاشی اطراف کندوها موجب تلف شدن پرنده زنبورخوار میشود.
کارشناس مسئول زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی هرمزگان دلیل این موضوع را عدم هماهنگی زنبورداران با همکاران حوزه خدمات و جهاد کشاورزی دانست و گفت: سمپاشی اطراف کندوها کاری غیراصولی و برای خود کندوها و زنبورها هم مضر است و این اقدامات از سوی زنبورداران حرفهای و متخصص هرگز انجام نمیشود.
«افروز ترکی» گفت: فرآیند کوچ زنبورها بهصورت قانونی ابتدا باید از شهرستان مبدأ کارهای دامپزشکی آن انجام شود و با هماهنگی همکاران ما در شهرستان مقصد نامه کوچ گرفته شود. اگر زنبوردار جای مشخصی نداشته باشد و با باغدار خاصی هماهنگ نشده باشد برای وی مکانی تعیین میشود.وی ادامه داد: متأسفانه اکثرزنبورداران مهاجر بدون هماهنگی همکاران ما در مرکز خدمات و جهاد کشاورزی اسکان پیدا میکنند و ممکن است با سمپاشی اطراف کندوها و عدم اطلاع مرکز خدمات و جهاد کشاورزی مشکلاتی چون مرگ زنبورخواران را به وجود آورند. این مقام مسئول ادامه داد: سمپاشی و اقدامات اینچنینی را زمانی میتوانیم کنترل کنیم که زنبوردار و باغدار با همکاران ما در مرکز خدمات و جهاد کشاورزی هماهنگ باشند.
وی در رابطه با سمپاشی اطراف کندوها توسط زنبورداران گفت: سمپاشی زنبورستان معمولاً رایج نیست. البته داروهایی برای کنترل بیماری زنبوران درون کندو استفاده میشود. از طرفی سمپاشی اطراف کندوها کاری غیراصولی و برای خود کندو هم بسیار مضر است. این مقام مسئول ادامه داد: زنبورداران معمولاً به علت تلفاتی که سمپاشی برای کندو به همراه دارد از این اقدام خودداری میکنند. حتی سمپاشی باغ و مزارع اطراف هم برای کندو مضرر است. وی افزود: زنبورداری در استان هرمزگان بیشتر در شهرستانهای بندرعباس رودان و حاجیآباد انجام میشود. هم زنبورداران بومی و هم زنبوردارن مهاجر بیشتر در این سه شهرستان حضور دارند.
وی در رابطه با مکان زنبورداری اضافه کرد: همکاران ما در شهرستان با توجه به پوشش گیاهی، مرتعها، باغها و مزارع به زنبوردار جایی مناسب ازلحاظ گذرگاه و اسکان در زمستان پیشنهاد میدهد.
البته این مکان برای گذران در زمستان و افزایش جمعیت زنبوران است و با تائید زنبوردار انجام میشود. این مقام مسئول در رابطه با فعالیت زنبورداری و پرورش زنبورعسل گفت: کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند مانند سایر فعالان حوزه کشاورزی بایستی مهارتهای لازم برای زنبورداری و پرورش آن را کسب کنند اما تشکلهایی مانند شرکت تعاونی زنبوردارن نیز وجود دارد که میتوانند در آن عضوشوند البته الزامی برای عضویت در این شرکتها وجود ندارد. هر شخصی میتواند در صورت کسب مهارتهای لازم در این حوزه فعالیت کند.این مقام مسئول تأکید کرد: سمپاشی برای کندو بسیار مضرر است. زنبور حشرهی بسیار حساسی است، حتی اگر جایی ترانس برق وجود داشته باشد به خاطر فرکانسهای برق زنبورها از آن فضا فاصله میگیرند.
روزنامه صبح ساحل
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
بیش از 5هزار میلیارد ریال یارانه به خانوارهای هرمزگان پرداخت شد
تعمیر اسکله های بندرشهیدرجایی برای نخستین بار در ایران
جشنواره پاییزه بانک رفاه آغاز شد
ثبت رکورد جدید تولید روزانه آهن اسفنجی در شرکت فولاد هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
لیگ دسته اول فوتبال باشگاههای هرمزگان؛ امید سنگین جان یک تنه، اتحاد بندر پل را شکست داد
شطرنج ریتد بلیتس جام خلیج فارس؛ شیرازیها اول و دوم شدند
بهترین کتاب صوتی برای آرامش اعصاب رایگان [8 صوت پرفروش و معروف]
مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد هرمزگان درگذشت
جوانی در هرمزگان قربانی فروش خودرو در سایت دیوار شد؛ جنایت هولناک در دل سناریوی سرقت
احتمال افزایش قیمت بنزین؛ نمایشگرهای پمپبنزین هشترقمی میشوند