29

آذر

1403


سیاسی

فرهنگی و هنری

17 آذر 1403 20:19 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، سید عباس صالحی در تشریح آیین نامه شورای فرهنگ عمومی گفت: طبق فرموده رهبر انقلاب، شورای فرهنگ عمومی باید ببیند در این حوزه، درحال حاضر چه اتفاقی می‌افتد؟ به کجا می‌رویم؟ چه چیز در انتظار ما است؟ و چه راهی را باید برویم؟ 

وی با بیان اینکه همانگونه که استاندار اشاره کردند ما در معرض مجموعه‌ای از معادلات بیرون و اتفاقات داخلی قرار داریم، عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی به یک بازآرایی مجدد ساختاری و نرم‌افزاری نیاز دارد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مصوبه‌ای که ستاد مهندسی فرهنگی کشور در اواخر دولت سیزدهم داشتند بسیار موثر و کارآمد است. نهادی به مانند شورای فرهنگ عمومی نداریم که در این حد شبکه پیوسته نهادی داشته باشد. بخشی از مشکلات این شورا در آیین نامه جدید رفع خواهد شد. اقداماتی در بحث بازآرایی ساختاری با مصوبه مذکور شده است. 

صالحی با بیان اینکه امیدوار هستم در استان هرمزگان این الگوی جدید را بتوانیم پیش ببریم، گفت: مسئله‌های ما، در حوزه فرهنگ عمومی متاکثر و حاد هستند. شورای فرهنگ عمومی فرصتی است برای اتفاقات بزرگ. پاره‌ای از موانع وجود داشته است اما با آیین‌نامه جدید فرصت‌های خوبی را می‌توان خلق کرد.

 وزیر فرهنگ و ارشاد افزود: استان هرمزگان می‌توان الگوی خوبی در اجرای این تغییرات باشد. امیدواریم با این آیین نامه بتوانیم اتفاق مثبتی را در ساختار این شورا را شاهد باشیم.

 

استاندار هرمزگان: شورای فرهنگ عمومی استان موضوع محور و با دستور کار بلندمدت دنبال شود 

استاندار هرمزگان بمنظور دستیابی به نتایج ملموس بر موضوع محوری جلسات شورای فرهنگی و پیگیری دستورکارها بصورت سالانه یا دوسالانه تأکیدکرد. 

محمد آشوری تازیانی در هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان که در محل دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد با تأکید بر اینکه عرصه فرهنگ عرصه ای پیچیده است افزود: در حوزه فرهنگی نیازمند اجماع هستیم و دراین زمینه باید گزاره مبنایی را در دستور کار قرار دهیم. 

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برای حل چالش‌های فرهنگی باید تحلیل درستی از وضعیت فرهنگی استان و کشور داشته باشیم گفت: مسئله انکار ناپذیر این است که ما اکنون در یک رقابت و جنگ فرهنگی و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب تهاجم فرهنگی و ناتو فرهنگی قرار داریم و آژیر خطر این مسئله بارها به صدا در آمده اما برخورد مناسبی صورت نگرفته است. 

وی تصریح کرد: یکی از معضلات فرهنگی تغییر در سبک زندگی است که با توجه به فرآیند جهانی شدن با چالش‌های جدی بویژه گسست بین نسلی روبرو شده‌ایم. 

استاندار هرمزگان با تأکید بر اینکه منشور فرهنگی ما باید دارای غنا لازم باشد گفت: یکی از مباحث مورد غفلت، بحث مردمی‌سازی فرهنگ است اگر مردم در عرصه‌های فرهنگی ورود کنند همچون مسائل دینی و مذهبی شاهد شکوفایی خواهیم بود و مردم به صورت خودجوش آن را مدیریت می کنند. 

وی با اشاره به اینکه مردم را در برنامه‌های فرهنگی مشارکت دهیم و از این ظرفیت اساسی استفاده کنیم اظهار داشت: باید مسائل فرهنگی موضوع بندی شود و بر اساس اولویت‌ها بر حل این مسایل مطابق با برش نقشه فرهنگی کشور تمرکز کنیم تا در نهایت شاهد حل این مسائل باشیم.

 آشوری تازیانی گفت:استان هرمزگان در معرض جعل فرهنگی از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قرار دارد، متاسفانه آنها فرهنگ، موسیقی، آداب و سنن و معماری ما را جعل می کنند.

 وی تاکید کرد: در حوزه ملی نیز این مسیله صدق می کند و ترکیه با ساخت سریال های تاریخی هویت ملی ما را جعل می کنند در حالی که عمق ایران به لحاظ پهنه سرزمینی گسترده است و فرهنگ آن به قرون و اعصار طولانی می‌رسد.

 نماینده عالی دولت در استان هرمزگان گفت: پیشنهاد می کنم جلسات شورای فرهنگ عمومی استان موضوع محور و با دستور کار مشخص به صورت سنواتی تدوین شود و معضلاتی اگر هست بر این اساس حل شود.

 

دیدگاه ها (0)
img