29

آبان

1403


اقتصادی

20 خرداد 1391 18:18 0 کامنت

صبح ساحل، سیاست :مدیرعامل شرکت تعاونی نخیلات فین گفت: آفت زنجره (شیرو)  از 70 سال پیش برنخلستان سایه انداخته وانتظار می‌رود مسوولان مانند اوایل انقلاب تدابیری مقابله‌ای با این مهم بیاندیشند. عبدالحمید ترابی بابیان اینکه تا اوایل انقلاب سمپاشی هوایی انجام می‌شود تصریح کرد: مسوولان باید با این معضل مبارزه جدی داشته باشند زیرا از 25 سال پیش تاکنون سم‌پاشی انجام نشده است عضو اتحادیه مرکزی نخلداران کشور اضافه کرد: درحال‌حاضر نخیلات توسط مردم سم‌پاشی می‌شود واین درحالی است که میانگین فین در مجموع خرده پا هستند وقادر به تامین سم و سم‌پاشی مورد نیاز نیستند. ترابی بیان کرد: درسالی که توسط مقام معظم رهبری سال تولید ملی وحمایت از کار وسرمایه ایرانی نامیده شده وهرمزگان به عنوان استان مقدم تولید خرماست باید توجه بیشتری به این امرشود. وی اضافه کرد: از سوی سازمان جهادکشاورزی تنها جهادکشاورزی دستگاه سم‌پاشی برای نخلستان‌های این شهر درنظر گرفته شده که دست دوم و ناکارآمد بوده است. عضو هیئت مدیره اتحادیه نخلداران استان تصریح کرد: همانگونه که نفت وسوخت یکی از انرژی‌های دنیا درتولید به شمار می‌رود خرما نیز به عنوان انرژی انسانی می‌تواند مانندکارخانه پتروشیمی به عنوان سوخت مهم بیش از 500 نوع فرآوری ومشتقات از آن کسب وبه دنیا معرفی کرد. ترابی با انتقاد از پایین‌بودن نرخ عرضه خرما توسط نخلداران واختلاف قیمت آن دربازار گفت: 51 نمونه خرما درفین تولید ونوع خنیزی رضوان مرغوب‌ترین وسرآمد است اما به قیمت کمتر از 300 تومان به ازای هرکیلو درسال گذشته از دست کشاورز خریداری وبه قیمت هنگفت دربازارهای داخلی فروخته شد.دبیراجرایی خانه کشاورز نیز درادامه این مبحث بیان کرد: آفت زنجره بخش عظیمی از نخلستان‌ها را آلوده کرده است.ابوطالب جوادی خاطرنشان کرد: درمصاحبه اخیربنده با روزنامه صبح‌ساحل به اشتباه مجموع اراضی سطح زیرکشت خرما 700 هکتار قید شده بود که این رقم فقط مربوط به فین بوده که تمام منطقه مساحت نخلستان‌ها به 30 هکتار می‌رسد.

سایه آفت زنجره همچنان برسرنخلستان‌های هرمزگان

این فعال بخش کشاورزی استان به خسارات ناشی از آفات محصولات کشاورزی اشاره کردوگفت: پروانه مینوز یا «شب‌پره» بیش از 10 تا 15 میلیون تومان خسارت بردوش کشاورزان گذاشته وخانه کشاورز و کشاورزان منطقه پیشنهادمی‌کنند که مطالعات کافی برای مبارزه با این آفت مخرب به وجود آید وچنانچه مبارزه میسرنیست صندوق بیمه کشاورزی ویا هربیمه‌ی دیگری که سازمان کشاورزی آن را تایید می‌کند تعهد پرداخت خسارت ناشی از این آفت را بنماید. جوادی ادامه داد: در صورتی که امکان مبارزه با این آفت میسر نیست وصندوق بیمه کشاورزی هم قادر به جبران خسارت نیست بهتر است کشاورزان از کاشت محصول خودداری کنند زیرا خسارت‌های آن میلیاردی بوده است. دبیراجرایی خانه کشاورز گفت: درشرایطی که هر کیلو بذر یک میلیون و دویست هزار تومان وتولیدنهال گوجه به صورت گلدانی وبوته‌ای 130 تومان از حاجی‌آباد(بدون احتساب هزینه حمل‌ونقل) تهیه می‌شود، دور از انصاف است که تدبیراساسی وحمایتی اندیشیده نشود. وی با اشاره به سال جدید زراعی و باغی تصریح کرد: پیاز با وضعیت نامناسبی بر روی دست کشاورزان ماند واکنون باید به فکر خرما وسایرمحصولات باشیم که به سرنوشت پیاز، سیب‌زمینی و سیردچار نشود. جوادی اظهارداشت: سازمان جهادکشاورزی وسازمان صنعت معدن وتجارت باید نسبت به یافتن بازارهای فروش درکشورهای آسیای میانه و شبه‌قاره هند وحتی اروپا با انجام رایزنی‌های اقتصادی و سفارتخانه‌هایی که درکشورهای هدف وجود دارد نسبت به این مهم اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده بین 47 تا 70 درصد به قیمت نهاده‌های کشاورزی، سم وبذر تولیدی ایران اضافه شده وبا قطع یارانه‌ها کشاورزان از کشت برخی محصولات امتناع می‌کنند وسازمان باید دراین زمینه وارد عمل شود. جوادی با اشاره وتبریک هفته جهادکشاورزی این هفته را فرصتی برشمرد تا به مشکلات وچالش‌های این بخش بیشتر توجه شود ودرادامه به عدم اجرایی شدن برخی مصوبات سفرهای هیات دولت دربخش کشاورزی پرداخت وگفت: متولیان امر کشاورزی باید از انتقادات موجود نهراسند وبا واقع‌بینی در جهت رفع مشکلات گام بردارند. وی ادامه داد: برگزاری جلسات با کشاورزان و استفاده از تجربیات ونظرات این گروه می‌تواند درحل مشکلات بسیار کارساز باشد. دبیراجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان برتدوین برنامه منظم برای محصول خرما تاکید کرد وافزود: به طور میانگین 140 هزار تن خرما داریم که اگر هر کیلویی 1000 تومان فروش برود 140 هزار میلیارد تومان پول وارد استان می‌شود که متاسفانه درسال گذشته خرمای خنیزی فین 300 تومان فروخته شد.

سوغات موش های نروژی آفتی جدید برای نخلستان های فین

هنوز نخلداران فینی از عدم توانایی درمهارآفت زنجره «کاسه چه کنم» در دست دارند که میهمان ناخوانده دیگری از آن سوی آب ها سوار بر کابین های حمل بار نخلستان های بخش فین را موردتهدید قرار داده است.اصغر اقبالی  یکی از نخلداران شهر فین که نخلستان هایش به میزان زیادی ازاین موضوع آسیب دیده می گوید: این موش ها بسیار بزرگ و در شبها به درختان نخل هجوم می آورندو با جویدن خوشه های خرما تمام محصول را به زمین می ریزند.وی می افزاید: با توقف کانتینرهای بار راه آهن  این موش ها وارد شهر می شوند و  چون فین تک محصولی ودرخت خرما تنها محصول این بخش است مورد هجوم این جونده قرار گرفته است.این کارمند بازنشسته محیط زیست با بیان اینکه تاکنون قوی ترین سم ها جهت نابودی این موش ها به کار رفته گفت: بیش از یک سال است که این موجودات نخلستان ها را مورد هجوم قرار داده اند وخسارات جبران ناپذیزی را به کشاورزان وارد کرده است. اقبالی افزود: متاسفانه تاکنون راهکاری برای مقابله با این جونده پیدا نشده و مسوولان باید تدبیری بیاندیشند. تعداد دیگر از کشاورزان و نخلداران فینی نیز این موضوع را تایید کرده‌اند اما رییس سازمان جهادکشاورزی ازاین معضل اظهار بی اطلاعی کرد و دستور پیگیری آن را به معاون  بهبود تولیدات گیاهی اعلام کرد.

دیدگاه ها (0)
img