01

دی

1403


شهرستان‌ها

28 خرداد 1391 08:57 0 کامنت

صبح ساحل، شهرستانها _ زمانی که شاخص جمعیت برای تبدیل فین به شهر بررسی شد، ساکنان «مارم» در سرشماری فین محسوب شدند فین شهر شود که اگر جمعیت مارم به شمار نمی‌رفت اکنون فین شهر نبود.   

حال بعد از گذشت چندسال از این موضوع اما خدمات شهری به خصوص در بخش آب شامل اهالی «مارم» نمی‌شود و نمی‌دانند که جز شهرند یا روستا؟

این گله ی اهالی «مارم» است که درگفت‌وگو با صبح‌ساحل بیان داشتند آب آشامیدنی مانند بسیاری از شهر ورستاها دغدغه شان است و چاره‌ایی جز متوسل شدن به رسانه‌ها ندارند. فاطمه ناظری از زنان فعال«مارمی» می‌گوید: آب شرب اهالی مارم به صورت هیئت امنایی از چشمه امام‌رضا تامین می‌شود واز نظر کیفیت بسیار نامناسب است. وی می‌افزاید: خطوط انتقال آب بسیارفرسوده و به دلیل شکستگی لوله‌ها درمسیر، این آب آلوده ودر مقطعی کودکان به بیماری‌های انگلی مبتلا شدند. وی از نیاز اهالی به آب شیرین سخن گفت وافزود: قطعی آب به طور مکرر وساعت‌ها دراین منطقه رخ می‌دهد و نظارتی از سوی ارگان‌ها نیست وتقسیم آب به درستی انجام نمی‌شود. ناظری افزود:‌آب دراین منطقه فراوان است اما آشامیدنی نیست زیرا نظارتی وجود ندارد و به نظر می‌رسد کنترلی بروضعیت بهداشت وسلامت این آب وجود ندارد. یکی دیگراز اهالی این محل می‌گوید:‌مخزن آب بسیارفرسوده وبیش از 40 سال قدمت دارد که اکنون پر از خزه و جلبک است. وی که خود را ساکن «مارم» معرفی کرد گفت: این مخزن نیاز به بازسازی وتکرار لایروبی دارد که متاسفانه خیلی کم این اقدام انجام می‌شود. محمدحسینی مدعی است که مارم هم جزء فین است وباید ازخدمات شهری مانند فین بهره‌مندشود زیرا درآمار سرشماری جز فین به حساب می‌آید اما چرا حالا نباید از حداقل امکانات شهری که همان آب آشامیدنی سالم است برخوردار باشد.این کشاورز اضافه کرد: ما نمی‌دانیم جز شهر هستیم یا روستا؟ که هرکدام که باشیم،‌خواسته‌مان تحت‌پوشش رفتن آب شرب«مارم» از هیئت امنایی به یکی از شرکت‌های آب وفاضلاب است. فینی از آب وفاضلاب وبهداشت چنین گله‌مند بود که توجهی به آب شرب «مارم» ندارد. اقبالی یکی دیگر از شهروندان این منطقه هم بیان داشت: تبعیض بین دومنطقه نباید وجود داشته باشد، فین ومارم مانند سورو وبندرعباس هستند و «مارم» محله‌ای از فین است پس چرا نباید آب ‌آشامیدنی از لحاظ کیفیت یکسان داشته باشند. وی افزود: فاصله این دو کمتر از دوکیلومتر است اما وضعیت آب شرب متفاوتی دارند که همه مردم خواستار یکسان‌سازی توزیع آب هستند.اقبالی افزود:‌آبدهی شهرازچشمه «منگی» درسال 1360 به بهره‌برداری رسیده و عمر 20 ساله دارد که به شدت نیاز به لایروبی و تصفیه آب احساس می‌شود تا از بیماری‌های شایع جلوگیری شود.  این کاسب اهل «مارم»با بیان اینکه امکان شکستگی منبع وجود دارد خواستار توجه آب وفاضلاب شهری به این موضوع وتحت‌پوش قراردادن این منطقه شد. اقبالی افزود: شکستگی لوله‌ها باعث شده جانورانی مانند سگ درمحل شکستگی بخوابند و این آب آلوده مجدداً وارد شبکه محل شود. وی با بیان اینکه پیگیری ‌های لازم انجام شده است خواستار رسیدگی مسوولان شد. یکی دیگر از اهالی مارم می‌گوید:‌هرسه ماه یکبار باید منبع لایروبی شود اما حتی کلرسنجی هم نمی‌شود وبارها شاهد وجود زالو، مو وشن و خاک درآب بوده‌ایم. وی که نخواست نامی ازآن ذکر شود بیان داشت: با آغاز فصل تابستان امکان شیوع بیماری‌های مختلف از این طریق افزایش می‌یابد.

حسین افرایی یکی از کارگران هیئت امنایی آبرسانی به «مارم» می‌گوید: شبکه داخلی فرسوده وضعیف است اما هرشب یک کیلو کلر استفاده و هر 6 ماه یکبار لایروبی انجام می‌شود. وی گفت:‌شکستگی لوله نیز دراین منطقه وجود ندارد اما منبع متعلق به 40 سال پیش است و صرف هزینه آن از طریق هیئت امنایی میسر نمی‌شود. اهالی «مارم» از مسوولان آب وفاضلاب استان تقاضا دارند با نظر بیشتر وتحت پوشش قراردادن «مارم» عدالت را دراین شهر اجرا کنند.«مارم» در دو کیلومتری شهر فین قرار دارد.   

دیدگاه ها (0)
img