06

اسفند

1404


سلامت

11 خرداد 1404 18:55 0 کامنت

اصغر زائری رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس، گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوای مساعد برای فعالیت کنه‌ها در فصل تابستان افزود: خطر انتقال این بیماری در فصل تابستان افزایش می‌یابد از این رو شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به هر نحوی با دام سر و کار دارند، حتماً نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

زائری با تاکید بر سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو در سال‌های گذشته در این شهرستان، تصریح کرد: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلاء به این بیماری در شهرستان، احتمال شیوع مجدد بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست.

وی از شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند، خواست تا نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

زائری یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه، تماس مستقیم با پوست و لاشه حیوان آلوده، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت‌های فرد بیمار، منتقل می‌شود.

وی، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و بر رعایت چند نکته اساسی از جمله خودداری از کشتار غیر مجاز دام در منازل، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی‌ها و مراکز معتبر دارای مهر تأیید سازمان دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده و رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری شود و از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی‌برد.

دیدگاه ها (0)
img

محموله لوازم و قطعات موبایل به مقصد نرسید

محموله میلیاردی قاچاق در حاجی آباد توقیف شد

محدودیت دریایی در بنادر چارک، آفتاب و جزیره کیش برای ۷ اسفند

بهسازی جاده، علت ترافیک سنگین محور بندرعباس- سیرجان

اعلام اسامی محرومان هفته بیست و سوم لیگ برتر/ باکیچ و گرا بازی نمی‌کنند

افزایش بیش از ۶۱ هزار واحدی شاخص کل بورس

دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان با تفسیر

پرفسور عبدالمجید ارفعی درگذشت

شروع واریز مرحله هفتم وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی

بررسی صلاحیت ۴۹ داوطلب انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در هرمزگان

تعویق آزمون دستیاری منتفی است/داوطلبان ذهنشان را درگیر حواشی نکنند

اسامی داوران هفته ۲۳ لیگ برتر فوتبال اعلام شد

شرط استفاده از هوش مصنوعی در تحقیقات علوم پزشکی/تدوین دستورالعمل جدید می‌شود

توقف حفاری‌های شهری و عملیات جاده ای در هرمزگان از ۲۲ اسفند

آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان بدون کنکور مرحله تکمیل ظرفیت 1404

خـبر فوری:

برگزاری مزایده ۱۶۵ ردیف کالای اموال تملیکی در هرمزگان