وزیر راه وشهرسازی در بندرعباس:

هرمزگان نقش بسیار حیاتی در توسعه ملی ایران دارد



صبح ساحل ، سیاسی - وزیر راه و شهرسازی و جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در استان هرمزگان گفت: هرمزگان استان بسیار مهمی از هر حیث ازجمله امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و نقش بسیار حیاتی در توسعه ملی ایران دارد.به گزارش ایسنا،عباس آخوندی در سیزدهمین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان هرمزگان بابیان اینکه هرمزگان از استان‌های بسیار مهم کشور در حوزه تولید و ورودی ایران از سمت دریاست، عنوان کرد: هرمزگان استان بسیار مهمی از هر حیث ازجمله امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و نقش بسیار حیاتی در توسعه ملی ایران دارد و نمی‌توان نسبت به این استان کم‌توجه بود.وی ادامه داد: هرمزگان مرکز حمل‌ونقل دریایی ایران است و ظرفیت‌های مهمی درزمینه حمل‌ونقل ریلی و زمینی و هوایی دارد و استانی حمل‌ونقلی محسوب می‌شود و علاوه بر آن‌یکی از مراکز عمده صادرات و واردات ایران است و همچنین از ثروت منابع انسانی بسیار گسترده‌ای برخوردار است.وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که میزان وابستگی به دولت، حداقل میزان وابستگی باشد، اظهار داشت: در ایران باید بخش خصوصی داشته باشیم که از دولت درخواست کند که در کار آن دخالت نکند و تنها بازار رقابت منصفانه را فراهم کند و باید به دنبال اقتصاد رقابتی برویم و همه بازار باید رقابتی باشد.
آخوندی بابیان اینکه در حوزه حمل‌ونقل اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه در حال انجام است و در این راستا یکپارچه کردن حوزه حمل‌ونقل ازجمله ترکیب حمل‌ونقل دریایی با ریلی را در دستور اجرا داریم و امروز میزان حمل کالا از بندر به ریل افزایش‌یافته و این امر موجب کاهش هزینه حمل‌ونقل زمینی خواهد شد.
وی رفع عدم تعادل‌های منطقه‌ای را یکی از کارهایی دانست که باید در اقتصاد مقاومتی انجام داد و بیان داشت: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی رفع این عدم تعادل‌هاست و اگر حمل‌ونقل در این زمینه تأثیری داشته باشد حاضر به کمک هستیم و در این زمینه حتماً باید شهرستان‌هایی همانند میناب، جاسک، سیریک و بندرلنگه موردتوجه قرار گیرند.
جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: یکی از انتظاراتی که از ستاد اقتصاد مقاومتی در هرمزگان می‌توان داشت توجه به صادرات است و این استان می‌تواند به‌عنوان سکوی صادرات عمل کند که بنادر در این زمینه نقش مهمی دارند و در توسعه صادرات باید روی استان هرمزگان متمرکز شویم.
آخوندی گفت: گردشگری در هرمزگان بحث بسیار مهمی است و درزمینه مسافرت‌های دریایی ترمینال دریایی در این استان ایجادشده و درزمینه گردشگری دریایی در این استان باید کار مهمی صورت گیرد و کارگروهی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: از اقتصاد دانش‌بنیان نیز باید حمایت شود و در این راستا نیاز است برگزاری استارتاپ ویکندها موردتوجه قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت:  هرمزگان یکی از استان‌های مهم ایران در حوزه تولید و ورودی کشور از سمت دریا است.
آخوندی بابیان اینکه هرمزگان از حیث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش زیادی در توسعه ملی کشور دارد، افزود: افرادی که در مرکز هستند و دید ملی دارند نسبت به هرمزگان این استان برایشان بسیار اهمیت دارد.
وی بابیان اینکه باید به دنبال اقتصاد مقاومتی به معنی واقعی باشیم گفت: باید در اقتصاد مقاومتی نگاه رقابتی داشته باشیم و نمی‌توانیم با نگاه متکی به دولت و درخواست مداخله دولت به‌منظور تولید و عرضه بدون رقابت به اقتصاد مقاومتی دست‌یابیم.
آخوندی افزود: اقتصادی مقاومتی است که میزان وابستگی به دولت حداقل باشد اما در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی انتظار حمایت و مداخله دولت وجود دارد که این در طولانی‌مدت موجب تضعیف اقتصاد کشور می‌شود و باید روزی بیاید که یک روز بخش خصوصی از دولت تقاضای عدم‌مداخله در حوزه خود کنند.
وی بابیان اینکه اگر مداخله دولت در حوزه‌های اقتصادی کشور کم شود اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی شکوفا می‌شود، بیان کرد: این‌یک مسئله‌ای است که ما در کشور داریم، و همه انتظار ورود دولت در سرمایه‌گذاری و اقتصاد کشور رادارند این موجب کاهش قدرت رقابتی می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: باید قدرت رقابتی حداکثر شود و اقتصاد کشور را رقابتی کنیم، آنچه داریم از اقتصاد مقاومتی تعریف می‌کنیم معکوس است، اینکه بگویم جلوی واردات گرفته و یارانه برای تولید پرداخت شود مشکل اقتصاد کشور است.
وی بابیان اینکه باید پایه درستی پایه‌گذاری شود تا بتوانیم از ثروت ملی حداکثر بهره‌وری را ببریم، خاطرنشان کرد: در تولیداتی مثل آب سه هزار و 800 تومان هزینه می‌کنیم و به مصرف‌کننده 200 تومان ارائه می‌شود در درازمدت جواب نمی‌دهد.
آخوندی اضافه کرد: توسعه باید صورت گیرد و آب نیز تولید و تأمین شود اما یک روز باید این رویه تغییر کند در غیر این صورت نمی‌تواند تداوم پیدا کند و این روش برای طولانی‌مدت پاسخگو نیست.
وی بابیان اینکه باید به دنبال اقتصاد رقابتی باشیم، اظهار کرد: به دنبال اقتصاد رقابتی باشیم و درک درستی از رقابت اقتصادی در کشور باید به وجود بیاید تا بتوانیم سهمی در اقتصاد جهانی داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی، جابجای ریلی را یکی از زیرساخت‌های رشد اقتصاد دانست و گفت: زیرساخت‌های تردد ریلی کالا از بندر شهید رجای به سایر نقاط کشور صورت گرفته که موجب کاهش قیمت و افزایش سرعت در حمل‌ونقل شده است.
آخوندی اضافه کرد: طی سه سال گذشته در حوزه ریلی استان پیشرفت خوبی داشته و توانسته سهم انتقال کالا از بندر شهید رجایی به کشور را تا 20 درصد افزایش دهد که یکی از دلایل ثابت بودن تقریبی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای نیز همین امر است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با بیان اینکه از دولت تقاضا دارم از بخش خصوص سرمایه‌گذار در استان حمایت شود، گفت: به منظور احدث سد آب بر روی روان آب‌های استان بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری ورود پیدا کرده اما هنوز نتوانستد تا کنون مجوز‌های لازم را کسب کند.
حمایت از بخش خصوصی سرمایه‌گذار در هرمزگان
جاسم جادری در سیزدهمین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان هرمزگان که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، هرمزگان به واسطه دارا بودن مرز طولانی آبی مستعدترین استان ساحلی جنوب کشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه فعالیت های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
وی عنوان کرد: استان هرمزگان در دولت یازدهم با وجود همه محدودیت های ناشی از تحریم و کمبود منابع در کشور به شهادت آمار در زمینه سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت ها و بهبود فضای کسب و کار و افزایش درآمد موفقیت های چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: هرمزگان در پرتو اقدامات دولت تدبیر و امید و در راستای اجرای سیاست های دولت الگوی راستین همزیستی و گنجینه ظرفیت های اقتصادی و کارگاه سازندگی کشور شده است.

استاندار هرمزگان افزود: هرمزگان با همت و تلاش مدیران و مشارکت بالای مردم توانسته رشد شتابانی در مسیر توسعه تجربه کند و در برخی شاخص ها از میانگین ملی پیشی گرفته است.
جادری بیان داشت: در بخش زیرساخت های حمل و نقل طول شبکه راه های استان نزدیک به 600 کیلومتر افزایش یافته و توسعه بزرگراه های استان با احداث 137 کیلومتر بزرگراه از اقدامات مهم بوده است.
وی تصریح کرد: شبکه ریلی هرمزگان با کارکرد ملی و منطقه ای با ظرفیت اسمی 40 میلیون تن توانسته حجم جا به جایی کالا را به 15 میلیون تن برساند و عملکرد بنادر به دو میلیون (teu) افزایش یافته است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: هرمزگان به واسطه دارا بودن مرز طولانی آبی مستعدترین استان ساحلی جنوب کشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه فعالیت های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
جادری گفت: در زمینه اقتصاد مقاومتی تلاش شده برنامه های همه دستگاه های اجرایی استان همسو با اقتصاد مقاومتی تدوین شود و تاکید بر توسعه فعالیت های دریامحور و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی و رفع موانع تولید از مهمترین اولویت های کاری در استان است.
وی اظهار کرد: مهمترین بحث در هرمزگان مشکل کمبود آب در بخش شرب و کشاورزی است و ظرفیت های خوبی در بخش آب داریم و نزدیک به 500 میلیون مترمکعب آب شیرین در استان به دریا می ریزد که بهترین روش این است که آب های شیرین را مهار کنیم و همچنین رودخانه های هرمزگان مرزی محسوب نشده اند که نیاز است این مشکل نیز رفع شود.
استاندار هرمزگان اضافه کرد: برای نجات شهر بندرعباس درخواست ایجاد بندر خشک در شهرستان حاجی آباد را داریم چون با این کار بخش زیادی از بار ترافیکی بندرعباس به بندر خشک منتقل می شود.
به گزارش ایسنا، وزیر راه  و شهرسازی نیز در پایان این جلسه به خواسته استاندار هرمزگان پاسخ مثبت داد و گفت: بخش خصوصی سرمایه‌گذار احداث سد درخواست خود را کتبا اعلام کند تا روند مجوز‌های آن پیگیری شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها