30

آبان

1403


اجتماعی

17 مرداد 1391 09:24 0 کامنت

قسمت دوم: وعدة الهی

 صبح ساحل، اجتماعی _  خداوند با بندگان خود  به سه صورت ارتباط برقرار می کند:

صورت اول: از راه پیامبران

صورت دوم:ازراه الهامات غیبی

صورت سوم: از راه دستورات داده شده در کتاب های آسمانی

از طریق پیامبران با بندگان خود ارتباط برقرار می کند، به این صورت که فرشته وحی یعنی جبرئیل دستورات لازم را از پروردگار دریافتوبه پیامبران ابلاغ می کند و آنها نیز مردم را به توحید و بندگی دعوت می کنند.اراده خداوند برای فرستادن پیامبران این بود که رحمت و مهربانی خود را به مردم نشان دهد، همانطورکه در قرآن آمده است:«و ما أرسلناک الّا رﺤﻤﺔ  للعالمین » (1) یعنی:« ای پیامبر! تو را به سوی مردم نفرستادیم، مگر اینکه باعث رحمت جهانیان باشی.»

صورت دوم: از راه الهامات غیبی است که همان هدایت خداوند به بندگان مؤمن از طریق خواب و یا  تحوّلات درونی است. مانند داستان مادر حضرت موسی (ع) که خداوند او را هدایت کرد که حضرت موسی (ع) را در صندوقچه ای گذاشته و درون رود نیل  بیندازد.(2)

 صورت سوم: از راه دستورات داده شده در کتاب های آسمانی است: یعنی خداوند با پیام های خود در کتاب های آسمانی مثل قرآن در صدد بیان خواسته های خود از بشریّت است و این حقیقت به جز با تدبّر در قرآن محقّق نمی شود.

ممکن است پرسیده شود که هدف خداوند از ارتباط با بندگان خود چیست ؟در پاسخ می گوییم: هدف خداوند این است که وعده های خود را به بندگانش برساند و بگوید که خداوند برخلاف وعده هایش عمل نمی کند. خوب است مقداری پیرامون وعده الهی سخن بگوییم.در قرآن کریم آمده است:« وعداللّه لایخلف اللّه وعده ولکنّ اکثر الناس لا یعلمون»(3)یعنی:«این وعده خداوند است و خداوند برخلاف وعده خود عمل نمی کند ولی بیشتر مردم نمی دانند.»از این آیه فهمیده می شود اولاّ:تمام برنامه ها ، اهداف، دستورات و جریانات الهی نوعی وعده خداوند هستند.

ثانیاً: بیشتر مردم از این نکته غافلند که وعدهخداوند صرفاً  وعده به بهشت و نعمت های جاودانه نیست ، بلکه وعده خداوند از درون انسان شروع شده و حتّی زندگی شخصی  او را در برگرفته است و در یک جمله  وعدة الهی همان امانتی است که خداوند  به انسان سپرده است و همان نعمتی است که انسان در آن غوطه ور است و روزی  نیز از آن نعمت ها سؤال خواهد شد.(4)

 خداوند ما را با وعده های خود  آشنا  ساخته و در جهت انجام دستوراتش موفق بگرداند.

پاورقی: 1- انبیاء، 107   2- طه،38    3- روم،6     4- تکاثر، 8

دیدگاه ها (0)
img